A reggel és a délelőtt folyamán megszakításokkal esett az eső és a szél gyengén fújt észak-nyugati irányból. Ez alatt megtörtént 1o órai kezdettel az ünnepélyes megnyitó, délben kivonult a mezőny az előzetes menetrend szerint, de futamot nem sikerült sokáig rendezni a gyenge és forgolódó szél miatt. Közben az eső is rákezdett és alapossan eláztatta a 16 Sudárból és 11 Elliott 770-ból álló mezőnyt.

Végül 2 óra körül végre stabil szél alakult ki és sikerült elindítani egy futamot. Közben a meteorológián egyes viharjelzést kapcsoltak. Az Elliott 770 mezőny szépen elrajtolt, és szoros küzdelem alakult ki az élen a horvát színekben induló idei új hajó a Princess és a címvédő Nomád valamint a Pegazus, Aster, Bernát között. Eleinte a Sámán is jól tartotta magát, de sajnos a srácok alatt elszakad az első krajcban egy fordulás után a kiülő gurtni és ketten a vízbe estek. A manchaftokat összegyűjtve kissé lemaradtak, de folytatták a versenyt.



Közben a meteorológia kettes fokozatra kapcsolta a viharjelzést, és kezdett vészesen besötétedni az északi part felett. A Nomád vezetett, de a futamot a VMSZ felhívása alapján a rendezőség  lefújta. Ekkor a Sudár Regatta mezőnyben az első három hajó a Százxszép, Őreg, Pontilla volt. A mezőny már nem ért a partra időben, és a megkaptuk a nagy zuhét és 7o km/h szél is fújt pár percig. A vihar betörése nagyon látványos volt, érdemes megnézni Cserta Gábor erről készült fantasztikus képeit a galériában.

Folytatás csütörtökön 1o órakor.