„Az előző két Olimpiával ellentétben most nem a Laser hajóosztályban, hanem Finn dingiben kvalifikáltam magam. Jó csapatban vagyok, időm is van, a célom, hogy a lehető legjobban ’összerakjam magam’ 2016-ig” – mondja Berecz.

A vitorlázó másodikként szerezte meg az indulási jogot a magyar csapatból. Előtte a sportlövő Tobai-Sike Renáta lett kvótás.

„Hamarosan Valenciába megyek, ahol egy hosszabb edzőtáborban veszek részt. Spanyolországban egy kisebb versenyem is lesz december közepén” – nyilatkozta a Magyar Vitorlás Szövetség sajtóosztályának Berecz.

A Finn dingi egyszemélyes olimpiai versenyszám, a nehézsúlyú versenyzők osztálya, hiszen az ideális testalkat ennek a hajónak az eredményes megvitorlázásához 90-100 kg és 190-200 cm-es testmagasság. A Finnt 1949-ben tervezte a svéd Rickard Sarby, és ezt választották az 1952-es helsinki Olimpiára egyszemélyes típusnak, azóta olimpiai osztály. Napjaink legnevesebb profi vitorlásversenyzőinek jó része Finnben volt olimpikon, mint például az America's Cupban veretlen Russell Coutts.

Fotó: Cserta Gábor