A tehetséges magyar vitorlázó október közepétől edzőtáborozik a Kanári-szigeteken, ahol a Palmas Real Club Nautico versenyzőivel együtt készül – így folyamatosan vannak edzőpartnerei. Méghozzá meglehetősen gyors edzőpartnerei, hiszen az ISAF Európa- és világbajnokságon is spanyolok a címvédők Laser Radiálban, tehát ha valahol, itt tudják, mire kell fókuszálni.

A Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő Érdi több mint egy hónapja folyamatosan dolgozik – akadt olyan nap, amikor öt edzése is volt –, úgyhogy most már kezd fáradni, ez azonban a versenyzésén szerencsére nem látszik meg.

„A hét végén tartották meg a Gran Canaria bajnokságot, amely az időjárás miatt csak egynapos volt, és három futam alapján hirdettek győztest. Mári negyedik, második és harmadik helyen ért célba a futamokon, és így a másodikkal azonos pontszámmal végzett a harmadik helyen. Fizikailag nagyon sokat fejlődött az elmúlt hetekben, de igazából tavasszal látjuk majd a mostani kemény munka eredményét” – mondta el Eszes Tamás, a fiatal vitorlázó edzője, aki azt is hozzátette, Mári gyorsan tanul, és nem csupán a saját kárán, hanem másoktól is.

Érdi december 4-vel kezdődően részt vesz az Olympic Sailing Week elnevezésű viadalon – ez lesz az idei utolsó megméretése, utána néhány hétre hazautazik a családjához és iskolába.