Brencsán Ábel, a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport menedzsere elmondta: hazánk jelen pillanatban egyetlen versenyzőt küldhetne a kanadai Kingstonba, de ez a vb-kvótaszám a későbbiekben várhatóan még nőni fog. A világbajnoki induló(k) kilétét a mallorcai eredményeken kívül a pár nappal későbbi, Garda-tavon sorra kerülő Európa Kupán való teljesítmény határozza meg.

Nem kell hasonlók miatt aggódnia Berecz Zsombornak, aki tavaly ősszel Finn dingiben már kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra. Az MVM SE vitorlázója új hajójával így nyugodtan készülhet a szezon fő versenyeire. Berecz ugyanakkor korábban többször jól szerepelt Mallorcán, nem elképzelhetetlen tehát az első tízbe kerülése. 

A fiatal Érdi Mária szeme előtt elsősorban a 2020-as tokiói Olimpia lebeg, azonban a 17 éves versenyző megkísérli kivívni a részvételt Rióra is. Erre a Laser Radial női hajóosztályban az őszi ománi vb-n lesz lehetőség, addig „Márinak” az a feladata, hogy minél jobban beérjen a nemzetközi felnőtt mezőnybe. A Princesa Sofián az 1-50. hely valamelyikének megszerzése a célja.