Berecz Zsombi ma 13., majd 21. helyen ért célba, és ezzel 23. a világbajnoki sorrendben. Három gyengébb futama volt a sorozatban. Ha ezek közül csak egy is jól sikerül, akkor megismételte volna a tavalyi világbajnoki olimpiai szinthozó eredményét. Biztos olimpiai résztvevőként ő más felkészülési ütemben van, mint azok, akiknek még kvalifikálniuk kellett a nemzetüket, vagy éppen más honfitársukkal válogatóznak az Olimpiára.


A brit Giles Scott már az Éremfutamtól függetlenül világbajnok, hiszen 53 (!) ponttal előzi meg az utolsó három futamon egy harmadik és két első helyet produkáló francia Jonathan Lobert-t. Andrew Murdoch (NZL) visszaküzdötte magát a dobogóra. Az olimpiai negyedik holland Pieter-Jan Postma is nagyon összekapta magát a hatodik futam óta (1.,6.,6., 7.), így meglesz neki a hiányzó olimpiai kvalifikáció, amit tavaly Santanderben nem sikerült megfutnia. AZ Európa-bajnok horvát Gaspic jelentősen visszaesett, miután a nyolcadik futamban feketezászlós rajtnál kinn volt, és korábban is kiállt egy futamból.

Holnap, vasárnap lesz még egy futam a mezőny 11-76. helyezettjeinek, majd utána az Éremfutam a legjobb tíznek. Jó szélben így lesz, de a versenyeken gyakran elmarad a "maradék" futam, inkább az Éremfutam megrendezésére koncentrál a rendezőség,

A verseny eredményei: http://www.takapunaboating.org.nz/site/webpages/general/finn-gold-cup-results