A hazai viszonylatban talán kicsit szokatlan összefogás eredményeképp egy olyan stand jött így létre, ahol a vitorlás hajóktól kezdve a motorosokon és vitorlákon, hajóhoz kapcsolódó kiegészítőkön, professzionális ruházaton át, egészen a hajó és vitorlafinanszírozási konstrukciókig, minden termék és szolgáltatás megtalálható egy helyen az érdeklődők számára.

Sok közös vonás van a fenti cégekben. Mindenki a maga területén az innovációt és a kiváló minőséget képviseli, nem volt tehát kérdés számukra, hogy több fronton is szorosabbra fűzik a szálakat. Az együttműködés persze nem a kiállítási megjelenésre koncentrált, de a közös gondolkodás hozta magával, hogy ezen a területen is egy nagyot lépjenek előre, és ki-ki a maga kisebb standjáról kilépve egy nagy közös területen mutassák meg, mit tudnak nyújtani együtt a hajós piacon.

A Flaar és a Quantum Sails már két éve stratégiai partnerként működik, a Quantum fejleszti a Flaar egyedi, kivételes teljesítményeket produkáló hajóinak vitorláit, jelentősebb modelljeik szériatartozéka a Quantum vitorla. A Flaar 3 éve sorozatban dobogós eredményekkel büszkélkedik a Hajókiállítás újdonság pályázatán. Standjukon megtekinthető lesz legfrissebb innovációjuk, a Flaar 26RR vitorlás hajó, melyben Magyarországon elsőként alkalmazták a világszinten is újdonságnak számító, DSS technológiát. A Nelson Flottalízing Flaar26RR, Quantum vitorlákkal és fedélzetén, Varga Lajos kormányos mellett a Quantum Sails legénységével, 2015. novemberben megdöntötte a Keszthely-Kenese egytestű időrekordját. A Flaar26RR mellett névadója, a Nelson Flottalízing is ott lesz a kiállításon, hajó- és vitorlalízing kérdésekben készséggel adnak tájékoztatást.

 

A Quantum Sails Hungary a világ egyik piacvezető vitorlamárkájának hazai képviselete, 3 éve jelent meg Magyarországon, mára pedig már itthon is egyike a legismertebb és legkeresettebb vitorlamárkának. Köszönhető ez a vitorlák kiváló minőségének, az egyedi tervezési és gyártási technológiának, valamint annak, hogy a hazai képviselet kiváló szakmai tudásával segíti ügyfeleit, hogy a legjobbat hozzák ki hajóikból új vitorláik által. Jelenleg több mint 7300 négyzetméternyi eladott vitorlával és számtalan dobogós eredménnyel büszkélkedhetnek. Indulás után hamar megnyitotta a cég a Quantum Loft-ot is, mely megbízható, mindig elérhető, gyors szervizhátteret biztosít az ügyfelek számára. A Loftban foglalkoznak vitorlajavítással, kötélmunkákkal és számos egyéb kiegészítőt, ponyvákat, takarókat is készítenek.  A Quantum Loft varrja az összes kiegészítőt, ponyvát, takarót, kötélzsákokat a Bravo Boats hajóira, csak úgy, mint a Flaar hajók kiegészítőit.

A Bravo Boats, megalkotta a RIB-ek új generációját, melyben nem kis szerepe volt és van a Flaar-nak, mint hajótervező és gyártó cégnek sem. A Bravo Boats ötletgazdájának gondolatát, hogy útjára indítsanak egy tavi körülményekre optimalizált, sok éves edzői és vízi tapasztalatok alapján fejlesztett 6 méteres edző motorost, a közös ötleteléseket követően a Flaar innovatőre, Déry Attila tervezte meg. Az így elkészült Bravo 6.0 edzőmotoros, mely a tavalyi hajókiállítás újdonság pályázatán dobogós helyezést ért el. A Bravo Boats nem állt meg a fejlesztéssel és az idei kiállítás egyik - ismét díjnyertes – újdonságaként, megszületett a GT Bravo Sport RIB. A GT Bravo egy gyors és könnyű, 6 méteres sport és hobbi motoros, melyen számos kényelmi extra kapott helyet, fürdőlétra, vontató torony, FM/AM rádió és média lejátszó, beépített hangszórók,3 pozícióban állítható kormánymagasság mind-mind a komfort fokozatot emelik és a szórakoztató vízi kikapcsolódás élményét szolgálják. A Bravo Boats motorosainak kompozit munkái szintén a Flaar műhelyben készülnek.

 

A Zhik forgalmazza Magyarországon az egyik legújabb és legkiválóbb minőségű vitorlás ruházatot. A márka pár éve robbanásszerűen hódította meg a kishajósok világát és a folyamatos innovációnak köszönhetően az óta is töretlen a siker. A nagyhajósoknak sem kellett sokat várniuk, mára már több vízhatlan szériával igyekeznek lefedni az igényeket, legyen szó egy laza tavi vitorlázásról vagy egy óceán átkelésről. Természetesen kiegészítők egész kollekciója is elérhető a kínálatban, a téli sapkától az UV védő technikai felsőkig. A Kiállításon megtekinthetőek lesznek a legújabb modellek, valamint a Bravo Boats design-al ellátott vízhatlan ruházat is.

A cégek szeretettel várnak mindenkit a Budapest Boat Show-n, a Hungexpo G pavilon 202B standján. A kiállítás pénteki napján hajóvezetői engedéllyel ingyenes belépést biztosítanak a szervezők, a többi napra, előzetes jelzés alapján, korlátozott számban igényelhetnek belépőt a redit@quantumsails.com e-mail címen!

(X)