Kedden ismét három-három futamot vitorláztak az osztályok a Laser Európa-bajnokságon Gran Canaria vízein. Így az első napi kényszerszünet ellenére sikerült a tervezett hat futammal befejezni a selejtezőfutamokat. Az olimpiai osztályok, a Laser Standard és a nő Laser Radial mezőny a kialakult sorrenden alapuló felosztás szerint Arany és Ezüst csoportban folytathatják a versenyt.

Érdi Mári jól vitorlázott a második napon is, éppen csak az első futamon kinn volt feketezászlós rajtnál, és az ott kapott BFD nem tett jót összetett helyezésének. A következő futamon 18., a harmadikon 27. helyen ért célba, így a selejtezőket az összetett 36. helyen zárta, ami természetesen Arany csoportos részvételt ér a 97 hajós mezőnyben.

Vadnai Benji és Joni is az Arany csoportban lesz a Laser Standard osztály további futamain. Benjamin keddi helyezéseivel (19., 31., 30.) a 44. helyre csúszott vissza, míg Jonatán a 60. helyre került 38., 20., és 34. helyeivel.

A hátsérüléssel bajlódó Tomai Balázs a második napi futamokon 36., 50., és 22. helyeken ért célba, és így az összetett 68. helyen fejezte be a selejtezőkört. Így a Miami Világkupa után az Európa-bajnokságon is csak a harmadik helyen végez a magyarok közti válogató versenyben.

A férfi Laser Radial mezőny eddig is, ezután is egy csoportos volt és lesz. Náluk csak két futamot rendeztek ezen a napon. A magyar srácok közt most is tíz helyezésnyi a különbség az összetett listán csak éppen a 29. és a 39. helyen. Domokos András helyezései 28. és 26., míg Jámbor Attila 38. és 37. helyen futott be a célba.

Ma szél miatt nem volt futam.

A verseny honlapja: http://www.gcsiw.com/events/european-laser-senior-championships-2016/
Részletes eredmények itt:http://www.gcsiw.com/results-2013/