A tegnapi tétlen várakozás után izgalmas verseny napon vannak túl az EB résztvevői, nemkülönben Berecz Zsombor ( MVM SE ), akinek a mai első futam nem sikerült várakozásainak megfelelően (21.), viszont a második futamban jó átlagot tartva,  9 helyen ért célba. Ezzel az összetettben visszaesett a 4. helyre, ami az ejtő számítás miatt várható volt, azonban csak két ponttal marad el csapattársa, a harmadik helyen álló horvát Milan Vujasinovic-től.

Teljesen átalakult a mezőny, kifejezetten látványos a változás az első 20 hely között, azon belül is az első öt között, ahol újra osztották a paklit, senki nem maradt a tegnapi helyén. Az eredménylistát jelenleg a holland Postma vezeti, második helyen az új-zélandi Josh Junior áll.

A mai napi videó összeállítás és Zsombi rövid beszámolója itt tekinthető meg Cserta Gábor készítésében:  

A mai napi friss eredmények az EB honlapjáról itt tekinthetők meg: http://2016.finneuropeans.org/en/default/races/race-resultsall

Nincs vége az izgalomnak, a rendezők holnap még egy selejtező futamot szeretnének tartani és csak azt követően rendeznék meg a legjobb 10 számára a Medal Race-t, ahol még bármi megtörténhet!