A hajó is nőnemű, nem engedhetjük meg, hogy kellemetlen szagot árasszon pusztán azért, mert nem vagyunk képesek feltárni és megszüntetni az okokat. A nyitvahagyott ablakon befolyó víztől nedves matrac nagy barátja a penésznek. A ragasztott műanyag felületek mögött kicsapódó pára kisebb gombatelepnek is helyet adhat, de a szellőző csövekben is képesek nem kívánt élő orgazmusok tenyészni. 
A fahajó nehezen kiszáradó részei  farontó gombák, élősködő bogarak pusztító igyekezetét mutathatják jellegzetes áporodott szagukkal, elfedve a fa természetes illatát.
Mit tehetünk? Nekem a zuhanyfülke padlóösszefolyójából a bilgébe vezető csőbe költözött be valami ocsmány rothadt büdös barna dzsungelmoha, amivel évek óta eredménytelenül harcolok, de kipusztítani nem voltam képes.
A téma szakértőjéhez, Tóth Csabához fordultam, aki azon túl, hogy a révfülöpi vitorlázás mindenki által elismert támasza, professzionális bűzelűző. Eszközeivel képes ózont előállítani, ami ismereteink szerint az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami a vízben lévő mikroorganizmusoktól függően 600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt, vagy csapadék formájában oxidálja és ezáltal kiszűrhetővé teszi. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.
Mielőtt a hajóhoz értünk volna elpanaszoltam, hogy az autómból képtelen vagyok kiszellőztetni a korábbi dohányzós tulaj kellemetlen emlékét. Csaba csak annyit kért, hogy indítsam el a szellőzést, beindította a légbefúvó szerű eszközét, bezártuk az ajtókat és elmentünk kávézni. Megtudtam, hogy azért ez a technológia megfelelő ismereteket és komoly odafigyelést igényel, mert az ózonból kiváló un. naszcensz oxigén igen reaktív, többek között az ezüstöt is durván letámadja ezért nem csak a szerves orgazmusokra veszélyes. Mire visszatértünk, az autóból a szagok eltüntek olyannyira, hogy semmilyen szag nincs, pedig azért a bőrkárpit illatát szívesen megtartottam volna. De valamit valamiért. 
A hajó már nagyobb falatnak bizonyult, a kütyüt különböző helyekre pozicionálva érzékelhetően hatékonynak bizonyult, A matracokon, alátétdeszkákon megtelepedett penészfoltok kifehéredtek, másnap a porszívó el is tüntette a nyomukat. A lefolyócsőben lévő gombatelep kipusztult, semmilyen illat nem érződik a fürdőben.
A tavaszi nagy hajótakarítás során érdemes igénybe venni ezt a remek szolgáltatást, különösen azért, mert egy szagtalan hajóban a nő illata is jobban érvényesül.
Ha kérdésetek lenne, keressétek Csabát a 06 30 6068919-es telefonszámon!
(x)