A bajnokság első napján, a kormányos megbeszélésen vígasztalanul állt a levegő a tó fölött, így halasztással kezdtünk. Néhány hajó azért kihajózott szélvadászni, majd ebéd. A kaja mellett riasztotta a csapatot telefonon a rendező Héjj Ádám, hogy némi élénkülés mutatkozik, ezért egy túrafutammal meg lehetne próbálkozni. Gyors szerelés és irány a víz. A pálya, a már-már klasszikusnak mondható kör volt, rajt Dinnyés irányába, be a Vaskapun az első pályajelhez, majd ki a nagytisztásra és vissza az YKA elé. Északias szél fújt a rajtnál, egészen gyenge, de néhány egység ügyesen meglépett a csíkokon. Az első jelig nagyjából együtt halad a mezőny, de innen eléggé leállós, igazi Velencei-tavi szél fújt. Amaradt az északias irány, de mire az első három hajó már a cserepes sziget mögött járt, voltak, akik még az első bóját kerülték csak. Volt, aki feladta a szélkeresgélést, miután reménytelenül széthúzódott a mezőny.

Hét egység teljesítette a futamot, amit az osztályban újonc Varga Lajos nyert, Gál István közreműködésével. A második, pénteki versenynap is halasztással kezdődött. A hirtelen, ismétcsak ebédidőben, szinte a semmiből támadt, élénk szélben végül három páylafutamra jutott. Meglehetősen kiegyenlített volt az élmezőny, Majthényi Zsombor és Kovács István, a DeLei-el, Visy Gergő és Berger Miklós a Boszival, illetve Hlavay Richárd és Belly László a Calypsoval ezen a napon pontegyenlőséget ért el, mindenki volt első, második és harmadik is. A Siriusnak még az első kreuzben kiszakadt az egyik vatnibekötése, így Varga Lajoséknak fel kellett adni a versenyt.  Az utolsó pénteki futamot rövidítéssel, a második cirklószakasz végén befutattat Héjj Ádám, és még az is kérdéses volt, hogy a teljes mezőnynek lesz-e elég szele eljutni odáig, de végül ez a futam is érvényes volt.

A szombatot a csapat a parton töltötte, marhapörkölt és szilvalekvár is készült, volt idő hajót mosni, kicsit szerelni, beszélgetni. A bajnoskág már érvényes volt a meglévő négy futammal, de kieső nélkül mégsem az igazi, és végül vasárnap kegyesek voltak az égiek. Nem sokkal fél 12 előtt megérkezett a fronttal várt szél. Ezt az utolsó futamot Majthényi Zsomborék nyerték, így eldobva a csütörtöki DNF-et egyből az élre ugrottak, két futamgyőzelemmel, egy második és egy harmadik hellyel. A helyosztón Visy Gergő és Berger Miklós a Boszival tizenegynéhány centivel megelőzte a Calypsot. A második hellyükkel pontegyenlőség alakult ki, az utolsó együtt vitorlázott futamban elért eredmény alapján az övék lett az ezüst, Hlavay Richárd és Belly László nyakába került a bronzérem.



További részletek az egyesület facebook oldalán, https://www.facebook.com/magyar.k.szovetseg?fref=ts, vagy a www.kzv.hu oldalon.

Fotók: Oncsák Dániel