Az optimist osztály elkezdte a felkészülést és a válogatózást 2017. évi versenyévadra és világversenyekre. 8 klub (BYC, BS FVK, KVK, Procelero SE, SÉP, SVE, THE, YKA) összesen 30 magyar ops versenyzője utazott el a téli regattára. Kellemes napos idő, 4-7 csomós szél fogadta a három csoportra osztott mezőnyt a pénteki első futamon. Máté be is húzta a saját csoportját, vele együtt Nagy Bende (BYC), Roni és Attila tudott még 10-ben vitorlázni. Második futamra legyengül és néhol teljesen le is állt a szél, ami nagyon megzavarta a gyerekeket (és láthatóan a versenyrendezőket is), sokan elvesztek a „menők” közül az irreális körülményekben. 10-ben így is sok magyar futott be; Attila, Roni, Máté, Alex (SVE, korai rajtos lett), Majoros Balázs (THE), Bagonyi Bálint (TEH), Levi és Bende (korai rajtos lett).



Szombaton friss szél és reggeli hűvös idő fogadott minket és 3 tervezet futam. Remekül szerepeltek a magyarok, mindhárom futamban volt futamgyőztesünk, Attila, Máté és Bende személyében. Nehéz volt a nap a rövid első szakaszokkal, így aki nem rajtolt tisztán, már csak nehezen tudott javítani az utóbbi évek legnehezebb mezőnyében. A jó felkészüléseknek köszönhetően a második napon is örülhettünk TOP 10-es helyezéseknek az elsők mellett; Attila (3x), Máté (2x), Roni (1x), Bende (1x) és Levi (1x).
Vasárnapra ismét kis szél, de már csak 1 futam (a verseny 6 futamra lett kiírva) volt a program. Máté megnyerte az utolsó futamot, Attila elött, Roni nagy csatában verte Bendét a 3. helyért a másik csoportban. Jöhetett a számolgatás, hogy az összetettben vezető német fiú hol fut be (ha 6., vagy hátrébb akkor Attila az első), hogy ki nyer, végül 5. lett és megnyerte a versenyt. Máté a szlovén fiú miatt (Daniel) izgulhatott, aki nyerte futamát és így ő lett a 3. összetettben.
Összességében az utóbbi évek legjobb pulai versenye volt, szerencsések voltunk az időjárás tekintetében is. Sokat javult a parti szervezés és a vízi lebonyolítás is. 5 futamon ként mindig becsúszik egy rosszabb is, de ez benne van a játékban. A 330 fős erős nemzetközi mezőny jött össze 2016-ban és a magyarok megmutatták, hogy van helyük az élvonalban. Következő válogató versenyünk Palamosban, Spanyolországban lesz.



Eredmények:
http://www.albona-sailing.appspot.com/regatta_class_static_reports/%3AahBzfmFsYm9uYS1zYWlsaW5nciULEhhSZWdhdHRhQ2xhc3NTdGF0aWNSZXBvcnQYgICAwMi0-QkM