„Olyan embereket keresünk, akik szívesen és gyakorlottan kommunikálnak, érdekli őket a vitorlázás, és örömmel részt vesznek ezen a fantasztikus eseményen” – emelte ki Náray Vilmos, a Kékszalag kommunikációs vezetője. A „Sail Vloggerek” feladata az lesz, hogy vízről és vízpartról, a közösségi média különböző platformjain élő videóközvetítést, interjúkat, beszámolókat készítsenek.

A Magyar Vitorlás Szövetség fontosnak tartja, hogy a fiatalok körben népszerűsítse a versenyt, s egyre több gyereket nyerjen meg a sportágnak. Ezért döntöttek úgy, hogy a hagyományos csatornák mellett modernebb eszközökön is kommunikál a versenyről.

A szövetség által kiírt pályázatban elvárásként szerepel a vitorlázás ismerete, alapvető kommunikációs készségek birtoklása, valamint a közösségi média iránti aktív érdeklődés és kiemelkedő problémamegoldó készség.

A „Sail Vloggereket” a pályázatban meghatározott követelmények és egy rövid bemutatkozó videó alapján választja majd ki a zsűri március 10-ig. Az öt fős csapatot okostelefonok és egy közös balatoni vitorlás túra várja majd a jól végzett munka után.

 

A pályázat részletes szövege megtalálható a 49. Kékszalag Erste World honlapján:

http://www.kekszalag.hu/hirek/vloggereket-keresunk-a-kekszalagra/


A Kékszalag Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye, ahol évről évre közel 600 hajó, mintegy 3.000 sportoló teljesíti az embert próbáló távot. A balatonfüredi rajttól az ugyancsak itt elhelyezkedő célig légvonalban 155 kilométert kell megtenni, s erre 48 óra áll a hajósok rendelkezésére. A 49. Kékszalag Erste World Nagydíj rajtja idén július 6-án lesz Balatonfüreden.