A februári hajókiállítás már tavaly is szezonindító rendezvénye volt a Magyar J/24 Osztálynak. Idén a Magyar Vitorlás Szövetség standján, egy Eb díszbe öltöztetett J/24-es nagyvitorla hirdette a közelgő kontinens viadalt, a színpadon pedig jó hangulatú beszélgetéssel, közös koccintással és a J/24 Junior Sailing Team újdonsült tagjainak köszöntésével indította útjára a legnépesebb One Design osztály a 2017-es szezont.

„Az idei év újabb jelentős állomás az osztály életében, hiszen 2008 után, idén újra Magyarország ad otthon a J/24 Európa-bajnokságnak, melyet Balatonfüreden, a 150-éves jubileumát ünneplő, patinás Balatonfüredi Yacht Clubban rendezünk meg. Öröm számunkra, hogy mára elmondhatjuk, a Balatonon is komoly presztízse van az osztálynak és a hajótípusnak. Évről évre kiemelt figyelem övezi a bajnokságainkat, komoly mezőny, nagy csaták és valóban sportos, magas szintű vitorlázás vár azokra, akik beülnek egy J/24-es hajóba.” – mondta Hercsel Erik, a J24-es Osztály kapitánya.

Számtalan edzés-alkalmat, aktív versenyprogramot és fejlődési lehetőséget kínál az osztály az itt vitorlázók számára. Folytatják, a már két éve sikeresen futó Pénteki Tréning sorozatot, melyet idén is a Jet Travel, a Bravo Boats és a Quantum Sails támogat majd. A cél továbbra is az, hogy a gyors, pörgős futamok alatt a csapatok minél nagyobb rutinra tegyenek szert a rajtolási és versenytaktika terén, versenykörülmények között fejleszthessék a hajókezelést. Az edzés-sorozat április 22-én indul egy kétnapos tréning hétvégével, amely kiváló felkészülési lehetőséget biztosít  majd a május 1-jei Flottabajnokságra.  A szezon további részében a One Design Trophy négy fordulója biztosít majd lehetőséget a versenyzésre, augusztus végén  Magyar Bajnokság, ezután a Pénteki Tréningsorozat döntője következik, szeptember 24-e és október 1-je között pedig jön a szezon legnagyobb kihívása, a J/24 Európa-bajnokság.

Egy igazán magas színvonalú és élményteli eseményt szeretnének összehozni a szervezők, melyen a profi vízi rendezést és kiváló infrastruktúrát a Balatonfüredi Yacht Club szavatolja. A versenyzés mellett legalább annyira fontos a közösségi élmény is, így esténként színes összejöveteleket, számos közösségépítő, és maradandó élményeket nyújtó programot, a családtagok számára is élvezetes esemény megszervezését tűzte ki célul a J/24-es csapat. Az eseményre több charter hajó is rendelkezésre áll majd, Olaszországból, Németországból, Svédországból, Franciaországból már most vannak jelentkezések, de abban is biztosak a szervezők, hogy sok új, hazai csapat is összeáll az Eb-re.

A szervezés gőzerővel zajlik, reményeik szerint újabb és újabb támogatók csatlakoznak majd a versenyhez. A Budapest Boat Show-n bejelentették az első együttműködő partnereket. Az esemény, és az egész Eb szezon egyik kiemelt támogatója az Audi Magyarország, a SLAM Hungary, a  Quantum Sails Hungary, a Jet Travel, és a Bravo Boats. A Magyar Vitorlás Szövetség munkáját dicséri, hogy a vitorlás sport támogatása állami szinten is előtérbe került, ennek köszönhetően pedig a 2017-es J24 Európa-bajnokság is támogatást kapott.