Az első ilyen verseny a május 27-én rendezendő túrafutam Badacsonyban, mely egyben Plastimo nagydíj nevet is visel, lévén, hogy a hajóalkatrész gyártásban és forgalmazásban kontinens elsőként számon tartott francia cég lesz a főszponzora. 

A három induló osztály (Yardstick I-II-III) első három helyezettje 740 eFt összértékű díjazásban részesül. A szervezők érdekes újítása még ezzel kapcsolatban, hogy bár adott az első, második és harmadik helyezettnek járó 3-3 díj, az viszont sorsoláson dől el, hogy melyik díj melyik osztály helyezettjeit fogja boldogítani.

Még tombola is lesz, melyen szintén értékes Plastimo termékeket lehet nyerni. Minden résztvevő hajónak alapban, ingyenesen jár egy tombolajegy. Kívülállók, érdeklődők, vagy akik csupán nyerési esélyeiket szeretnék növelni, vásárolhatnak belőle.

Ha valamely hajó nem kerül a helyezettek közé és a tombolán sem jár szerencsével, az sem megy haza üres kézzel. Minden résztvevő kap egy kis hasznos, igazi hajós ajándékot.

Szponzorált futam lesz még az ötödik túraverseny is, melynek külön érdekes újítása, hogy a hajók ezúttal alsóörsi rajttal és földvári befutóval valóban “túráznak” és nem a megszokott háromszög megtétele után a kiinduló kikötőbe térnek vissza.  Ennek a futamnak a szponzora az osztrák FSE-Robline lesz, aki a világ elsőszámú hajókötél gyártója lett, miután felvásárolta a skandináv Roblont és Robshipet, valamint az USA legnagyobb kötélgyárát, a New England céget.

A díjazottak és a résztvevők itt természetesen az FSE gyártámányokból kapnak értékes díjakat és ajándékokat.

A két verseny névadó szponzora mögött magyarországi disztribútoruk, a Marina Yacht Sport Kft – a Vitorlázók boltja áll, mely az FSE képviseletét 1989, a Plastimoét 1990 óta látja el.

A marina.hu weboldalon a Regatta szponzoráció menüpont alatt már megtekinthetők a díjak.