18 lábas skiff Grand Prix
50. Mihálkovics kupa
Fertő tavi Évadnyitó Bettelheim kupa
Hunguest-Hotel Palota Lillafüred Deboti Vitorlás Hétvége
BRONZÉREM A GARDA-TAVI EURÓPA KUPA VERSENYEN!
Németh István Emlékverseny – Sonnenschein Kupa – Dragon Magyar Bajnokság
Rooster Devoti One Gold Cup
Évadnyitó Nagyhajós verseny Gyenesdiás

Építész Regatta
Bahart Regatta I. – Plastimo Nagydíj – Yardstick Trophy 1. futam
Dr. Molnár Adorján Emlékverseny
MET Kupa Nagyhajós verseny
Gépjármű Regatta




Ez történt itthon

18 lábas skiff Grand Prix

Egy rendhagyó vizuális beszámoló a hétvégi, Spartacus VE által rendezett Skiff Grand Prixről, amit a magyar Be light! csapat nyert meg:

https://www.facebook.com/belight.18ft.skiff/videos/1305123056232320/

 

50. Mihálkovics kupa

A viharos erejű szél miatt az 50. Mihálkovics Kupa elmaradt.

Fertő tavi Évadnyitó Bettelheim kupa

Május 20. -21.-én került megrendezésre a Bettelheim Vilmos Emlékverseny a  Soproni Építők Sk. szervezésében. Finn dingiben 5, Optimist hajóosztályban 13 versenyző állt rajthoz.

Az olykor viharos erősségű szélben a tervezett öt futamból, három futamon rajtoltak el a soproni versenyzők. Szombaton az első futam után a versenyrendezők parti halasztás mellett döntöttek, az olykor 30 csomó fölötti széllökések miatt. Mivel a szél délutánra sem csillapodott, a rendezők családias hangulatú grill-partyval kedveskedtek a kimerült versenyzőknek.

Másnapra a szél egy keveset csillapodott, de a vízen így is nagy küzdelem folyt.

Finn dingi hajóosztályban Jung József győzedelmeskedett. Optimistben a serdülő kategória győztese Jandl Rómeo lett, míg az ifik között Domonkos Gergely állhatott a dobogó legfelső fokára.

Eredmény: Optimist Results For….pdf & Finn Result For….pdf

 

Hunguest-Hotel Palota Lillafüred Deboti Vitorlás Hétvége

Amíg a Balatonon tombolt a viharos szél, addig a festői szépségű Lillafüreden egy csapat Optimistes és pár Laseres egy élvezetes, gyenge szeles versenyen vett részt. A Hámori tó a Hotel Palota mellett fekszik zöld dombok között és bár az egyenletes, kifúj szél ritka rajta, annyi breeze mindig akad, hogy svertes hajókkal lehessen vitorlázni. Ezért érkeztek Optimistesek a Balaton három nagy klubjából is, hogy részt vegyenek az idén második alkalommal megrendezett Deboti Vitorlás Hétvégén. Szombaton sebességi futamokkal indítottunk, ami igazán egyedi, izgalmas élmény volt a gyerekeknek! Ezután sikerült három pályának induló, végül túrává váló futamot is megrendezni. A napot teljessé tette a hotel által nyújtott szombat délutáni pezsgős fogadás és bár a libegőzést elmosta az eső, a wellness részleg mindenkit kárpótolt ezért. Vasárnap leterjedt, egyenletes szél fogadott minket reggel, így már a Laseresek is beszálltak a versenyzésbe. Bár a szél lassanként felszívódott, három futamot így is sikerült megrendezni! A versenyt pakolás, eredményhirdetés majd fakultatív pisztrángozás követte. Köszönjük a versenyrendezőség munkáját, szuper hétvégénk volt Lillafüreden!

Fotó: lillafüred.jpg Forrás: Multicopter Hungary

Videó:

Hunguest Hotel Palota - Deboti vitorlás hétvége (2017) from Multicopter Hungary on Vimeo. 

A sebességi futam eredménye:

https://www.facebook.com/debotivse/photos/a.820885807965963.1073741828.814941031893774/1320322644688941/?type=3&theater

A pályaverseny eredménye:

https://www.facebook.com/debotivse/photos/a.820885807965963.1073741828.814941031893774/1320309178023621/?type=3&theater

 

Ez történt külföldön

BRONZÉREM A GARDA-TAVI EURÓPA KUPA VERSENYEN!

Bakóczy Róbert, Rozsnyay Domonkos, Takácsy Levente, Buza Bence és Takácsy Kristóf, vagyis az FGF Sailing Team csapat a portorozsi idei első Melges 24 Európa Kupa fordulóhoz hasonlóan Rivából is újabb bronzéremmel térhet haza.

A European Sailing Series második eseményén a Garda-tavon a harmadik napon is remekül vitorláztak. Bár a vasárnapi második futamban becsúszott egy 27. hely is, de ettől nem kezdtek el kapkodni, és az utolsó, a hetedik futamban elért újabb 3-kal  biztosították a helyüket a dobogón az olasz Carlo Fracassoli és az amerikai Bruce Ayres vezette csapatok mögött.

A 13 nemzet 39 hajóját felvonultató hétfutamos versenyen 13-ként végzett a Seven-Nine-Seven, amelyet Csoltó Ákos vezetett. Bujáky Attilláék pedig a 30. helyen zárták a versenyt.

Részletes eredmény: Melges 24 eredmények.pdf

 

 

 Ez lesz a héten

Jövőhéten már június és ez a versenynaptáron is látszik! Elindul a hétvégén az idei Yardstick Trophy, megnyitják a szezont Gyenesdiáson és a Dragon osztálynak már elkezdődött a Magyar Bajnoksága is. Emellett hétvégén versenyeznek a kis katamaránok, a nemzetközi hangulatról pedig a BYC-ben rendezett D-ONE Gold Cup gondoskodik. 

Németh István Emlékverseny – Sonnenschein Kupa – Dragon Magyar Bajnokság

A mai napon kezdődik a Magyar Dragon Szövetség és a Balatonfüredi Yacht Club közös rendezésében a Dragon Magyar Bajnokság. A szerdai napon regisztráció és technikai ellenőrzés folyik, azonban csütörtökön 2 órakor tervezik ellőni az első futamot. A verseny május 28. vasárnapig tart és a négy versenynap alatt 10 futamot terveznek a rendezők.

Kiírás: Dragon bajnokság.docx

Rooster Devoti One Gold Cup

Újabb rangos nemzetközi vitorlásverseny Balatonfüreden! Május utolsó hétvégéjén rendezi a Balatonfüredi Yacht Club a D-ONE Vitorlás Sportegyesülettel közösen a D-ONE hajóosztály világbajnokságát, a Rooster Devoti One Gold Cup-ot. 6-8 ország 20-30 profi vitorlázója érkezik május 23-án Balatonfüredre, hogy szerdától 5 napon át versenyezzenek egymással a 2017. évi Gold Cup győztesének kijáró kupáért mind abszolút, mind masters kategóriában.

Teljes leírás: http://byc.hu/regatta/d-one-gold-cup/

Eurowind Katamarán Kupa 2017 – Isuzukamion.hu Nagydíj

F18 és M3 katamarán osztályoknak hirdet versenyt május 27-28-ra a Katamarán Sportegyesület. Az Alsóörsön, olimpiai pályán rendezett versenyen várhatóan 8 futamot rendeznek.

Kiírás: Eurowind.pdf

Évadnyitó Nagyhajós verseny

Szomorú változás a Yacht Egylet Gyenesdiás által rendezett idei első verseny kiírásában, hogy a versenyvezető, Gerencsér Attila eltávozott közülünk. Élete nagyobb, szebb része volt a vitorlázás, Isten nyugosztalja. A versenyt megtartják május 27-én, 10:30-as rajttal. A pályát a Keszthely, Zalatorok, Balatonberény, Vonyarcvashegy közötti területen tűzik ki és kettő futamot terveznek.

Kiírás: Évadnyitó Vitorlás verseny 2017.doc

Építész Regatta

A balatonlellei Építész Regattán, nevéből fakadóan 

is, minden hajón legalább egy építész vagy mérnök végzettségű embernek kell lennie – az építész kamarai tagság feltétel. A versenyt egyébként a Karsailing VSE rendezi a yardstick osztályoknak.

Kiírás: Építész kiírás.docx

Bahart Regatta I. – Plastimo Nagydíj – Yardstick Trophy 1. futam

Indul az idei Yardstick Trophy! Az első futam Badacsonyban lesz május 27. és 28-án, reggel 10 órakor rajtol az összes osztály. A rajtvonal a badacsonyi BH kikötő előtt lesz, majd a túrafutamot a Szigliget-Fonyód-Ábrahámhegy-Badacsony közötti távon kell megtenni.

Kiírás: Plastimo kiírás.pdf

Dr. Molnár Adorján Emlékverseny

A Justitia VSE a hétvégén a Mályi tavon rendez versenyt Kalóz, Finn, Laser, Laser 4.7 és Optimist osztályoknak Dr. Molnár Adorján emlékére. A kétnapos versenyen öt pályafutamot terveznek rendezni.

Kiírás: Dr Molnár Adorján emlékverseny.pdf

MET Kupa Nagyhajós verseny

A Spartacus VE által rendezett hétvégi versenyen az MVSZ Nagyhajós Bizottsága által elismert egytestű hajók indulhatnak. A versenyen összesen öt futamot terveznek up-and-down pályán.

Kiírás: METkupa.pdf

Gépjármű Regatta

Május 27-én rendezi a Kenese Marina Port a Gépjármű Regattát. A túrafutam a Kenese Marina Port – Balatonfői YC – Aliga – Balatonfői YC – Kenese Marina Port távon lesz és három kör teljesíthető. Érdemes átböngészni a kiírást, hogy pontosan megtudjuk, hány kört kell mennünk és hol keressük a pályajeleket.

Kiírás: Gépjármű Regatta.pdf

 

A rovat támogatója a Volvo Autó Hungária.