Laser Standard osztályban 22 nemzet 100 versenyzője vitorlázott. A női Laser Radialban 26 nemzet 68 hajója versenyzett. Világkupa erősségű mezőnyök gyűltek össze Medemblikben. Női Laser Radialban például az első 22 helyen 18 nemzet vitorlázói osztoztak!

A versenyen péntek délutánig 8-8 futamot teljesítettek a laseresek mind a férfi Standard és a női Radial mezőnyben egyaránt. Ezután kissé furcsa menetrend szerint következett a befejezés. Még péntek este megrendezték az Éremfutamokat.  Vagyis a győztesek már ki is alhatták az ünneplés fáradalmait, amikor szombaton a mezőny maradéka, vagyis az első tízek kivételével a többiek a kilencedik futamot vitorlázták.

Érdi Mári ezt az utolsó futamot megnyerte, és mivel pénteken 5. és 2. lett, így a lehető legelőrébb a 11. helyre jött fel.

Vadnai Benjaminnak nem sok hiányzott a Medal Race-be, az első tízbe kerüléshez, Pénteken az egyik futamon az éppen kétcsomósra gyengült szélben halzolgató versenyzők közül őt szúrták ki a vízen bíráskodó motorosból, így éppen annyit vesztett a forgással, mint amennyi a tízbe kerüléshez kellett volna. Viszont napról  napra jutott előrébb az összetett listán és végül a százhajós mezőnyben a 12. helyen végzett.

Öccse a frissen érettségizett Jonatán pénteken egy 2. hellyel hívta fel magára a figyelmet és végül feljött a 20. helyre.

Mindhárman meghívást kaptak a Világkupa sorozat záró versenyére Santanderbe is. Mári és Joni ott lesz. Benji viszont egyetemi vizsgái miatt kihagyja a versenyt.

A medembliki jó helyezés a Vadnai testvérek számára is megnyitja az utat a következő Világkupa sorozatra történő részvételhez. Így a következő Világkupa szezonban a finnes Berecz Zsombival együtt már négy magyar versenyző is kezdettől fogva ott lehet a mezőnyökben!

Delta Lloyd Regatta végeredmények: http://www.deltalloydregatta.org/results