Hazahozta a szingapúri tapasztalatokat Sigmond András.  A sokak által Gibaként ismert edző szerint maga a víz és a hajó érzékét a lehető legfiatalabb korban kell megtapasztalni.



A Balatonfüredi Yacht Klub utánpótlás nevelésének vezetője Magyar Tenger című műsorunkban kifejtette: vitorlázni megtanulni leginkább kishajón lehet. Giba legfőbb célja, hogy azok a gyerekek, akik a füredi iskolába járnak olimpikonjaink nyomdokába lépjenek. A csapat fő versenye az augusztus végi magyar bajnokság, erre edzenek egész nyáron a fiatalokkal.




A Hekk - Lángos - Mirelitáru szentháromságnak ugyan megvan a helye, de olyan ételeket kellene minél szélesebb körben elérhetővé tenni a balatoni strandokon, amelyek helyi, friss alapanyagokból készülnek - mondta a Magyar Tenger című műsorban Nagy Attila.



A Kalóz Strandbisztró társtulajdonosa szerint az úgynevezett balatoni gasztrojegy elterjedése arra ösztönözné a strandbüféket, hogy valóban minőségi szolgáltatást nyújtsanak. Az ilyen jellegű jegy már elérhető Badacsonytomajban, valamint Fövenyesen, de Nagy Attila bízik abban, hogy a kezdeményezés hullámként terjed el a Balaton parton.





Badacsony, piac és nyáresti vásárlás - ezeket hozza össze a Badacsonyi Esti Piactér a Pláne borterasz udvarán,együttműködve a Kishableánnyal, és a budapesti Pancs Gasztroplaccal. Rattner Réka az utóbbi munkatársa rádiónkban elmondta: helyi termelőket toboroznak, ugyanis az ő bemutatásuk az egyik legfontosabb küldetése a piactérnek.



Hozzátette: megtalálható náluk mások mellett a Hegymagasi Marhaságok, valamint a Búzalelke pékség. Rattner Réka elárulta: tíz, tizenkét termelővel indultak el, de van még lehetőség a növekedésre. A vásárlók a nyári szezonban délután három és este kilenc óra között találkozhatnak a termelőkkel.