Zajlanak az utolsó simítások a Kékszalag előtt

Izgalmasnak ígérkezik a 2017-es Kékszalag Erste World Nagydíj - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Brencsán Ábel. A Magyar Vitorlás Szövetség versenysport managere szerint igen nagy küzdelmek várhatóak, ugyanis a rajthoz áll a sokszoros és tavalyi Kékszalag győztes Litkey Farkas és csapata, a rekorder Fifty-Fifty Józsa Márton kormányzásával, valamint a két évvel ezelőtti nyertes, a svájci Safram csapat Ventilo M1 típusú katamaránja.



Brencsán Ábel hozzátette: mellettük szintén hozhat meglepetéseket Paulovits Dénes karbonhajója. A zöld katamarán a tavalyi versenyt megelőző esti viharban rongálódott meg, ezért nem tudott rajthoz állni. Beszélt arról is, hogy a versenyt rengeteg kísérőrendezvény is színesíti, így egyebek mellett megtartják az előző évben is nagy sikert aratott Audi Speed Challenge gyorsulási bajnokságot a füredi móló előtt, valamint a Travel Channel modellvitorlásversenyt is. 

 

Együttműködés versenyszellemben

Sosem volt még ilyen jó a kapcsolat a két Libera, a Principessa és a Raffica között - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Németh Péter. A Princsi tulajdonosa elárulta, hogy neki személyesen is jó barátja Király Zsolt, a Raffica kormányosa, ugyanakkor a Kékszalagon nem engedhetik el egymást a rajtnál, hiszen mégiscsak egytestűben ők a legnagyobb ellenfél.



Németh Péter abban bízik, hogy vagy gyenge, vagy erős szeles lesz a verseny, ugyanis a közepes szél nem nekik, hanem a Rafficának kedvez. Hozzátette, ha Király Zsolték nyernek, az azt jelenti, hogy ők voltak a jobbak.

 

Megmozdult már a déli part is - Lellén javában várják a nyaralókat

Zenés Fesztivállal indult a nyár Balatonlellén. Kenéz István a település polgármestere a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában elmondta, a szokásos felkészülést időben elkezdték, hogy a Lellére látogatókat minél színvonalasabb környezetben tudják fogadni. Kenéz István elárulta, mintegy húsz koncertet szerveznek idén a szabadtéri színpadra, így mindenki megtalálhatja a neki tetsző programot.



A polgármester kiemelte nagyívű apartmanfejlesztés kezdődött a településen, így minden bizonnyal megnő a következő időszakban az ott nyaralók száma. Kenéz István elmondta azt is, változatlanul büszke a homokos strandra, mely tengerparti környezetet biztosít a pihenőknek. A polgármester elárulta, egy közel negyven milliós forrásból az élményfürdő infrastruktúráját fejlesztették.

 

Teljes koncertnaptárat hoztak létre Laposáék

Tavaly még egy borbárként indult, az idei esztendőre pedig egyfajta fesztiválhelyszínné alakult a Friss Terasz Badacsonyban - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Laposa Bence. A Balatoni KÖR elnöke elárulta: megpróbálnak a településen található három vendéglátó helyükön három különböző stílust megmutatni.



Ami közös: a helyi alapanyagok felhasználása, valamint a minőségi italok felszolgálása. A Friss terasz programjában azokat a fellépőket hívják, amelyek szerintük az igényes, minőségi könnyűzenét képviselik.