A mezőnyt, az Igali Csilla vezette versenyrendezőség osztott rajtvonalon indította neki a túrának, ahol a hagyományos és a többtestű hajók külön szekcióban sorakoztak fel.

A verseny életében először weben is figyelni lehetett, hogy hol tart a mezőny. A hajók követése a kiosztott, hajókra rögzített érzékelők segítségével, az Antenna Hungária idén tavasszal kiépített LoRA alapú IoT („Internet of Things – a dolgok internete”) hálózatán keresztül valósult meg. Az IoT alapú nyomkövetés adatai pontosak, és a rendszer igénybevételéhez nincs szükség Internet előfizetésre vagy SIM kártyára.


Az idei évben is, a nevezés során az összes hajó a BYC klubtagjai által megálmodott és kivitelezett egyedi hajóplakettet vehetett át. Az abszolút dobogón kívül a nyílt többtestű és a Yardstick kategóriák helyezettjei kerültek díjazásra.


 A többtestű hajóknál az Extreme Sailing Team 49 perc alatt teljesítette a távot, a második és harmadik helyért pedig ádáz küzdelmet vívott a Black Jack és a The Red, amelyből végül a Black Jack került ki győztesként, 10 mp előnnyel.
A leggyorsabb egytestű hajó abszolútban a Voodoo lett. Yardstick I. első helyezett a Sinbad, második a Rose, harmadik az Új Vízöntő. Yardstick II-ben első lett a Kistutti, második a Szirákó, harmadik az Aquamarin. Yardstick III. osztályban első helyezett a Concerto, második az Eörni, harmadik a Lucifer. Részletes eredmények a csatolt file-ban találhatóak.


Az abszolút első három helyezett a SLAM Hungary Kft - a Balatonfüredi Yacht Club ruházati partnere - és a Volvo Ivanics által felajánlott ajándékcsomagokat vehetett át.
Minden résztvevőnek gratulálunk az elért eredményekhez, és sikeres versenyzést kívánunk a csütörtökön induló Kékszalagra.