A rendezők azonban gyorsan reagáltak az időjárási körülményekre, így 11:00 óra előtt már vízen volt a teljes mezőny.  A 9 osztály 5 csoportban rajtolt el a 6-7 csomós ÉK-i szélben, az első futamban a Peecasso ért be elsőként, a 370 RUN osztályban a Sleepwalker  győzedelmeskedett, a „kis” Nauticok mezőnyében az Oxygen  lett az első, a J24-es osztályban a DJango, a Regina egységek között  Nymeria, SR versengését a Gé. nyerte, a Sudár Sportot pedig Halixol, a 15-ös jolléknál a Csér futott be elsőként.

A második futamra kicsit északiasodott a szél, így az új szélirányra módosították a pályát. A szél ereje a futam elején 7 csomó körül mozgott, azonban a futam alatt előfordult, hogy a pálya egyes részein 4-5 csomósra gyengült, sőt a futam végére már alig érte el az 5 csomót.  A második futamot sikerrel teljesítette minden egység, azonban harmadik futamot már nem tudtak rendezni , mert a szél tartósan 5 csomó alá esett. Két futam után a YSI hajók versenyét a Fantomasso vezeti, a YSIII-ban a Vámpír áll az élen.


A 370RUN mezőnyben a Sleepwalker, a Nautic 330 osztályban a Menta, a Nautic 311-ben az Oxygen, a J24-es osztályban a DJango, a Regináknál a Nymeria, a SR osztályban a Gé.pont, a SS egységeknél a BlueBánat, míg a 15-ös jolléknél a Csér áll az élen. Holnap folyatatás következik legalább két futam vár a versenyzőkre.  Persze előtte még a hamisítatlan csopaki tarhonyás hús és meggyes pite várta a vitorlázókat némi csopaki rizling és kellemes zene társaságában.



Fotó: Szántó Áron