A földvári FGF Sailing Team Bakóczy Róbert kormányzásával és Rozsnyay Domonkos, Takàcsy Kristóf, Takàcsy Levente, Buza Bence legénységgel 2. helyen ért célba az olasz Andrea Rachelli vezette egység mögött. Jó volt már az előjel is, hiszen Robiék megnyerték a próbafutamot.

Harmadik lett a másik magyar hajó a  Seven Five Nine.  Ott Csoltó Ákos a kormányos, Tomai Balázs, Weöres Botond és Pesti Gábor alkotja a legénységet.

Nem utolsó sorban pedig fontos, hogy a versenyrendezőséget Fluck Bence vezeti!

Részletes eredmények az első futamról ITT.


Rögtön nehéz dolguk akadt a változó és gyenge szélben a második futam pályájának kitűzésével és a mezőny elrajtoltatásával. Végre a sokadik próbálkozásra délután elkezdődött a második futam is.

Ez azonban sajnos nem csak a redezőknek okozott fejfájást, hanem a magyar versenyzőknek is. A sok rajtkísérlet feketezászlós indításba torkollott, és ekkor a rajthajótól sajnos éppen Bakóczy Robiékat látták korai rajtosnak egyetlen svéd hajóval együtt. Így a 2. helyük után egy 60 pontos BFD csúfítja el az eredménylistájukat. Azért a 2. és BFD sokkal jobb, mint mondjuk két harmincadik hely, mert lesz majd kieső...

Nem voltak szerencsések Csoltó Ákosék sem, akik a második futamon a 42. helyen futottak be a célba. Az eredmények alapján nem kizárt, hogy egy szélfordulóval nagyot billent a pálya, mert az első futamot nyerő olasz Rachelli csapat is csak 22. lett a második futamon.

Eredmények két futam után ITT.

Napi video: https://www.facebook.com/World.of.Melges24/videos/1365552220160417/

Fotó: Pierrick Contin