Már csak néhány nap, és Dűlőre futunk!

Augusztus 15-ig lehet előnevezni a Dűlőre futunk elnevezésű jótékonysági futásra. Az ötletgazda Laposa Zsófia borász a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában elmondta: a tavalyi év tapasztalatait figyelembe véve, az idei esztendőben méginkább beleásták magukat a verseny szervezésébe. Hozzátette: szándékosan nem nevezik versenynek az augusztus 26-i rendezvényt, ugyanis egy nagy sportos karitatív családi napot terveznek.



Laposa Bence, a Balatoni KÖR elnöke pedig arról beszélt, hogy a szervezet célja: a gasztronómián túl a sportot is népszerűsítse a tó körül. Az idei Dűlőre futunk támogatottja mások mellett a Tördemic Néptáncegyüttes. Szabó Csaba az együttes vezetője elmondta, a támogatásokat elsősorban a népviselet fejlesztésére fordítják majd, ugyanis céljuk, hogy a térség táncait minél szélesebb körben terjesszék.


A kék korszakát éli az Istvándy birtok

A Kéknyelű a legújabb izgalom - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Istvándy Gergely. A borász kifejtette: minden bizonnyal augusztus végén már megkezdik a szüretet.



Beszélt arról is, hogy a Kéknyelű és az Olaszrizling mellett a Szürkebarátot szeretnék feltámasztani. Istvándy Gergely beszélt arról is, hogy a Balaton az Északi és Déli part együttese, éppen ezért nem lehet engedni, hogy bármiféle ellentét kialakuljon.




Új időszámítás a Balatonnál

A strandbüfék ideje nemhogy lejárna, sokkal inkább felfutóban van - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Nagy-Gollyán Nikoletta. A Kalóz Strandbisztró vezetője szerint a recept nem bonyolult, a helyi alapanyagok felhasználása, és a minőségi termékek árusítása a titok.



A zászlóshajók egyike szerinte a grillezett kecskesajttál, valamint a Kocsis Bálint séf által újragondolt könnyű, finom grillkolbász. De szó esett arról is, hogy mitől lehet sötétbarna egy burgerzsömle.




Hatalmas lehetőségek előtt a szörfösök

Az idei évben alakította meg Gádorfalvy Áron a Wind Sport Klubot. A szörfbajnok a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában kifejtette: az utánpótlásnevelésre szeretné helyezni a hangsúlyt.



A sportoló célja, hogy minél több fiatallal megismertesse a sportágat. Beszélt arról is, folyamatosan toborozzák a gyerekeket, elsősorban a táborokból, ahol versenyzői előkészítők is vannak. A tervek között van, hogy jövőre már szakirányú edzőtáborokat rendezzenek a Balatonnál.