Csütörötökön reggel kezdetben reménytelennek látszott a helyzet, szélcsendes kánikulai nap volt kialakulóban, de aztán gyenge déli szél támadt, és fújt kitartóan. Bár az iránya fokozatosan elfordult délkelet, kelet felé, de a két pálya rendezői élükön Faras Péterrel és Igali Csillával tökéletesen kihasználták az adódó lehetőséget, és mindkét versenyterületen sikeresen rendeztek három-három jó futamot. A szél ellengéseire is sikerült mindannyiszor jól reagálniuk, így a gyenge-mérsékelt szélben is színvonlas, élvezetes versenyzés jutott a résztvevőknek.

Pénteken aztán ők sem tehettek semmit, mert ahogy az augusztus közepén gyakran előfordul a Balatonon, minden szélcsap zárva maradt. 

Így a versenyutasítás módosításával lehetővé tették, hogy ma akár négy futamot is megrendezhessenek, ha ehhez megfelelő szél érkezik. Márpedig a mai napra már élénk és egyre erősödő, délután akár viharossá is fokozódó északi-északnyugati szelet ígér az előrejelzés!

A mai naptól a bajnoki címekért versengő hat hajóosztály mellé csatlakoznak a J24-esek ranglistaversenyükkel.

Három futam után az A-pályán a legnépesebb, 13 hajós 8M OD osztályban két futamgyőzelemmel a korábban már több bajnoki címet és dobogós helyet elért Pfeningberger András vezette csapat áll az élen, megelőzve Oroszlán Péteréket és az első futamon győztes Fináczy Péter hajóját.

11 méteres One Design mezőnyben egyelőre egyértelmű a sorrend. Három futamgyőzelemmel Kátai Péter csapata vezet, akiket csupa második hellyel üldöznek Czap Zoltánék.

Elliott 770-ben sokkal nyíltabb a versengés Koncz Ádám, Nagykovácsy Tibor, Molnár Gábor és Biró Márk csapatai között, de a két futamgyőzelem után korai rajtot vétett Fischer Dezsőék is újra elől lehetnek, ha majd újabb futamok után a legrosszabb eredmény ejthető lesz.

A B-pályán Scholtz 22-esben Majoross Bea vezetésével a Metálka mindháromszor esélyt sem adott az ellenfeleknek. Így egyelőre az  ezüstért vetélkednek Veisz Miklós és Gecse Balázs csapatai, szintén egyértelműen ellépve az üldözőktől.

25-ös Jolléban papírforma helyzetnek tekinthető a hajókat is gyártó T-Jolle csapat, Tönkő Gáborék elsősége, de azért nem nyugodhatnak a babérjaikon, mert őket a második futamot meg is nyerő Pomucz Tamás vezette Vica űzi az első helyért, és hát mégis csak az 1989-es FD Európa-bajnokról van szó, bármennyire keveset is vitorlázik 25-ös Jolléval.  Mögöttük Nagy Dániel, Bisztray Frigyes és Frigyer Attila csapatai űzik egymást.

15-ös Túrajolléban abszolút érvényesül a papírforma. Barcza Györgyék három futamgyőzelemmel a hátukat mutatják a mezőnynek. 



Részletes eredmények letölthetők a mellékletből, vagy megtalálhatók ITT

A verseny honlapja a http://hunsail.hu/nagyhajos-bajnoksag-i címen található. A verseny dokumentumai és legfontosabb információi mellett  itt jelennek majd meg leggyorsabban a hivatalos eredmények is.