A teljes hazai hajópalettát felvonultatták a hétvégén Balatonkenesén, a Balaton Boat Show-n. Rápolthy Edit a kiállítás főszervezője a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című helyszíni műsorában elmondta: a hagyományt mindenképpen folytatni fogják. Hozzátette: bízik abban, hogy a következő esztendőben még több kiállítónak tudnak helyet biztosítani.











Kifejezetten sikeres nyáron szezont zárt a Hotel Marina Port - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című helyszíni műsorában a balatonkenesei szálloda igazgatója.
Szijjártó Csaba szerint hasonló népszerűségnek örvend majd a Balaton az őszi, valamint a téli hónapokban is. Kiemelte továbbá, a következő esztendőben számos fejlesztést is terveznek a kikötő melleti hotelben.




Egy komplett történelme van egy régi hajónak, ugyanis több generáció élvezhette, vagy akár versenyezhetett rajta - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című helyszíni műsorában Pálinkás Csaba hajóépítő mester. A 90 éves Lady-t ki is állították az idei Balaton Boat Show-n. Pálinkás Csaba kiemelte: egy hajó felújítása akár több évig is eltarthat, ugyanakkor páratlan az az érzés, amikor valaki vízre száll egy ilyen veteránnal. Beszélt arról is, hamarosan a vízre kerül a Kormorán, mely szintúgy egy klasszikus a vitorlázás világában.



Nem trendkövetők, hanem sokkal inkább trendalkotóak vagyunk az eletromos hajózás területén - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című helyszíni műsorában a Via Yacht tulajdonosa. Viszkei András kifejtette: az elektromos hajózás mára megkerülhetetlenné vált a Balatonnál, ami annak köszönhető, hogy annak is tud szórakozást nyújtani, aki valami miatt tart a vitorlázástól. Beszélt arról is, a következő évben új modellel nem jelennek meg, csupán ráncfelvarrások várhatóak. Külön kiemelte: céljuk a tökéletes hajók megalkotása.



Egyre nagyobb és egyre kényelmesebb hajókra van igény a Balatonnál - legalábbis ezt mondta  a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című helyszíni műsorában Lange Péter. A Bavaria Magyarországi vezetője kifejtette: elsősorban egy vitorlázó, vagy egy család igényei szerint teszik meg ajánlatukat, ugyanakkor a kezdőknek a kisebb modelleket javasolják. Beszélt arról is, gyakorlatilag folyamatosan újul a kínálat, egy hajó gyártásának átfutási ideje pedig csupán néhány hónap.