Az ügyvédi hivatást gyakorlók körében mindig népszerű sport volt a vitorlázás, több balatoni legendás hajó volt illetve van ügyvéd tulajdonában, sok ügyvéd vitorlázik versenyszerűen, sőt az ügyvédtársadalom dr. Hajdú Balázs révén olimpikon vitorlázó sportolóval is büszkélkedhet. Ötödik éve saját vitorlásrendezvénye is van az ügyvédeknek, amely másodszor is OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíj néven kerül az aktuális versenynaptárakba.

Ugyanakkor talán még nagyobb azoknak az ügyvédeknek a köre, akik csak alkalomszerűen, évi néhány versenyen vagy túrán kerülnek kapcsolatba a vitorlázással. Az Ügyvéd Kupa kitűnően reprezentálja ezen kettősséget - a versenyre ellátogatnak a szakma kiváló sportolói éppúgy, mint a vitorlásversenyzést extrém élményként átélő kartársak.

Az évek során jellemzővé vált, hogy ügyvédi irodák szervezett csapatai vesznek részt a versenyen, sőt mára komoly versengés tapasztalható a felkért profi kormányosok vagy a kibérelhető versenyhajók terén is. A verseny rajtja előtt több mint egy hónappal korábban, naponta érkeznek a nevezések, liberák, katamaránok, a Lisa, a Sponsor Wanted már szerepelnek a nevezési listán, holott igazából a csapatszervezések ideje csak most jött el. Hallani nagyobb ügyvédi irodákról, akik két-három csapat indítását is tervezik. Az Ügyvéd Kupán évről évre nő a bírák illetve ügyészek alkotta csapatok részvétele, tekintettel arra, hogy az ügyvédek szívesen látják a tárgyalótermeken kívül is a rokonszakmák képviselőit.

Fontos megjegyezni, hogy a rendezvény legalább annyira társasági esemény, mint vitorlásverseny. Kimondott célja, hogy az egymástól távol élő kollégák számára találkozási lehetőséget, szabadidős programot biztosítson, kellemes környezetben, a Balaton partján. Ha mindehhez egy sportos élmény is társul, a rendezvény tökéletesen beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

A minőségi szakmai regatták közül az ügyvédek versenyét idén június 11-13. napjain rendezik Balatonlellén, a BL Apartments & Yachtclubban. A rendezvényről bővebb információk állnak rendelkezésre a www.ugyvedkupa.hu internetes oldalon, ahol az online nevezés is leadható.