Lelléről jelentjük!Nálunk Lellén a III. Harmat Kupával indult a Yardstick Trophy, mely versenynek kifejezetten jót tett a versenysorozatba szerveződés, hiszen elkönyvelhettük az eddigi legnagyobb nevezőszámot a kupa történetében. A YST szellemének megfelelően hosszú és sportos túraversenyt rendezett nekünk Béci a Boglár, Ábrahámhegy, Zánka és Szemes által határolt vízterületen.

Egy héttel később az ODT (One Design Trophy) versenysorozat flottáit fogadtuk Lellén a II. Osjecko Pivo LVE OD Kupán. A kiírt hat futamból valamennyit sikerült megrendezni a kétnapos verseny során. Nagyon örültünk, hogy a tavaly is már itt versenyző flották (Melges, J24, Elliott, 8mOD) mellett a Nautic osztály is szép számban képviseltette magát. Reményeink szerint jövőre valamennyi OD osztályt vendégül láthatjuk a BL-ben.

Az eltelt rövid idő alatt egy jelentős sportdiplomáciai sikert is elértünk, megállapodtunk a BHSE-vel a július 24-i versenyütközések nagy port felvert ügyében. A felek kompromisszumkészségének eredményeképpen az a döntés született, hogy július 24-én reggel 9 órakor rajtol a XV. International Kupa - Karsai Lajos Emlékverseny (a YST 4. fordulója, B31 Kupa és Lady's Open is egyben), és délután 13 órakor indul a Balaton Regatta lellei futama. Ezzel a döntéssel lehetőséget kívántunk biztosítani azoknak, akik egyik versenyt sem szeretnék kihagyni. A versenyezni szerető vitorlázóknak - a Balatont átúszók zavarása nélkül - július 24-én bőséges alkalmuk lesz hódolni szenvedélyüknek.