Orfűn, a Pécsi-tavon régóta nem volt ilyen mozgalmas vízi élet a vitorlázók, a szörfösök, a modellvitorlázók és az egyéb hajós szakágak részvételével. Márciustól októberig lesznek versenyek és rendezvények. A szervezők célja, hogy Pécsi-tó vonzáskörzetében élő hajósokat bevonják Orfű vitorlázásának vérkeringésébe.


 
Április 2-án, szombaton I. Tókerülő Modellvitorlás Túraverseny lesz a Pécsi-tó északkeleti partszakaszán. A versenyen szinte minden típusú és osztályú modellvitorlással lehet indulni, akár többtestűekkel is. A modellvitorlázók három osztályban versenyeznek a hajómérettől függően besorolva. Az elmúlt években a Pécsi-tó körül kialakított sétány, lehetőséget és ideális terepet biztosít a modellvitorlás túraversenyek rendezéséhez.

Április 23-án országos bajnokság helyszíne lesz az OVE Klub, a PÉMK rendezi a Magyar Elektromos Hajó Bajnokság első fordulóját. A motorcsónakok hat különböző osztályban versenyeznek, jelen lesznek az F1-es kategória hajói is.
Május 21-22. napjain kerül megrendezésre a III. Micro Magic Országos Bajnokság. Budapest és Agárd után Orfű ad otthont a legkisebb ugyanakkor legnépszerűbb modellvitorlás osztály kétnapos bajnokságának.



Június 4-én már az Optimistek, Laserek, Finnek és 470-esek foglalják el a tavat a Baranya Kupán. A regatta egy időben lesz a Pécs - Orfű kerékpárút ünnepélyes avató ünnepségével és az orfűi Egészség Nap rendezvényeivel.
Július 9-én lesz a hagyományos OVE Kupa, Optimist, Laser és Finn osztályok részvételével. Ezen a nyári hétvégén kerül megrendezésre az orfűi Halászléfőző Verseny a Horgász Büfénél.

Augusztus utolsó hétvégéjét megelőző csütörtöki napon kezdődik az orfűi vitorlázás legnagyobb rendezvénye a III. Compass Vitorlás Napok. A csütörtök reggeltől vasárnap estig tartó eseményen kerül megrendezésre a XII. Vásárhelyi Pál Vitorlás Emlékverseny, a szörf klub hagyományos Pécsi-tavi versenye, az egyméteres és a 10-es modellvitorlás osztályok Országos Bajnoksága és a modellvitorlázók Pécsi-tó Kupája.
A rendezvényprogram október 22-én ér véget a Micro Magic modellvitorlás osztály II. Nyilt Baranya Megye Bajnokságával.

 

Az orfűi rendezvények már a Facebook-on is megtalálhatóak.
Az orfűi rendezvényprogramot támogatja: Aranyhajó Fogadó, Polgár Pincészet, Mediterrán Étterem & Villa, Fritz Segel, Compass, Orfű
Az orfűi rendezvények médiapartnerei: sailing.hu, Porthole.hu, rcsailing.hu
 
Kapcsolódó oldalak:
http://www.vitorlasnapok.hu/
http://www.compassmagazin.hu/
http://www.orfu.hu/
http://www.rcsailing.hu/
http://www.mediterranorfu.hu/
http://www.aranyhajo.hu/
http://polgarpinceszet.com/
http://www.hasznaltvitorla.hu/