Az első futam gyenge leálló DNY-i szélben kerül megrendezésre. Az utánpótlás páros, Andorka Rudolf – Kriska László kis testsúlyuk miatt meglepő sebességet produkáltak ebben a futamban, végül az ötödik helyen zártak. Ezt a futamot a Várady Szabó János- Petheő Tamás nyerte. A második futamot a leálló és hetven fokos szélforduló miatt néhány perccel a rajt után lelőtték. Egy kisebb halasztás követően indították a újra a futamot, ami már erősebb É-i szélben rajtol. A második kreuz szakasznál nagyot fordult a szél és a bójavétel után a fiatal Andorka-Kriska páros felborult.

 

Ezt a futamot végül Diószegi – Jankovics páros nyerte. A harmadik futamot rövid pályamódosítás után indították. Hol erősebb és gyengébb É-i szélben kellett vitorlázniuk a versenyzőknek. Az erősebb ráfújások a könnyebb súlyú versenyzőknek komoly erőpróbát jelentettek. A befutó után ismét leállt a szél, ezért több futamot nem tudtak rendezni.

 

A szombati napot a versenyzők egy kellemes, beszélgetős vacsorával zárták. Vasárnap reggel a szélhiány miatt, halasztást rendeltek el rendezők, majd később lelőtték a napot, megrendezett futam nélkül. A díjkiosztót 15 órakor tartották. Mivel az F18-as és a nyílt kategóriába is kevés hajó nevezett ezért összevontan értékelték az eredményeket a Texel Rate alapján.

A verseny névadó szponzora Lájer Tamás biztosította a versenyzőket, hogy a Lájer Admirális Emlékverseny 2012-ben is megrendezésre kerül majd. Fontosnak tartotta elmondani, hogy az utánpótlás nevelésre a jövőben is nagy hangsúlyt fognak fektetni. Az F18-as és a nyílt osztály következő versenye az augusztus 25-29 között megrendezésre kerülő Országos Bajnokság Balatonfüreden. Texel Rate szerint számított eredmények:

1. Várady Szabó János- Petheő Tamás (1,2,1,)
2. Diószegi Zoltán – Jankovics Gábor (2,1,3)
3. Kasuba István – Kasuba Bendegúz (3,3,4)
4. ifj. Lájer Tamás – Lájer Tamás (4,5,2)
5. Bakonyi Szabolcs – Bakonyi József (6,4,8)
6. Kunfalvy Csaba – Antal Gábor (7,6,6)
7. Szilassy László – Szilassy Emese (9,8,5)
8. Marton Balázs – Székely András (8,7,7)
9. Andorka Rudi – Kriska László (5,DNF,DNF)



Fotók: mbsailing.hu
további képek ITT érhetőek el.