Már az komoly, hogy valaki három Olimpián is nyer egy erősen kompetitív hajóosztályban. Az egy másik, hogy a decemberi VB-n sokáig vezetett, ám egy médiahajóval történt sokadik találkozása miatt elragadta a hév, aminek következtében kizárták a 9. és 10. futamról, így elesett a lehetőségtől, hogy az éremfutamba bekerüljön és az addig mutatott formája alapján jó eséllyel nyerjen, valamint hogy stabilan, saját jogon kvalifikálja magát az Olimpiára. Az egy harmadik, hogy a britek így sem maradtak érem és kvóta nélkül, hiszen két remek finnesük, Gil Scott és Ed Wright elhozták Jan Postma mögül a VB-ről az ezüstöt és a bronzot. Az a negyedik, hogy a brit szövetség (RYA) kiállt mellette, és mégis Ainslie-t jelölte az Olimpiára. Az azonban kérdéses volt eddig, hogy a Nemzetközi Vitorlás Szövetség (ISAF) miként határoz a versenyző fegyelmi ügyében, ad-e neki eltiltást, felülírva ezzel a britek döntését.

 

Másfél hónappal ezelőtti írásunk óta már tudjuk, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint készülhet a negyedik megmérettetésre hazai vizeken. Az ISAF ugyanis március 16-án publikált határozata szerint nem tesz további lépéseket az ügyben a sportoló ellen - az eddigi büntetéseket megfelelő súlyúnak tartja.

Ami vitorlázószemmel külön öröm, hogy a határozat külön kitér arra, miszerint a médiahajó kérdését külön megfontolás tárgyává teszik.

Lehet fogadni, hogy meglesz-e Ben Ainslie negyedik aranya!

(ISAF)

Forrás: isail.blog.hu 

Kapcsolódó cikk az isail.blog.hu -n: Hírek az Olimpia kapcsán