A torbole-i regattát követően alig pár szabadnap után ifjúsági lasereseink áttették székhelyüket Svájcba, ahol március 29-április 1. között újabb Európa Kupa fordulón álltak rajthoz. A korábbi évektől eltérően idén a szél erejével nem volt probléma, inkább csak annak irány változásai, instabilitása okozott fejtörést a versenyzőknek.
 

Az első két nap 20 csomó körüli északias szelében két-két futamot sikerült lebonyolítani, ám a versenyzőknek nem volt oly könnyű dolguk, mint gondolnánk. A szél iránya 40-50 fokokat fordult, s erejében is meglehetősen nagy eltérések voltak, mely igencsak próbára tette a fiatalok figyelmét. A harmadik napon azonban kaptak egy kis pihenési lehetőséget, mivel napközben sokáig nem volt szél, majd keresztbe fújt a keskeny tavon, így pályát rakni csak késő délután lehetett, s ekkor már csak egyetlen futamot tudott indítani a rendezőség. Laser 4.7 versenyzőink, Takács Levente és Vadnai Jonatán végig szépen, egyenletes teljesítményt nyújtva vitorlázott fej-fej mellett, hol Joni, hol Levi lépve fel a dobogó legalsó fokára. Végül az utolsó két futamon Levente szerepelt eredményesebben, s szerezte meg az összetett bronzérmet a versenyen, ám Jonatán sem maradt csillogó érme nélkül, összetett ötödik helyezésével korosztálya, az U16 kategória ezüst érmese lett. Radiálosaink ezúttal kicsit gyengébben teljesítettek, mint Laser 4.7 versenyzőink, közülük Hunfalvy Péter bizonyult legeredményesebbnek, aki az összetett lista 13. helyezését szerezte meg, begyűjtve két tízen belüli futameredményt, míg Bathó Péter gyenge kezdést követően a 16. helyezésig kapaszkodott fel, megnyerve az utolsó futamot. Huszka Mátyás szintén szerzett egy előkelő hatodik helyet a harmadik versenynapon, mellel a 23. helyen végzett, míg Korchmáros Kristóf a 37. helyezésig jutott.

Hét futamot követően a Laser 4.7 osztály győzelmét a holland Everwijn Jurriaan szerezte meg, míg Radiálban a montenegrói Les Igor, Standard-ben pedig a svájci Bottoni Christph győzedelmeskedett.

A verseny maratonnak azonban még nincs vége, jövő hétvégén a francia állomással folytatódik a széria, de előtte néhány nap pihenőt kapnak fiataljaink.

Videók:

 

További képek a galériában.

Eredmények: http://www.cvll.ch/regate/2012/EU_Laser/results.html

Eszes Bernadett