Megszokhattuk már, hogy április elején a szezont általában Agárdon kezdi meg a kishajós társaság, ám idén a földvári Spartacus Vitorlás Egylet gondolt egyet, s rendezett egy évadnyitó ifjúsági regattát a legkisebb hajóosztály, az optimistesek számára.

 

Az április 21-22-én lebonyolított két napos viadalra a helyi rutinosabb versenyzők mellet ringbe szállt három ifjú újonc is, Argay Bence, Pavlik Andris és Kocsis Bálint is, akik korábbi gyermek táboros tapasztalataikat és ott megszerzett tudásukat kamatoztatva próbálhatták ki magukat életük első regattáján, a BYC és a RIVE nemzetközi versenyeket megjárt fiataljaival karöltve.

 

A nyitó napon forgolódó, közepes erősségű északias szélben két, majd vasárnap nyugatira fordulva további három remek futamot teljesítettek a fiatalok, ekkor már remek, kifújt szélben, hullámos vízen. Legeredményesebbnek ezúttal is Gyapjas Balázs bizonyult, ám ezúttal csupán egyetlen ponttal tudta legyőzni a még serdülő korú Erős Lórándot, aki természetesen így korosztályos győztesként fejezte be a viadalt két futamgyőzelemmel. Az ifiknél Balázs mögött a második helyen Tenke Áron végzett, míg a harmadik helyezést Futó Marcell szerezte meg. A serdülők versenyében Lóri mögé a dobogó második helyére Argay Balázs állhatott fel, míg a bronzérem Oláh Gergő nyakába került. A legeredményesebb leány versenyző ezúttal a hazai Pintér Nikolett lett.

A regatta oly jól sikerült, hogy a kiírt 5 futamot követően a fiatalok mindannyian kint maradtak egy edző futam erejéig, melyen tovább csiszolták tudásukat a jövő hétvégén Agárdon megrendezésre kerülő első nagy hazai megmérettetésre, a Majthényi Zsombor Emlékversenyre, mely az első ranglista viadal lesz a fiatalok számára.

 

Eredmények itt.

Eszes Bernadett