Nyár köszöntött be április utolsó hétvégéjén, mely az idei év egyik hosszú, négy napossá nyúló hétvégéje volt, s mely tényleges lehetőséget adott a munkából kiszabaduló emberek számára a kikapcsolódásra, pihenésre, strandolásra. Fiataljaink azonban az iskolapadból kiszállva mégsem a szórakozásnak szentelték szabadidejüket, hanem vízre szálltak a Velencei-tavon, s küzdöttek egymással, s az elemekkel, (széllel, s a nap perzselésével) az év első ifjúsági regattáján, a Majthényi Zsombor Emlékversenyen. 

Fotó: Lázár Antónia
Fotó: Lázár Antónia


A három nap során mind a nyolc tervezett futamot sikerült lebonyolítani. Oly gyorsasággal, hogy az utolsó napra csupán egyetlen futamot hagyott hátra a rendezőség, mely döntés helyessége teljes mértékben beigazolódott, ugyanis erre a napra a szél ereje már igencsak megfogyatkozott.

Az agárdi szélviszonyoknak megfelelően ezúttal is a trükkös, forgolódó, egyenetlen erősségű, ám ezúttal - az utolsó futam kivételével - többnyire élénk széllel kellett megküzdeniük Optimist, Cadet, Laser 4.7 és Radiál, valamint 420 versenyzőknek egyaránt. A két laser osztály számára a regatta nem csupán a hazai ranglista első állomásául szolgált, hanem válogató verseny is volt az Európa-bajnokságokra, valamint beszámításra kerül az idei évtől bevezetett Ifjúsági Európai Laser Ranglistába is. 

Fotó: Lázár Antónia
Fotó: Lázár Antónia


A rendezőség ezúttal különös figyelmet fordított a bójavételeknél elkövetett hibák ellenőrzésére, melyből számos óvás származott a verseny során, így a zsűrinek is akadt dolga rendesen. A legnépesebb, Optimist osztály győzelmét ezúttal is Gyapjas Zsombor szerezte meg Wolf Szabolcs előtt, noha ezen a regattán egyetlen futamot sem nyert meg, ám mindvégig egyenletes teljesítményt nyújtott. A dobogó legalsó fokára a legeredményesebb lány versenyző, Korchmáros Sára állhatott fel, míg a serdülő győzelmet az abszolút hatodik helyen végzett Erőss Lóránd szerezte meg Argay Balázs és Lászlóffy Levente előtt. A Cadet osztály versenyét Polgár Lukács és Kanyicska Márk nyerte meg Fabacsovics Márk- Németh Boldizsár és Asperján Mihály-Asperdján Dénes kettősök előtt, akik egyben a serdülőknél bizonyultak legeredményesebbnek. A legjobb lány páros Kendeh Lili és Szilassy Borbála lettek. Laser 4.7-ben az aranyérmet és a legeredményesebb női versenyzőnek járó díjat Virág Flóra szerezte meg, aki Varga Dánielt és Vadnai Jonatánt utasította maga mögé a dobogón. Joni azonban megszerezte az U16 korosztályos győzelmet. Laser Radiálban testvére, Benjámin győzedelmeskedett, aki a hónap elején Laser 4.7-ben megszerzett világbajnoki győzelmét követően hajóosztályt váltott, s radiálban folytatja a versenyzést. Az ezüstérmet Rozsnyay Domonkos szerezte meg, míg a bronz Bathó Péter nyakába került. A legeredményesebb női radiálos versenyzőnek járó kupát pedig Haidekker Zita vihette haza. 420-ban a Bihary testvérek, Gergő és Dani utasította maga mögé a 13 hajóból álló mezőnyt, ahol a második helyet Péch Lóri és Weidinger Gyuri, míg a harmadikat Bagyó Áron és Munka Márton szerezte meg. A legeredményesebb női kettős Virág Zsófi-Kratzl Anna páros lett.

Eredmények

További képek a galériában 

Eszes Bernadett