Kiváló vitorlázó időben, nyarat idéző napsütésben, melegben, élénk DNy-i szélben, nagy hullámokban került megrendezésre május 5-6-án a Hungária Yacht Club kupa, melyre két osztályban 27 hajó adta le a nevezését, hogy küzdjön meg egymással és az elemekkel a legjobbaknak járó díjakért.

 

A legkisebb osztály, azaz az optimistesek képviselői közül 21-en, míg a dragonosoknál hat egység állt rajthoz a hat futamos regattán, melynek első versenynapján a remek időjárás és kitűnő szélviszonyoknak köszönhetően a tervezek futamok nagy részét meg is tartotta a rendezőség, így vasárnap, - amikor a szél tovább erősödött - már csak egyetlen futamot kellett teljesítenie a társaságnak.

Mindkét osztályban kiélezett, ám sportszerű küzdelem folyt a győzelemért, melyet optimistben ezúttal is Gyapjas Zsombor kaparintott meg Szilasi Fábián és Erőss Lóránd előtt, aki egyben korosztálya győzteseként állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az ifi bronzot Tenke Áron szerezte meg Zsombi és Fábián mögött, míg a serdülőknél a Lászlófy ikrek, Levente és Ábel állhattak fel Lóri mögé a dobogó második és harmadik fokára. A legeredményesebb leány versenyzőnek járó díjat Jósa Adél vehette át. A versenyzők sikeres felkészülését, profizmusát, az edzők kiváló munkáját, s nem utolsó sorban a versenyrendezést is fémjelzi, hogy az optimistben oly gyakori korai rajtok közül most egyetlen egynek sem lehettünk tanúi, a fiatalok mindig pontosan, s a szabályokat betartva versenyeztek.

 

Dragonban a Tenke Péter kormányozta egység dominált, s szerezte meg a győzelmet három pontos előnnyel Hónig Péter csapata előtt, akik mögött a harmadik helyezést Náray Vilmos és csapata szerezte meg.

A verseny különlegességéül szolgált, hogy az osztályok 1-6 helyezettjei pénzdíjazásban részesültek, valamint a regatta történéseiről és eredményeitől online értesülhettek az érdeklődők a verseny honlapján, mely sikerességén felbuzdulva jövőre a rendezőség webkamerás közvetítést tervez.

Eredmények

További fotók

Eszes Bernadett