A barátságtalan időjárás a rendezők kedély- és idegállapotára is rányomta bélyegét, akik persze erejüket megfeszítve próbáltak helytállni. A szombat éjszaka például mozgalmas volt számukra, hiszen a viharos szélben a tenger elöntötte a telepet és az Optimistek egyből tudták, hogy ezen a vízfelületen nekik úszniuk kell...
 
 

A regattára négyszáz körüli Optimistes nevezett, végül 356 versenyző vett részt a küzdelmekben. A két szám közötti különbség egyértelműen az egész Európára jellemző kedvezőtlen időjárásnak volt köszönhető.

Hazánkat a BS-Fűzfő, a Kereked Vitorlás Klub , a Procelero SE, a Spartacus Vitorlás Egylet és a Yacht Club Agárd versenyzői képviselték Dénes Gábor, Brencsán Dávid, Czégai László, Szalay Dániel és Nyári Zsolt edzők vezetésével.
A versenyt a horvát Tin Gmitrovič nyerte, a szlovén Jana Germani és a szintén szlovén Liam Orel előtt.
 
 

A mieink közül a legjobb Lászlófy Ábel, a Spartacus versenyzője lett, aki az abszolút 17. helyen végzett. Ezzel az eredménnyel Ábel felálhatott a serdülő dobogó legmagasabb fokára. Abszolút 20. lett Lászlófy Levente (Spartacus Vitorlás Egylet), aki a serdülő ezüstérmet is bezsebelte. Az abszolút lista 26. pozícióját foglalta el Szilasi Fábián (Kereked).
 
 

29. lett Wolf Szabolcs (BS-Fűzfő), 43. Futó Marcell (Spartacus Vitorlás Egylet), 50. Oláh Gergely (Spartacus Vitorlás Egylet), 54. Veenstra Csenge (BS-Fűzfő), 60. Bihary Ádám (Yacht Club Agárd), 61. Argay Balázs (Spartacus Vitorlás Egylet), 64. Möhring Christopher (Yacht Club Agárd), 67. Odonics Csanád (BS-Fűzfő), 75. Héjja Marcell (Spartacus Vitorlás Egylet), 77. Nagy Bernát (Kereked), 79. De Jonghe Arthur (Procelero SE), 88. Bednár András (Spartacus Vitorlás Egylet), 95. Nyári Dániel (Yacht Club Agárd), 124. Csébfalvi Anna (Kereked), 125. Vida Péter (Yacht Club Agárd), 134. Csébfalvi András (Kereked), 138. Badar Bence (Kereked), 153. Papp Dániel (Procelero SE), 158. Maróthy Mátyás (Kereked), 174. De Jonghe Anton (Procelero SE), 189. Sövény Ábel (Procelero SE), 194. Hevesi Panka (Procelero SE), 207. Kocsis Bálint (Spartacus Vitorlás Egylet), 210. Pavlik András (Spartacus Vitorlás Egylet), 253. Jeney Máté (BS-Fűzfő), 265. Novák Dorka (Keszthelyi Yacht Club), 272. Szalai Súta (Keszthelyi Yacht Club), 337. Odonics Bende (BS-Fűzfő), 341. Christopher Valde (Procelero SE).

Tenke Áron (Spartacus Vitorlás Egylet), Erőss Loránd (Spartacus Vitorlás Egylet) és Korchmáros Sára (Balatonfüredi Yacht Club) a Garda-tavon, a hagyományos Lake Garda Meetingen vettek részt ugyanekkor. Nagyon hideg időben (néha alig haladta meg a fagypontot a hőmérő higanyszála) versenyeztek. Áron abszolútban a 182., Loránd - egy korai rajttal és az egyik futamban komoly technikai problémával küzdve - a 304. helyen végzett a 851 junior-korú Optimistes között. Korchmáros Sára a 347. lett az 1127 Optimistet felvonultató regattán.

Easter Cup végeredmény ITT!
Lake Garda Optimist Meeting végeredmény ITT!
További képek a galériában

Dr. Lászlófy Csaba