Címke: körkapcsolás

Volvo Körkapcsolás augusztus 9-16.

A hétvégén viharos erejű széllel kellett megküzdenie a vitorlázóknak: a Balatonon 25 csomó körüli átlagszelet mutatott, néhol 40 csomót is meghaladó pöffökkel. Így a szombati napon tényleg csak a legelszántabb hajósok merészkedtek vízre. Vasárnap sem volt az a kifejezett csónakázó idő, de délután fele már 25 csomó alá csökkent a szél, így több versenyfutamot is sikerült megrendezni.

Volvo Körkapcsolás augusztus 2-9.

A hétköznapi kánikula és szélcsend után a hétvégén kiváló szél és napsütés fogadta a vitorlázókat. Rengeteg lehetőségük adódott ezt kihasználni: a Beszédes József Emlékversenyen vagy a Csillagtúrán, esetleg a kicsit extrémebb Rudi Trans 4kezes versenyen. A kisebbek a Kereked Újonc Kupán, a katamaránosok a Lájer Admirális Emlékversenyen élvezhették a mesés augusztusi hétvégét, de a Fertő-tavon is vízen voltak a Kalózok és Optimistek.

Volvo Körkapcsolás július 26. – augusztus 2.

Július utolsó hete borús idővel, viharos széllel indult, de hétvégére szerencsére a szél maradt, a nap kisütött. Remek időben rendezhettek így versenyeket: lezajlott az Asso OB, a Kalóz Magyar Bajnokság, a Klasszikus Kupa és a Rizling Kupa is. Az eheti hőségben jelenleg is versenyeznek a Spartacus Ifi Kupán, míg több külföldi világversenyen, EB-n, VB-n is remekül szerepelnek magyar vitorlázók.

Volvo Körkapcsolás július 20-26.

Az elmúlt hét igazi fesztivál volt a vitorlások számára: minden korosztály, hajótípus képviseltette magát a vízen! A csúcstechnológiás egy- és többtestűek a Volvo High Tech Regattán mérkőztek meg, a nagyhajós osztályok az EGIS Kupán álltak rajthoz. Az 50-es cirkálók baráti találkozót tartottak, a legkisebb kezdő Optimistesek pedig a Nádas Cup újabb fordulóján szerezhettek tapasztalatot!

Volvo Körkapcsolás július 12-19.

Míg a nagyhajós osztályok kipihenik a Kékszalag fáradalmait, a kishajósok körében zajlanak a vitorlásversenyek! A THE-ben Olympic regattát rendeztek, a Fertő-tavon az Optimistesek álltak rajthoz a Decathlon Kupán, de az igazán elszánt vitorlázók elindulhattak a 7. Kelet Nyugat kupán a HYC jóvoltából!

Volvo Körkapcsolás Kékszalag Kiadás

Az elmúlt két hét a 49. Kékszalag Erste World Nagydíjra való felkészüléssel telt. Hiszen amellett, hogy ez Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő regattája, több esemény is kapcsolódik hozzá: az előverseny, a Fehér Szalag, a másnapi Horváth Boldizsár Emlékverseny, mint utolsó versenylehetőség, majd a legkisebbek Kékpántlikája a Kékszalag rajtja előtti napon.

Volvo Körkapcsolás június 21-28.

A hétvégén tökéletes vitorlásidő fogadta azokat a vitorlázókat, akik vízre szálltak – voltak egy páran, hiszen több versenyt is rendeztek itt, a Kékszalag eseményáradat előtt. Az One Design osztályok Balatonföldváron rendezték meg az OD Trophy harmadik fordulóját, a FolkBoat, E30, Dragon és 11mOD osztályok Tihanyban indultak a Ripka László Emlékversenyen. A szólóvitorlázók szombaton szelték át a Balatont nyugatról keletre, az ügyvédek pedig a Club Füred kikötőjében indulhattak a XII. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és Volvo Nagydíjon. Eközben külföldön is értünk el sikereket: a Laseres fiatalok Kielben, az Optimistesek a Garda-tavon arattak!

Volvo Körkapcsolás június 14-21.

Ezekben a csendes, nyári hétköznapokban már szinte el is felejtettük, milyen kemény szelek fújtak a hétvégén. Márpedig a vakáció első hétvégje erős, olykor viharos északi széllel érkezett, ami volt, hogy a 40 csomót alulról súrolta. Szerencsére a balatoni versenyrendezőket és vitorlázókat kemény fából faragták és több izgalmas versenyt is sikerült megrendezni a Balatonon.

Volvo Körkapcsolás június 8-14.

Nem csak időjárásban, programokban is változatos hét áll mögöttünk. Lezajlott a BAHART és MVSZ által rendezett Nemzeti Regatta Siófokon és kiderült, idén melyik település vehette át a vitorlásverseny díját. A One Design osztályok az ODT második fordulóján Csopakon csaptak össze, Tihanyban pedig rangos világverseny zajlott: a Finn Masters Európa Kupa rekordszámú résztvevője izgalmas futamokat vívott a furgangos, nehéz szélben.

Volvo Körkapcsolás június 1-7.

A háromnapos Pünkösdi hétvége rengeteg vitorlázót csalt vízre. Legjelentősebb ezek közül a Pünkösdi Regatta 243 fős mezőnye volt, kik szombaton oda, majd hétfőn vissza szelték át a Balaton nyugati medencéjét. Emellett vízen voltak a kishajók Földváron, Kenesén pedig a Bankár és Biztosítási Kupát rendezték meg a hagyományokhoz híven. A legkisebb vitorlázók Csopakon vettek részt a Nádas Cup sorozat első futamán, a Szárcsa Kupán, ami nagyon jól sikerült!

Volvo Körkapcsolás Május 24-31.

A hétvégén már igazi nyárias meleg és nyárias – azaz változó irányú és erősségű – szél fogadta a vitorlázókat a vízen. Komoly versenyek zajlottak ezekben a körülményekben: a Dragon osztály már az Országos Bajnokságát rendezte, a D-One osztály világbajnokságát rendezte Balatonfüreden, Földváron és a Badacsonyban Yardstick hajók versenyeztek, Alsóörsön katamaránok futottak, a Mályi tavon pedig Dr. Molnár Adorján emlékére rendeztek versenyt. Eközben ifjú Lasereseink és OP-saink holland vizeken bizonyították rátermettségüket. Lássuk, mi történt a héten!

Volvo Körkapcsolás május 18-25.

Az elmúlt hétvégén viharos erejű szél tombolt a Balatonon, így sok vitorlázó nem merészkedett a vízre, elmaradt a Mihálkovics kupa is. Balatonföldváron a skiffesek, a Fertő tavon az Optimistesek és Finnesek küzdöttek a széllel. Eközben az ország keleti felében, Lillafüreden, a Hámori tavon a kezdő OP-sok élvezték a napsütést és a gyenge szelet.

Volvo Körkapcsolás Május 11-17.

Az elmúlt hétvégén végre hivatalosan is megnyílt a balatoni nagyhajós szezon az Évadnyitó T-Systems Nagydíj keretében, a Velencei-tavat pedig az utánpótlás versenyzők foglalták el. Orfűn véget ért a modellvitorlás világbajnokság és külföld felé tekintve drukkolhattunk Berecz Zsombornak a Finn és a Gyapjas testvéreknek a 470 Európa-bajnokságon.

Volvo Körkapcsolás, 2017. Május 4-10.

A múlt hétvége már-már főszezoni hangulatot idézett, annyi versenyen indulhattak mind a kis-, mind a nagyhajós vitorlázók. A keleti-medencét a Tolnay Kálmán László Emlékversennyel járhattuk be, a Kalózok és Finnesek Füred előtt mérkőztek meg, Kenesén pedig közel háromszázan versenyeztek a szezonnyitó One Desig Trophyn. A Velencei-tavon megtartották az évadnyitó versenyt, de a Balaton nyugati csücskében, Keszthelyen is elindult a versenyzés, a Szombati Sorozattal. Mindeközben az Orfűi-tavon egyre élesebb a küzdelem a modellvitorlás világbajnokságon!

Volvo Körkapcsolás 04. 27. – 05. 03.

A május elsejei hosszú hétvége tökéletes volt a vitorlázásra: napsütés is volt, több-kevesebb szél is, így a három napot kihasználva minden tervezett versenyt sikerült megrendezni.

Volvo Körkapcsolás 2017. 04. 19-26.

Akár kis-, akár nagyhajókról beszélünk, indul a hazai vitorlás szezon, így itt az ideje folytatni Körkapcsolás rovatunkat is. 2017-ben és 2018-ban a Volvo Autó Hungáriával partnerségben foglaljuk össze hétről hétre a vitorlás versenyekkel kapcsolatos híreket, beszámolókat, képeket és videókat. Az áprilistól október végéig tartó hazai vitorlás szezon idején megjelenő összefoglalókban áttekintjük a nagyobb hazai versenyek és a kis egyesületek eseményeit egyaránt, de hírt adunk a magyar vitorlázók külföldi szerepléseiről is.

Indul a szezon, indul a Volvo Körkapcsolás!

Akár kis-, akár nagyhajókról beszélünk, indul a hazai vitorlás szezon, így itt az ideje folytatni Körkapcsolás rovatunkat is. 2017-ben és 2018-ban a Volvo Autó Hungáriával partnerségben foglaljuk össze hétről hétre a vitorlás versenyekkel kapcsolatos híreket, beszámolókat, képeket és videókat.

Bravo Boats – Decathlon Körkapcsolás 2016. október 31. – november 13.

Ahogy az idei utolsó hivatalos, versenynaptárban jelzett nagyhajós verseny véget ért, a Körkapcsolás 2016-os kiadásaiból is ez az utolsó. Ebben nem csak az elmúlt két hét nagyobb regattáiról számolunk be, hanem azokról a mindenre elszánt fiatalokról is, akik egy- vagy kétszemélyes hajókban még vitorlás edzőtáborral töltötték őszi szünetüket.

Bravo Boats logo/Deca logo

Persze aki télen is szeretne vízre szállni, az megteheti: nem ő lesz az egyetlen kalandos lelkű vállalkozó – már téli regatta sorozaton is részt vehetünk, csak öltözzünk fel alaposan!

Bravo Boats – Decathlon Körkapcsolás október 17-23.

Egyre több vitorláshajó várja a parton szétszerelve, elpakolva téli álmát a kikötőkben, és hétről hétre egyre kevesebb versenyt rendeznek. A Yardstick flotta a hétvégén megrendezett utolsó előtti fordulója után még egy utolsó megmérettetésre készül november elején, és a modellvitorlázóknál is bajnokot kell még avatni. A világ túlfelén, Ausztráliában azért Mári még továbbra is nyeri a versenyeket – ha már mi magunk nem is szállunk vízre, jó tudni, hogy van olyan honfitársunk, akinek a hidegben is szurkolhatunk!

Bravo Boats – Decathlon Körkapcsolás október 10-16.

Lassan az október is végéhez közeledik, sok vitorláshajó már téli álomra hajtotta árbcát. Az elszántak azonban még vízen vannak, ki tengeren, ki modellvitorlásokkal a Fertő-tavon. Az idő őket igazolta, a hétvége napsütéses és szeles volt!

1 2 3