1. Szétázott kezek. Valószínűleg kevés olyan perc van ezeken a hajókon, amikor teljesen szárazak tudunk maradni - ez a kezünkön rögtön meglátszódik: minden nap, minden órában elmazsolásodnak ujjaink, a munkától vízhólyagos és repedezett lesz. A titok: nem szabad kézkrémmel bekenni, mert sosem edződik meg!

Fotó: James Blake/Volvo Ocean Race

2. Borzasztó ételek. Vagyis az ízükről nincs információnk, de mennyire szívesen kóstolnánk bele ebbe a szárított, első pillantásra talán rizseshúsnak tűnő ételbe? Pedig a Team Brunel tagjai ezt eszik minden nap! Nem csoda, hogy partot érve rögtön a hamburgerekre vetették magukat

Rich Edwards/Volvo Ocean Race

3. A mosogatás sem úgy zajlik, ahogy megszoktuk. Víz jön be, víz megy ki és fel sem tűnik, ha kicsit szétfröcsköltünk a mosogató körül.

Konrad Frost/Volvo Ocean Race

4. Bajos lenne a fogkeféket poharakban tartani a mosdókagyló szélén, egy-egy forduló vagy hullám után ki tudja, honnan kellene előkeresni őket. Biztonságosabb, ha pántokkal rögzítjük nem csak a fogkeféket, hanem általában mindent, amit nem szeretnénk összetörni, elveszíteni vagy felborítani.

Rich Edwards/Volvo Ocean Race

5. Forgolódásnak nincs helye a VOR hajók ágyaiban! A legénységnek meg kell tanulnia hanyatt fekve, amolyan múmia pózban kipihennie magát. Ráadásul hosszú hetekig ilyen függőágyakban aludni biztos nem túl gerincbarát gyakorlat.

Rich Edwards/Volvo Ocean Race