Július 14-15-én olyan látványban lehet része annak, aki Alsóörsre vagy Balatonfenyvesre látogat, ami világviszonylatban is ritkaság: mintegy 20, a vitorlázás legmodernebb irányvonalait képviselő hajó mérkőzik meg a települések előtti vízterületen.

A nemcsak hazai, de nemzetközi vizeken is a legújabb innovációkat megtestesítő katamaránok állnak majd rajthoz, amik a szél sebességének akár többszörösével is képesek száguldani, így garantáltan pörgős, látványos verseny zajlik majd. Lesznek egyedi fejlesztésű rohanógépek, mint például a Kékszalag időrekorder hazai tervezésű és építésű Opel Fifty-Fifty, az America’s Cup, AC45 típusú versenyhajójának alapjain nyugvó, tavi körülményekre optimalizált RSM 2. vagy a HUN3BOGI katamarán, ami új kihívóként ezen a versenyen debütál.

Idén új kategóriával is bővül a hightech hajók sora. Jelen lesznek a hazai egytestű hajózás csúcsát képviselő, egyedi fejlesztésű 8mOpen kategóriába tartozó karbon hajók is. Ennek a 8 méteres kategóriának a fejlődését és a folyamatos innovációt a Fa Nándor által megálmodott szólóvitorlás versenyek táplálják. A 8mOpen kategória Volvo High Tech Regattán belüli futamainak védnöke Fa Nándor.

A kétnapos verseny megálmodóinak egyik fő célja, hogy a sebesség élményét a nézőközönséggel is megosszák: a szombati alsóörsi és vasárnapi fenyvesi pályafutamokat a parthoz közel rendezik, hogy a szárazföldről is jól látható legyen a rohanógépek csatája. A pályaversenyek és a szombati, Alsóörs – Balatonfenyves közötti túrafutam egyaránt nyomon követhető lesz élőben a KWINDOO tracking rendszerén keresztül, így saját telefonon, a KWINDOO Live View nézői alkalmazáson keresztül láthatjuk majd mi történik a vízen. A verseny követését még élvezetesebbé teszik az óránkénti videós összefoglalók, melyek mind a KWINDOO alkalmazásban, mind az élő Facebook hírfolyamban megtekinthető lesz.

A partmenti alsóörsi és balatonfenyvesi pályafutamok élőben is megnézhetőek lesznek majd az Alsóörs Marina és a Fenyves Yacht Club mólójáról.

Kövessék nyomon a rajthoz álló csapatok folyamatosan frissülő listáját és a verseny híreit a Volvo High Tech Regatta weboldalán és Facebook oldalán.

Kwindoo alkalmazás:

www.kwindoo.com

Fotó: Cserta Gábor /Volvo High Tech Regatta