Az Aarhusban finn dinghy osztályban világbajnokságot - és persze olimpiai kvótát is - nyert magyar finnes, Berecz Zsombor saját Facebook-oldalán tette közzé, hogy pályafutását és a tokiói olimpiára való felkészülését a csopaki Procelero SE-ben folytatja.

Berecz és korábbi klubja, a Balatoni Yacht Club 1912 május elsején jelentette be, hogy különválnak útjaik. Az akkori kommunikáció csak a döntés közlésére vonatkozott, egyik fél sem kommentálta a bejelentést.

A versenyző Athénben készül a hamarosan, május 12-én kezdődő Európa-bajnokságra, s a felkészülésben pont a bejelentés után tartott némi szünetet, haza is érkezett a görög fővárosból. Berecz Zsombor idén a Palma de Mallorcán rendezett, az európai nemzetközi versenyszezont hagyományosan megnyitó, korábban világkupaversenynek számító Trofeo Princesa Sofián indult először versenyen, ott a negyedik helyen végzett, majd kihagyva a genovai világkupa-fordulót, egyből Athénben folytatta, ahol április végén megnyerte az Eb előversenyét, az Easter Finn Regattát.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Jeseus Renedo / Sailing Energy