Az A pálya felelős rendezője Igali Csilla, a B pályáé Böröcz Berta volt. Előbbin a J24, Scholtz22, Sudár Regatta és Elliott770, utóbbin az Asso, Melges24, X35, 8m osztályok versenyét vezényelték le. Az első versenynapon sajnos az időjárás nem volt kegyes a versenyzőkhöz – a kitartó várakozás ellenére a szombati nap teljes szélcsendben telt, nem sikerült futamot rendezni.

Másnap reggel a terveknek megfelelően vízre szálltak a csapatok. A B pálya versenyzői eleinte Csopak magasságába majd a déli part felé költöztek. A jó ütemben történő helyezkedés eredményeként 10 csomó feletti szélben sikerült 1,5 futamot rendezni. A második futam felénél módosítani kellett a pályát a szél forgolódása miatt.

A második futam után rövid vízi halasztás következett, a mezőny türelmesen várta, hogy végre stabilizálódjon a szél iránya és ereje. A megfelelő körülmények beállta után még egy futamot sikerült teljesíteni.

Az ünnepélyes díjátadóra vasárnap délután négy órakor került sor a csapatok és szponzorok részvételével. A Limitless képviseletében P. Buzogány Zsolt igazgató és Bócsi Noémi, tulajdonos adott át díjakat.

A legnépesebb hajóosztályban, a J24-esek között így alakult a dobogó: 1. JBond 037 (Balatoni YC) 2. Team Euline (THE-YKA) 3. Twenty Big 5 (VSC). Az érmek és plakettek mellé mindhárom dobogós csapat Limitless ajándékot és egy palack Laposa bort kapott, a Laposa Pincészet jóvoltából.

A Prosecco Shop Balatonfüred felajánlásával különdíjat kapott az osztályban indult egyetlen női csapat, a Jukebox: Galla Viktória, Sabján Annamária, Sebeszta Zsófia, Piros Angéla, Molnár Veronika, Pados Krisztina, akik összesítésben a 6. helyen végeztek.

A Limitless hagyományteremtő szándékkal útjára indított egy vándor kupát, amelyet idén a Melges24 osztály első helyzett csapata, a Strange Brew vihetett haza, akik emelett a Proseccoshop Balatonfüred felajánlásából egy prosecco kóstolót is nyertek. A csapat tagjai: Ainslie Ian Richard, Beliczay Márton, Büki Zsolt, Büki Gábor. Ebben az osztályban a dobogó második fokára a Passion (TVSK) a harmadikra a Hód (TVSK) csapata állhatott fel.

Osztályonkénti 1-3 helyezettek:

Asso:

  1. Peecasso
  2. Picabo
  3. Tomasso

Elliott770:

  1. Lurkó
  2. Il Gatto
  3. Emma

Sudár Regatta:

  1. Száz x szép
  2. Gé.
  3. Öreg

X-35:

  1. Admiral-X
  2. Ham-let
  3. Olsen

8m:

  1. Raiffeisen
  2. Viper American Crew
  3. Montana

A részletes eredményeket itt lehet nézni.

További fotókat pedig itt lehet nézni.