Míg a nagyhajós mezőny apraja-nagyja egy napig vonult fel, s mutatta meg magát az érdeklődőknek egy túraverseny keretein belül Balatonfüreden, addig az ifjúsági osztályok képviselői a teljes hétvégét igénybe vették versenyzés céljából. Noha szombaton az első futamra csak kora délután kerülhetett sor a parti rendezvények, ünnepélyes megnyitó, valamint a nagyhajós rajt miatt, addig vasárnap már kora reggeltől a vízen küzdöttek a fiatalok. És az a küzdelem ezúttal szó szerint értendő, ugyanis szélből nem volt hiány egyáltalán. A meteorológia által szombat kora délutánra előre jelzett vihar, markáns hideg front és 100 km/óra körüli szél érkezése szerencsére már a parton találta a fiatalokat, akik épp ezen előrejelzés miatt csak egy futamot teljesítettek a nyitó napon. Vasárnap azonban meglehetősen hűvös időben és erős szélben további két remek futamon bizonyíthatták tudásukat erős, pöffös és meglehetősen forgolódó szélben, mely során sokan megvizsgálták a víz hőmérsékletét és az iszap állagát is egy-egy borulás során.

 

Bár a mezőnyök nem éppen a legnépesebb oldalukat mutatták, mégis remek versengésnek lehettünk tanúi. A legnépesebb létszámmal ezúttal is a legkisebbek, az optimistesek képviseltették magukat, akik 31-en álltak rajthoz, valamint a Laser 4.7 osztály, akiknél 20 hajó versenyzett a legjobbaknak járó kupákért. Mindkét osztályban a papírformát igazoló győzelem született, ugyanis a kicsiknél Gyapjas Zsombor, míg Laser 4.7-ben ifjú világbajnokunk, Vadnai Benjamin utasította maga mögé társait. Cadetben a győzelmet Molnár Zsófi és Hoffmann Luca szerezte meg, akik a legjobb női párosnak járó díjat is hazavihették. 420-ban Hubert Péter Lél és Bonifert Péter, Kalózban Németh Ferenc és Németh Adrián, míg Laser Radiálban Korchmáros Kristóf nem talált legyőzőre ezen a hétvégén, s állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

 

A balatoni vitorlás szezon tehát hivatalosan is elkezdődött, így irány a víz, a vitorlázás, edzés, s folytatódjanak a küzdelmek a csillogó érmekért!

A teljes eredménylista ITT letölthető (.pdf) 

További fotók a galériában. 

Eszes Bernadett