A pálya a szokásos évadnyitós: Alsóörs - Tihany - Balatonfüred táv volt. Reggel 8-kor találkoztunk a kikötöi bázisonkon, egy közös reggelivel kezdtünk, amit Árpi készített nekünk. Csapatmegbeszélés és a vitorlák kiválogatása után ledaruztuk a hajót a sólyatérbe, majd nyomás a versenyre.

 

A nyugati szél egyre erősödött a rajt előtt. A rajtot egyszerre kaptuk el a Rubik katamaránjával és a Principessa-val együtt. 3 perc után a két libera blisztert a katamaránok code 0-ra váltottak. Gyorsan utolértük a Princit, de alatta nem lett volna esélyünk elmenni, ezért egy luvcsata alakult ki a két hajó között. Már itt érződött rajtunk az egy ember hiánya, ezért nem is erőltettük tovább a csatát és egy gyors haulzolással elmentünk az északi part felé. Ez jó húzás volt, mert így ki tudtuk használni a hajó erősségét és bőszélben elugrottunk a Princitől. Alsóörsnél vezetett a One d'Or katamarán, második a Ventilo, harmadik a Raffica, negyedik a Principessa. Innen hosszú cirkálás Tihanyig, gondoltuk mi. Az időjárás azonban másként gondolta és Tihany felé félúton egy huszárvágással megérkezett az északi szél.

 

Ekkor már a Princi megelőzőtt minket, sajnos élesebben tudott cirkálni nálunk és ahogy elénk került nem is engedte el a kezünket, folyton tartott és fordult velünk. A két katamarán kevéssel előttünk, a mezőny pedig messze mögöttünk volt. Az északi szél pillanatok alatt leterjedt a tavon, a kezdeti rugásokat erőteljes ejtésekkel kompenzáltuk, ilyenkor a hajó majdnem kiugrott a talpunk alól ahogy megindult. Gyorsan elértük a tihanyi bólyát, de innen már nem az élvezeté volt a főszerep.

Egyre erősödött a szél, a szokásos pöffös csapkolódó északi megnehezítette a dolgunkat és egyre többször fürdött a trapézsor. Kisebb génuára cseréltünk, majd amikor a Ventilo felettünk felborult egy pöffben, a nagyvitorla kurtítása mellett döntöttünk. Innen már nem volt mit kockáztatni, rengeteg fürdés után a katamarán és a Princi mögött 3.-nak befutottunk. Vissza vontával a kikötőbe, majd daruzás és a verseny értékelése következett. Összegezve, szép vitorlázó időnk volt, de még tavaszi a formánk, van min javítani. Viszont már elkezdődött!

További képek a galériában