Balatonkenese minden évben egy hétvégére a pénzügyi szektor képviselőinek bázisa, hiszen a Kenese-Marina Port kikötőben immár 16. alkalommal találkoznak a bankárok, hogy összemérjék vitorlázó tudásokat, és új élményeket és ismeretségeket gyűjtve eltöltsenek egy kellemes hétvégét a Balatonon. Ehhez az eseményhez most már tizenkettedik alkalommal csatlakoznak a biztosító társaságok munkatársai, valamint a Lízing Kupa is harmadszor kerül megrendezésre a hétvége folyamán.

 

A sajtótájékoztatón Ilics László, a Generali vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy az első biztosítótársaságok már az ókorban is éppen a hajók védelmére jöttek létre, igaz, akkor még az áru megóvása volt a legfontosabb feladat. A ma is létező társaságok közül 180 éve a Generali volt az egyike az első ilyen európai biztosítóknak. Székhelyén, Triesztben rendezik meg a Barcolana elnevezésű nagy olasz vitorlás versenyt, amelyet természetesen hagyományosan a Generali támogat, így a budapesti székhelyű leányvállalat cégvezetésének fontos volt, hogy ezt a hagyományt Magyarországon is továbbvigye. Litkey Farkassal hosszú távú szerződést kötöttek a rendezvény támogatására, de a társaság kapcsolódása az eseményhez nem áll meg a szponzorációnál. „A Generali csoport 22 hajóval, fedélzetén a cég 143 képviselőjével és partnerével indul a versenyen. Most először indulunk a Bankár Kupán, és nagy izgalommal várjuk a megmérettetést. Reméljük, nem csak a pénzügyi piacon, de a hullámok hátán is megálljuk a helyünket. A hajó fedélzetén is csapatmunkát szeretnénk, hiszen ahogy a szárazföldön is, a vízen is számíthatunk egymásra" - mondta Ilics László vezérigazgató-helyettes.

 

Dr. Kállay Benjámin, a Biztosítási Kupa alapítója hozzátette, hogy rendkívül örül az új együttműködésnek, hiszen így tovább emelkedik a rendezvény színvonala. Litkey Farkas rendező elmondta, hogy a korábbi évekhez képest a Biztosítási Kupa mezőnye megháromszorozódott, így a szombati napon megrendezésre kerülő pályaversenyen már harminc hajó fog küzdeni egymással. Nautic 330-as és Jeannau típusú vitorlásokkal indulnak a versenyen résztvevők, akik vasárnap a Bankár és a Lízing Kupa mezőnyével a túraversenyen folytatják a küzdelmet a legjobb helyezésért. Az esemény második napján közel 70 hajó várható, hiszen a Bankár Kupára eljönnek a Balaton ismert vitorlásai is, mint a Sirocco, a Principessa, az Avatar, a Sponsor Wanted, vagy a Kishamis.A Generali Bankár Kupa friss híreiről az alábbi linken olvashatnak: https://www.facebook.com/GeneraliBankarKupa

Versenyprogram:

Június 9. szombat (csak Biztosítás Kupa):

11.00 regisztráció, hajók átvétele

12.00 kormányos értekezlet

12.10 ünnepélyes megnyitó

13.30 első futam rajtja

15.00 a második futam tervezett rajtideje

17.00 a hajók beérkezése a kikötőbe

18.00 eredményhirdetés, pezsgős napi díjkiosztó, zenés, táncos mulatság

Június 10. vasárnap:

10.00 kormányos értekezlet

11.00 Bankár Kupa rajtja

11:10 Lízing Kupa rajtja

11:15 Biztosítási Kupa rajtja

15.00 díjkiosztó

 

Versenypálya:

„A" pálya: Balatonkenese-Almádi-Kenese-Aliga-Kenese

„B" pálya: Balatonkenese-Aliga-Kenese-Aliga-Kenese

Az almádi és aligai pályajelek bal, a kenesei „A" pályán jobb kézről, „B" pályán balkézről kerülendő. A kijelölt pályát nagy „A" vagy „B" lobogóval jelöljük.

 

Nézőhajó: a Főnix cirkáló 11 órától óránként indul a kenesei kikötőből.

  

A verseny névadó támogatója: GENERALI

Fővédnöke: Budapesti Értéktőzsde

Főtámogató: GTS

Támogatók:

Volvo, Audatex, MyEnsing, Equilor, Kenese Marina-Port, Hotel Marina-Port

www.bankarkupa.hu