Az első futamban a SoftBank és a Groupama különösebb izgalmak nélküli rajtjából Barkerék jöttek ki jobb sebességgel, amit az időközben rövidített pályán meg is tartottak végig.



A második futamban a britek lerajtolták a kiwiket, de nem sokáig tudták tartani az előnyüket: egy rossz hauz és a bizonytalanabb hajókezelés gyorsan átrendezte a sorrendet. Ezután Peter Burling és csapata leiskolázta aktuális ellenfelét egy gyakorlatilag tökéletes menettel, és mivel a közvetítők végre leszoktak a manőverek kezdő pillanatainak lelkesen integető nézőkre történő vágásáról, remek közeliken nézhettük végig ahogyan a kiwik az árboc előtt közlekedve is szinte sebesség veszteség nélkül repítik át a hajót az új csapásra.



A következő futamban a nagy riválisok, Jimmy és Dean találkoztak: a rajtnál begyűjtött büntető miatt az Oracle a futam kétharmadáig csak hátulról nézhette a SoftBank-et, de egy jó nyitással és némi szél szerencsével az utolsó harmadban visszatértek, és behúzták hatodik győzelmüket.
Az utolsó futamban a britek és a franciák kaptak még egy esélyt, amit a 6 szakaszon felváltva ki is használgattak. A vezető pozíció cserélgetésétől izgalmas maradt végig a futam, de a célba jobb végtaktikával végül Ainslie-ék értek be elsőként.
Részletes összefoglalóval a Round Robin 2 végén jelentkezünk!

Kövesse velünk az America’s Cup eseményeit a Porthole-on!

A BMW Magyarország támogatásával rendszeres összefoglalókkal jelentkezünk az AC fordulóiról!