BÚÉK

Hazai premierek a Budapest Boat Show-n!

2018. január 23. - Horizont

Egy hónap múlva nyitja meg kapuit az ország legnagyobb hajós és vízi sport kiállítása. A február 22-25. között megrendezésre kerülő Budapest Boat Show idén több országos hajóbemutatónak is otthont ad a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

További friss anyagok

Volvo Ocean Race 4. szakasz - Navigátorok küzdelme

2018. január 20. - Verseny

A Volvo Ocean Race történetében első alkalommal szerepel az érintett városok között Hong Kong: a január 2-án Melbourne-ből rajtolt 4. szakasz során a dél-kínai városig nagyjából 5 600 tmf-et kellett a csapatoknak teljesíteni. A kormányosok előzetes véleménye alapján erősen taktikai, trükkös, komplikált, sok lehetőséget, de legalább annyi kiszámíthatatlan tényezőt is tartogató útra lehetett számítani: íme egy részletes meteo előrejelzés interjú Anderson Reggio-val a Vestas parti csapatából.

Volvo Ocean Race - ÉLŐ befutó Hongkongban

2018. január 20. - Verseny

Ezekben a percekben fut be Hongkongba a Volvo Ocean Race mezőnyének első tagja, a Scallywag / Sun Hung Kai!

Szombaton kiderül, magyar hajó lesz-e az Év Európai Yachtja díj győztese!

2018. január 19. - Horizont

Júliusban röppent fel a hír, hogy a magyar hajóépítő manufaktúra, a Flaar új hajója, a piros színével és különleges formájával a Balatonon feltűnést keltő M 37-est jelölték a European Yacht of the Year díjra. Mi történt azóta mióta megtudták, hogy jelölték őket? Mikor derül ki a végeredmény? Ennek jártunk utána.

2018-ban továbbfejlődik a Vitorlás Suli program

2018. január 18. - Horizont

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság támogatásával folytatódik 2018-ban a Vitorlás Suli Program továbbfejlesztése.

Túravitorlázás télen. Hideglelés vagy élvezet?

2018. január 17. - Kikötő

Most hétvégén vitorlázni voltunk. Nem az ezt megelőző héten amikor 18 fokig is felszökött a higanyszál, hanem most, amikor undok, szeles, havas borús idő marasztalta a normálisabbját a kandalló mellé. Miért mentünk mégis? Mert megbeszéltük vagy két hete.

Nem annyira friss

Segítsünk az Optimistes Benyó Máténak!

2018. január 17. - Horizont

Újabb 1 millió forintot oszt ki a Szentkirályi Tehetségprogram keretében díjat elnyerő sportolók között a cég. Az optimistes Benyó Máté a közönségszavazatok arányában újabb támogatást kaphat.

Szombaton kezdődik a világ legnagyobb hajó és vízisport kiállítása, a boot Düsseldorf

2018. január 18. - Horizont

A legek kiállítása kerül megrendezésre 2018. január 20. és 28. között a düsseldorfi vásárközpontban. A szervezők állítása szerint több élmény és több luxus yacht várja a látogatókat, mint eddig valaha. Idén először több mint 1.900 kiállító, 16 pavilonban, 220.000 négyzetméteren vonultatja föl a világ hajós, vízisport és vízi szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó kínálatát.

Magyar Tenger 2018-ban is!

2018. január 16. - Horizont

A Balaton télen sem áll le, a Lánchíd Rádió Magyar Tenger műsora is sok érdekes témával jelentkezett január első heteiben. Megszokhattátok a rádióműsor legérdekesebb beszélgetéseinek összefoglalóját és az interjúkat hétről hétre összefoglaljuk nektek egy cikkben! Együttműködésünk 2018-ban is folytatódik, Magyar Tenger továbbra is hétről-hétre a Porthole hasábjain. Január eleji összefoglalónkban boros programok és téli vitorlázás egyaránt helyet kaptak.

Gömbök a télre

2018. január 16. - Horizont

A szárazföldi felkészülés kapcsán Tóth Matyival folytatott beszélgetésem eredményeként nemcsak a gyógytornász szerepére nézek más szemmel, mint korábban, de az edző terem felszerelései is a perspektívámba kerültek a vitorlázás specifikusabb edzés program kialakításának szempontjából.

Könyv, amiben Te is benne vagy: itt a Vitorlázók évkönyve 2017!

2018. január 12. - Horizont

Ha ott voltál a tavalyi versenyeken és jó helyezést értél el, ebben a könyvben biztosan megtalálod magad! 2017 versenyeredményei és legsikeresebb versenyzőink gondolatai egy helyen, a Vitorlázók 2017-es évkönyvében!

További cikkek

KVÍZ - mennyire ismered a kishajós osztályokat?

Nagyhajós kvízünk sikerén fellelkesedve folytatjuk agytornásztató sorozatunkat és a tőkesúlyos balatoni hajók után a svertes egy- és többtestű vitorlásokból készítettünk képes kvízt.

Júliusra még pont meglehet! - szárazföldi felkészülési útmutató Tóth Matyitól

Novembertől márciusig a Balatonon sajnos kevesebb lehetőségünk van hajón karban tartani és fejleszteni fizikai képességeinket, de ettől még a test edzése valószínűleg a legtöbb vitorlázó számára egész éves tevékenység. Hogy segítsük az általános egészségmegőrzésen túlmutató, célzottabb szárazföldi felkészülést, a következő hónapokban edzőket, trénereket, különböző szinteken egyéniben vagy csapatban versenyző vitorlázókat kérdezünk a vitorlázáshoz megfelelő, akár szükséges, akár hasznos fizikai és mentális edzésről.

Ópésaink Nápolyban

A Royal Yacht Club Savoia rendezésében az idei volt a 25. Marcello Campobasso Trophy, melyre a szokásos módón öt magyar opés utazott el. A negyedszázados évfordulóra a rendező klub kicsit megrázta magát és egész erős mezőnyt sikerült toboroznia, főként az olasz élmezőnyből, de eljött több eredményes EB – VB résztvevő is a külföldi klubokból. Az ifik mezőnyében tizenkettő ország, százhatvanhárom vitorlázója mérte össze tudását.

Hahó, a tenger!

Elmúlt a Karácsony, a Szilveszter is. Január közepe felé – pláne ilyen téli tavaszban – kezdenek jelentkezni az „elvonási tünetek”. Fülemben cseng, elmémbe tolakszik a hullámok csobogása, vitorlák suhogása, csörlők kerepelése. Meg még sok minden más. Mi, vízenjáró népek, bizony effélék vagyunk. Kár tagadnunk, rabjaivá lettünk a víznek. Csoda?

Megalakul a sorozatgyártású szériahajók osztálya

Rengeteg nagyszériában gyártott túrahajó található a Balatonon. Számuk az utóbbi években nőtt jelentősre. Tulajdonosaik egy része látogatja a különböző regattákat, jobb híján a yardstick I illetve II csoportokban versenyezve.

2018. január 1-től változó versenyszabályok

2017-ben a J24 EB kapcsán fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy érdemes lenne többet és részletesebben foglalkoznunk a vitorlázás szabályozási környezetével hazai és nemzetközi szinten egyaránt, így Böröcz Bencével együttműködve mostantól rendszeresen olvashattok a Porthole Horizont rovatán belül a versenyszabályok és osztály előírások változásairól és a World Sailing eseményeiről. Az év folyamán szeretnénk tanulságos eseteket is ismertetni, amelyeket a korábbiakhoz hasonlóan megpróbálunk majd mind versenyzői, mind rendezői, bírói, szakértői oldalról bemutatni.

Újdonság az MVSz-től - Indul a kérdezz-felelek

Új, kérdezz-felelek szolgáltatást indít a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) a versenybírók számára.

Érdi Mári évet értékel

Mire emlékszik a legszívesebben Érdi Mári a múlt évből és mit tartott a legnehezebbnek - erről nyilatkozott a versenyző a Hunsail.hu-nak. Beszélt az edzőjével közös munkáról, valamint az idei célokról is.

Ilyen volt 2017 - évzáró videók itthon és külföldön

Év végén számot vetünk, mi történt az elmúlt hónapokban, hogyan töltöttük a 2017-es évet. Mi azt nézzük át, mi történt a vitorlázás világában, ugyanis mozgalmas éven vagyunk túl. A szavak helyett most beszéljenek a képek, következzenenek a Magyar Vitorlás Szövetség és a World Sailing évösszefoglaló videói!

Hol volt hol nem volt, volt egyszer 2017

Vajon mi volt a legolvasottabb cikk? Vajon mi volt az a téma, ami leginkább felkavarta a kedélyeket? Miről olvastatok 2017-ben a legszívesebben? A cikk végén ez is kiderül!

Legutóbbi hozzászólások

Tag/idő Cikk Hozzászólás kivonata
Péter Csurgai 2018-01-18 18:48 Túravitorlázás télen. Hideglelés vagy élvezet?

Kedves András ! Tetszett a cikk még akkor is,ha elolvasását követően nem éreztem csillapíthatatlan vágyat a téli Balatonon történő vitorlázásra.De mint túrázó,mindig is érdekeltek az ismeretlen kikötő

Gab 2018-01-17 17:26 Bezár az Építők kikötő Balatonalmádiban

Pici adalék. Bő egy éve még azt hittem récsöl játszótere lesz Almádi, úgy látszik tévedtem, de azért:

https://444.hu/2018/01/17/k...

Péter Csurgai 2018-01-14 20:54 Könyv, amiben Te is benne vagy: itt a Vitorlázók évkönyve 2017!

Csak az számít vitorlázónak,aki részt vesz versenyeken ?! A túravitorlázó nem vitorlázó ?! A vitorlázás szerelmese,aki cikkeket ír,télen is a hajóján alszik,nem vitorlázó ?! Az a vitorlázó,aki nemcsak

Gelencsér György 2018-01-10 07:52 Hahó, a tenger!

Kedves túrázó társam, Péterem!

Nagyon szépen köszönöm hozzászólásodat.

A Tihany kikötő nekem is szívügyem. Teljesen egy állásponton
vagyunk.

Tervek ugyan megvannak, csodálatosak, de semmi hiteles
info

Péter Csurgai 2018-01-09 10:10 Hahó, a tenger!

Más: hallgattam a rádióban a tihanyi polgármesterrel készült riportot,amely Tihany jövő évi fejlesztéseiről szólt. A fülem nyúlt,nyúlt de egy árva szó sem hangzott el arról,hogy mi a helyzet a kikötő

1. / 142 oldal