Itt az ősz!

A hajó helye télen

2017. október 19. - Kikötő

Hol lenne? A hajósok többsége számára természetesen a parton. Daruzás, lemosás, cuccok, matracok haza, motor téliesítése, vitorlák kiszárítva haza, állvány rendbetétele, kerekek felpumpálása, ... tovább is van mondjam még?

További friss anyagok

Jó kezdés a japán világkupán!

2017. október 18. - Verseny

Japánban, Gamagoriban a Világkupa versenyen megkezdődtek a küzdelmek. Két hajóosztályban négy magyar versenyző utazott el a távoli versenyre. Gyapjas Balázs és Zsombor 470-esben, Vadnai Benjamin és Vadnai Jonatán pedig Laser Standard osztályban indultak.

Volvo Ocean Race – A Felkészülés

2017. október 16. - Verseny

A múlt hét folyamán nemcsak a Volvo Ocean Race mezőnye érkezett meg Alicanteba, hanem egy szépszámú rajongótábor is, hiszen nemsokára rajtol a leghosszabb Földkerülő. A csapatok egy Lisszabon – Alicante prológ keretében hangolódhattak rá végleg a Földkerülő versenyre és érkeztek meg csütörtök hajnalban a legendás spanyol kikötővárosba, ahol szombaton sort kerítettek az első in-port futamra is.

Újabb Európa Kupa-siker és ezüstérem a sorozatban

2017. október 16. - Verseny

Az FGF Sailing Team Bakóczy Róbert kormányzásával a svájci Luinóban, a Lago di Maggiorén győzött a Melges 24 Európa Kupa sorozat utolsó versenyén! Ezzel 2. helyen végzett a sorozatban.

Jó kezdés futamgyőzelemmel

2017. október 14. - Verseny

Az FGF Sailing Team Bakóczy Róbert kormányzásával megnyerte az első futamot a Melges 24 Európa Kupa sorozat utolsó versenyén a svájci Luinóban, a Lago Maggiorén.

Szoros versenyben Czégaiék lettek a tengeri bajnokok

2017. október 14. - Verseny

A nagyszerű 12-16 csomós misztrálban lebonyolított hatodik futammal ma az adriai Biogradnál befejeződtek a XIII. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság versenyei. A győzelmet szoros versenyben a Jedi Business nyerte a Kör-Ker Eibinger csapat előtt. Előbbit a korábban ötszörös magyar tengeri bajnok Czégai Péter kormányozta, a legerősebb ellenfél hajót pedig Czap Zoltán.

Nem annyira friss

Vitorlázók, búvárok, szörfösök figyelem: Düsseldorfban a helyetek január 20-28. között!

2017. október 13. - Horizont

Bár nálunk elsősorban hajóiról ismert a düsseldorfi kiállítás, valójában a világ legnagyobb, minden vízisportot bemutató szakvásáráról van szó. A vitorlás, elektromos és motoros hajók csak egy részét teszik ki a kínálatnak, emellett a búvárkodás, a vízparti üdülés és mindenfajta szörfözés rajongói is megtalálják számításaikat.

Volvo Körkapcsolás október 4-11.

2017. október 11. - Verseny

A hétvégére kijutott minden klasszikus őszi időjárásból: hűvös, esős, széltelen délelőttünk is, de kiváló szeles, napsütéses órák is – főleg ez utóbbiakban sikerült nagyszerű versenyeket rendezni az országban. A Balatonon az Optimistesek idei utolsó ranglista versenye, a Specialized Kupa zajlott, Keszthelyen lezárták az idei Szombati Sorozatot, a szólóvitorlázók pedig az idei MOL TBS Nagydíj keretében kerülték meg a Balatont!

Jön az Öreghegyi Köd Kupa

2017. október 11. - Verseny

Jön a szezonzáró Öreghegyi Köd Kupa nagyhajós túraverseny október 28-án!

Kinek is van baja a kikötőkkel?

2017. október 10. - Kikötő

A fűnek, a fának, a boldognak meg a boldogtalannak. Nekik, négyüknek. Ők pedig általában olyan személyek, akiknek semmi közük a dologhoz. Nem is kerülnek konfrontációba, de még kapcsolatba sem, bármiféle vízi építménnyel.

VADNAI JONATÁN 14. LETT A LASER EB-N

2017. október 9. - Verseny

A vasárnap véget ért barcelonai Laser Európa-bajnokságon a 19 éves Vadnai Jonatán nagyon komoly teljesítményt tett le az asztalra Laser Standard osztályban: az utolsó előtti futamon 2. (!) helyen ért célba. A tizenegyediken aztán 25. lett, és ezzel a nyílt versenyben napról-napra javuló teljesítménnyel 42 nemzet 125 versenyzője között a remek 16. helyet szerezte meg összetettben, az Európa-bajnokságon pedig 14. lett!

További cikkek

Laser Eb - Érdi Mária és a Vadnai testvérek is az Arany csoportban folytathatják

Európa legjobb laseresei Barcelonában versenyeznek, a mezőnyben több magyar is vitorlázik.

Ifjúsági versenyzőink 2017-ben

A korábbi évekhez képest kevésbé zökkenőmentesen indult ez az évad a Spari ifjúsági versenyzői számára. Az OP-ból kiszállt a korábbi évek sikereit termelő nagy csapat, miközben edzőket is cseréltünk, Bakóczy Robi a nyár elején más klubhoz szerződött, így lasereseink kicsit árván maradtak az év közepén, a 29-esek nagy lelkesedéssel, de az újdonság bizonytalanságával vágtak neki a szezonnak. De minden jó, ha vége jó, a végére pozitív lett az összkép.

Na akkor mégis mi a baj ezekkel a kikötőkkel?

Előző – Kössünk bele a kikötőkbe! című - cikkünk vártnál hevesebb fogadtatása arra sarkal, hogy a kikötőépítések körüli indulatvezérelt szellemi paralimpia érvrendszerét harmonizáljam a valósággal. Korábbi írásomban arra próbáltam rávilágítani, hogy a Balatonon, adottságaihoz mérten kevés a hajó és ennek egyik oka, hogy nincs elég olyan kikötő amely többet nyújt mint egy hajótároló

Volvo Körkapcsolás szeptember 27. – október 4.

Magyar vitorlázókkal volt tele a dobogó a J/24 EB-n, Balatonfüreden, de a legmagasabb fokon Olaszországban is magyarok álltak: Olcsi és Domi megszerezte 12. repülőhollandi világbajnoki címét! Bár a héten több helyen már évadzáró versenyt, befejező futamokat tartanak, télen sem maradunk vitorlázás nélkül, hiszen október 22-én indul a Volvo Ocean Race!

Volvo Ocean Race – Coming Soon

Hét csapat vesz részt a hamarosan induló Volvo Ocean Race 2017-2018-as kiadásán, ahol a hajóknak 45 000 tengeri mérföldet kell teljesíteniük a globális pályán, átszelve négy óceánt, érintve hat kontinenst és 12 kikötőt.

Sikeres szezont zárt a Balatoni Hajózási Zrt.

Szeptember végére elkészültek az előzetes elemzések az első nyolc hónap teljesítményéről, melyek alapján kijelenthető, hogy a rekordokat hozó 2016-os évhez hasonlóan, idén is sikeres és eredményes főszezonon van túl a BAHART. Külön kiemelésre méltó a komp várható újabb rekordja és a Társaság beruházási teljesítményének időarányos volumene, mely nagyban hozzájárult a stratégiai célok megvalósításához, a Társaság idénre tervezett modernizációjához.

St. Esthter: valóra váltott álom

A 2017-es Bavaria 32 Országos Bajnokság beszámolója a győztes tollából!

Négy futam után három magyar az élen a J24-es Eb-n

Újabb két futammal folytatódott 2017. évi J24-es Európa-bajnokság a Balatonon. Négy futam után három magyar egység áll az élen, Rauschenberger Miklósék a Jukebox-al továbbra is vezetnek, a második helyen áll Tomai Balázs kormányzásával a Jenesis, harmadik pedig Litkey Farkas a Pelle Nera nevű hajóval. A fekete lobogós rajtkizárások miatt a tegnapi dobogósok az amerikai Keith Whittemore és a német Daniel Frost még nem tudták kiejteni a BDF büntetést, így jelenleg hátrébb kerültek az eredménylistán.

Azure Business Cup 2017 1. rész

Hétfőn délelőtt indultam a Budapesttől 700 km-re fekvő Kastelába. A 2016-os Azure Business Cup pozítív viszhangja után izgatott várakozással telve érkeztem.

Magyar dominancia a J24 Európa-bajnokságon

A J24-es Európa-bajnokság első versenynapján, szeptember 27-én két futamot vitorláztak a csapatok. Mindkét futamban remekül teljesítettek a magyar egységek, hiszen a nyitó versenynap végén az első 20-ban 10 magyar csapat foglal helyet. Az élen magabiztos vitorlázással Rauchenberger Miklós JUKEBOX nevű csapata áll, akik mindkét futamot megnyerték, a második helyen az idei amerikai bajnok, Keith Wittemore áll Furio nevű csapatával, míg a harmadik helyen a tavalyi német világbajnok, a JJone áll Daniel Frost kormányzásával.

Legutóbbi hozzászólások

Tag/idő Cikk Hozzászólás kivonata
Gelencsér György 2017-10-19 06:21 Kedvenc téli sportom: a vitorlázás

Drága Andrásom!
Irígységgel vegyes csodálattal olvasom remek soraidat.
Előbb - utóbb biztosan én is kipróbálom.
Jó szelet (tiszta vizet): Merlin!

Gab 2017-10-19 04:14 A zánkai kikötő a gyermektáborozóké

Csak azért, hogy egy helyen követhető legyen:

Valamire nagyon készül Mészáros Lőrinc Zánkán
https://444.hu/2017/10/18/v...

Tudom, liberálbolsevikmigráncstámogatósorosügynök blaaaaaa-blaaaa....

Gab 2017-10-14 08:34 Jó kezdés futamgyőzelemmel

"Három futamot teljesítettek 10-12 csomós szélben a réztvevők."
Aranyos ahogy át schmittpaliztátok a sajtóhubát is:)
25 perccel ezelőtt a szövi honlapon is így jelent meg:)

Gelencsér György 2017-10-12 13:29 Kinek is van baja a kikötőkkel?

Kedves Zoltán!

Köszönöm hozzászólásodat!

Remélem, a sors megkímél attól, hogy oda építenének bármit is,
„…ahova gyerek korom óta járok pihenni, fürdeni”!

Kérlek, időd engedtével tisztelj meg azzal, ho

Gelencsér György 2017-10-12 12:44 Kinek is van baja a kikötőkkel?

Kedves Touré!

Ne fesd az ördögöt a falra! Eljöhet az magától is! Ne adja a Jóisten, hogy igazad legyen!

És az „alacsonyvízü kikötők” projekt pedig pont a hozzászólásod második feléről szól!

Jó szelet

1. / 139 oldal