Itt a tavasz?

Kitűnő kezdés futamgyőzelemmel

2017. március 28. - Verseny

Érdi Mári futamgyőzelmet, Berecz Zsombor 2. helyet ért el az első napi futamokon, vagyis jól kezdtek a 48. Trofeo Princesa Sofia versenyen Palma de Mallorcán.

További friss anyagok

Marketing 101: nézettséghez kutya + gyerek

2017. március 25. - Horizont

Az alábbi video ugyan csak 50%-ban teljesíti a konzervatív reklám iskola alap szabályát, de az észak-amerikai O'pen BIC NA Un-Regatta 2017 összefoglalója így is kimaxolja a legjobb értelemben vett cukiság faktort: a napokban zajlott utánpótlás verseny résztvevőit nézve egyértelmű, hogy a rendezők követendő példát mutattak, hogyan vegyítsük a helyezésekért folyó küzdelmet a kis emberek számára különösen fontos játékkal, hiszen az ő korosztályukban kiemelten lényeges a jókedv társítása a megmérettetéssel.

MVSZ 2013-2017 – 2. RÉSZ

2017. március 25. - Horizont

A 2013-as tisztújító közgyűlés előtt meghirdetett programjában Dr. Kollár Lajos sokszor elmondta, hogy decentralizált, szolgáltató MVSz-t szeretne, amely megkönnyíti és szolgálja a vitorlázók életét. Nem csak a versenyzőkét, hanem a teljes tagságét minden szinten, beleértve a versenyeket rendező, a vitorlázásért az egyesületekben tevékenykedők hétköznapjait is. Legyen persze könnyebb benevezni a versenyre, de ugyanannyira fontos a gyors és pontos tájékoztatás, illetve legyenek könnyen elérhetőek azok az anyagok és információk, amelyek nélkülözhetetlenek a színvonalas munkához.

MVSZ 2013-2017 - 1. RÉSZ

2017. március 24. - Horizont

2013 májusában az MVSz tagegyesületek küldöttei kétharmados többséggel választották meg a szövetség elnökének dr. Kollár Lajost, és természetesen új tizenkét tagú elnökség is alakult. A megújult vezetés nehéz helyzetben vette át az irányítást. Szervezeti és gazdasági szempontból is komoly feladatok tornyosult előttük. Mégis a következő három évet a magyar vitorlás sport rendkívül aktív átalakulása jellemezte, amelyhez kiemelkedő eredményesség párosult.

Extreme Sailing Series 2017 Muscat

2017. március 23. - Verseny

Március közepén az omani Muscatban indult 6 csapat részvételével a 2017-es Extreme Sailing Series™. A 4 nap alatt az időjárás tökéletes körülményeket biztosított a GC32-eseknek, a futamok ennek megfelelően tele is voltak izgalmas rajtokkal, manőverekkel, bója vételekkel.

MVSZ 2013-17 és tovább

2017. március 22. - Horizont

Március 30-án csütörtökön a Magyar Sport Házában tisztújító közgyűlést tart a Magyar Vitorlás Szövetség. Ez a választás nem olyan, mint a politikában, nem pártok és ideológiák mennek egymás ellen. Itt a dolgok a hobbink, hivatásunk, szeretett sportunk, a vitorlázás körülményeinek és eredményeinek jobbá tétele érdekében történnek.

Nem annyira friss

Nem áprilisi tréfa

2017. március 22. - Verseny

Nem szeretem a fellengzős beharangozókat, de a XI. CAPTAINS Adria Kupa, leánykori nevén az Aranysekli tényleg brutális kihívás. Hovanec kapitány versenye sosem volt a könnyed élvhajózás szintere.

Üzenet a 200 éves klubnak – avagy mi került a BYC150 időkapszulába?

2017. március 21. - Horizont

150 évvel ezelőtt március 16-a szombati napra esett. Idén, 150 évvel később, szintén egy szombati napon, március 18-án tartották a Balatonfüredi Yacht Club jubileumi Közgyűlését. A hagyományos közgyűlési menetrend előtt, Polgármesteri, Elnöki köszöntők, történeti visszatekintés és elismerések átadása emlékezett meg a jeles évfordulóról.

És te kipróbálnád az Asszózást??

2017. március 21. - Horizont

Az osztály lelkes csapatok jelentkezését várja a rövidesen induló versenyszezonra, akik egy teljesen felszerelt és versenykész Assot kapnának kézhez. Az akció célja, olyan csapatok bevonása az Asso-s életbe, akik eddig is aktívan versenyeztek, de nem adódott lehetoségük a hajó kipróbálására.

Érdi Mária új klubba igazolt!

2017. március 20. - Horizont

Klubot váltott Érdi Mária! A riói olimpián futamot nyerő, többszörös világbajnok magyar vitorlázó mostantól az MVM Sport Egyesületet erősíti. A hírt a világranglista 12. helyén álló Érdi jelentette be a közösségi oldalán.

Az első Kalóz vízrebocsátásától a világbajnokságig!

2017. március 20. - Horizont

Heinemann Pista és barátai 1967-ben bocsátották vízre az első Kalózt Orfűn és akkor még biztosan nem gondolták, hogy 50 év elteltével világbajnokságot rendeznek az orfűi vitorlázók, a Pécsi-tavon. Az 50 éves orfűi vitorlázás jubileumi évét, a XIX. Naviga RC Sailing WC modellvitorlás világbajnokság nyitja meg május elején.

További cikkek

Deboti VSE horvátországi training beszámoló

2016 telén sikerült egy minden szempontból megfelelő vitorlás helyszínt találnunk Budapesttől 600 km távolságban, a Velebitek közelében, Horvátországban. Meg is fogalmazódott a gondolat, hogy első vitorlás trainingünket ide szervezzük 2017. márciusában.

Litkey Farkas előadása március 22-én

Március 22-én szerdán este 6 órakor a Magyar Sport Háza nagy előadótermében folytatódik az MVSz téli elméleti előadás sorozata. Ezúttal Litkey Farkas tizenkétszeres Kékszalag-győztes és címvédő, kétszeres Soling világbajnok tart előadást.

A Balatonfüredi Yacht Club alapításának 150. évfordulója

Ma történt…a kora délutáni órákban, éppen 150 évvel ezelőtt…

Jó helyen a Melges 24 ranglistákon!

Bár a 2017-es Melges 24 versenyszezon már elkezdődött, az osztály nemzetközi osztályszövetsége csak most tette közé a 2016-os évad érvényes ranglistáit.

Én elmentem a vásárba félpénzzel …

Tyúkot vettem a vásárban …. – hát nem vettem -. Meg mást sem igen. Viszont láttam és hallottam sok csodát. Pár dolog alaposan megváltozott az eddigiekhez képest. Már a belépésnél feltűnt, hogy alig lézeng egy – két érdeklődő. Ja, ez most a szakmai nap – gondoltam -. Sebaj, talán könnyebben válthatok szót a kiállítókkal. Ez végül így is lett.

Svert Kupa Zamárdi 2017

A 2017. évi hamarosan kezdődő vitorlás szezon apropóján keresztül szeretnénk rövid üdvözletünkkel egyben pár szót szólni az ez évi III. Svert Kupa vitorlás versenyek hétvégéjéről! Igen, jól fogalmaztam, idén először a Svert Kupa két verseny lesz.

Az utánpótlás és a versenysport fejlesztése határozza meg az MVSZ következő négy évét is

Sikerült kiszélesíteni a vitorlázás utánpótlásának bázisát, és lefektetni egy olyan új stratégiát és átlátható, hatékony szövetségi működést, amelynek révén folyamatosan emelkedik a háttérben végzett munka szakmai színvonala. Így foglalta össze a Magyar Vitorlás Szövetség előző négy évben elért eredményeit dr. Kollár Lajos elnök szombaton a Budapest Boat Show-n.

Ütős tesztpálya és „levegőakrobaták” a Bringaexpo-n

A Bringaexpo legsikeresebb programja, a tesztpálya, nagyobb és izgalmasabb lesz a tavalyinál. Idén először nemcsak nézelődni lehet, hanem akár meg is vásárolhatók a tesztpályán kipróbált bringák.

Palamósi optimistes kalandok

Palamósban járt a magyar optimist osztály a 2017-es év első válogatóversenyén. Erős mezőny gyűlt össze a katalán vizeken, 27 nemzet 547 versenyzője állt rajthoz a nemzetközi porondon.

Nyit a Budapest Boat Show! - Itt van az útmutató az okos hajókiállítás látogatáshoz!

Akár első hajónkat szeretnénk megvásárolni, akár már meglévő hajónkat cserélnénk le egy újra, a hajókiállítás kiváló alkalom arra, hogy felmérjük a kínálatot, megismerkedjünk a forgalmazókkal. Ha újoncok vagyunk vitorlázás terén, lehet, hogy nem látunk sok különbséget a hajók között.

Legutóbbi hozzászólások

Tag/idő Cikk Hozzászólás kivonata
Jay 2017-03-26 22:21 Katódos védelem a korrózió ellen

Kedves Szabolcs! Nemrég vettem egy külmotort, aminek a felületén és a belső alkatrészeken (vízkör főleg) fehér port vettem észre. A motor jól megy, de szeretnék biztosra menni, hogy a korrózió nem töm

Árpád Bálint 2017-03-09 21:05 Újra dr. Kollár Lajost jelölték a Magyar Vitorlás Szövetség elnökének

Őszinte baráti szívvel gratulálunk:Gyöngyi és Árpi.

Péter Csurgai 2017-02-20 06:56 Különlegesen kedvező kikötő akció a Fenyves Yacht Clubban!

....arról nem beszélve,hogy ott kerül majd átadásra a "Valerie-III" is....

Attilla Ráksztedi 2017-02-18 00:22 MVSZ Utánpótlás konferencia

Tisztelt Magyar Vitorlás Szövetség, és MVSZ bizottságok!

Indítványozni kívánom, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség hozzon létre nyilvános "korrupciómegelőzési intézkedési tervet", az alábbiak szerint.

ö

Gelencsér György 2017-01-20 12:16 Fel kell tölteni a Balaton 20 százalékát!

Kedves Géza!

Van bőven igazságtartalma a hozzászólásodnak. Nagyon szépen köszönöm!

Ez viszont egy hajós - vizes újság, és nem politikai, vagy társadalom kritikai lap.

Ajánlom ezt a bejegyzésemet:
http

1. / 116 oldal