Kékszalag

Magyar dominancia a Rooster D-One második napján

2017. május 27. - Verseny

A világbajnokság második napján a reggeli erő szél miatt 1 órás halasztással indult a verseny. Délben a teljes mezőny rajthoz állt, és 13-16 csomós, forgolódó szélben 50 perc alatt teljesítették a futamot. A mai első futamban ezúttal a tavalyi EB bajnok, Tomai Balázs utasított maga mögé mindenkit, a második helyen az angol Chris Sallis érkezett, míg a harmadik helyen Szamódy Tamás végzett.

További friss anyagok

Földön, VÍZBEN, levegőben

2017. május 26. - Verseny

Élménydús, fürdőzésekkel teli napon vannak túl a világbajnokság versenyzői. Megérkeztek, megkezdődött… mától vasárnapig tart a Devoti One hajóosztály világbajnoksága Balatonfüreden, a Magyar D-One Vitorlás Sportegyesület és a Balatonfüredi Yacht Club közös rendezésében.

Volvo Körkapcsolás május 18-25.

2017. május 24. - Verseny

Az elmúlt hétvégén viharos erejű szél tombolt a Balatonon, így sok vitorlázó nem merészkedett a vízre, elmaradt a Mihálkovics kupa is. Balatonföldváron a skiffesek, a Fertő tavon az Optimistesek és Finnesek küzdöttek a széllel. Eközben az ország keleti felében, Lillafüreden, a Hámori tavon a kezdő OP-sok élvezték a napsütést és a gyenge szelet.

Bettelheim Vilmos Emlékverseny

2017. május 23. - Verseny

Május 20. -21.-én került megrendezésre a Bettelheim Vilmos Emlékverseny a Soproni Építők Sk. szervezésében. Finn dingiben 5, Optimist hajóosztályban 13 versenyző állt rajthoz.

Szezonkezdés a Bahart-nál

2017. május 22. - Horizont

A BAHART saját forrásból közel 1,5 milliárd forint beruházást valósít meg két év alatt a Balaton régióban. A május 18-ai közgyűléssel lezárt eredményes és kiemelkedő 2016-os év után a Társaság további fejlesztésekkel, beruházásokkal, a regionális kapcsolatok bővítésével és a szolgáltatáskínálat további szélesítésével kezdte meg a 171. hajózási szezont.

BRONZÉREM A GARDA-TAVI EURÓPA KUPA VERSENYEN!

2017. május 22. - Verseny

Bakóczy Róbert, Rozsnyay Domonkos, Takácsy Levente, Buza Bence és Takácsy Kristóf, vagyis az FGF Sailing Team csapat a portorozi idei első Melges 24 Európa Kupa fordulóhoz hasonlóan Rivából is újabb bronzéremmel térhet haza.

Nem annyira friss

CHECK-list

2017. május 21. - Horizont

Jócskán kitavaszodott, immáron másodszor. Hála az égnek, hurrá, vidáman elénekelhetjük, hogy „tavaszi szél vízeet áraszt, virágom viirágom” . Vagy azt, hogy „csavaros a - csavaros a disznó … stb.” Ez rendben is van, viszont hiába vagyunk túl az első szezonnyitó kirándulásainkon, ha eddig igazán nem tettük meg, „hát jobb későn, mint soha” címszóval, igen csak esedékessé vált szeretett sajkánk górcső alá vétele. Meg úgy általában, soraink rendezése.

Indul a Fröccsszezon, jön a SUP Bajnokság – Itt az első Magyar Tenger a porthole-on!

2017. május 19. - Horizont

SUP Bajnokság, Vitorlás Sulik, Fröccsszezon nyitás – ezekről is szó esett ma a Magyar Tenger műsorban a Lánchíd rádión. Mint arról hírt adtunk a Lánchíd Rádió Magyar Tenger műsorának témáit ezentúl a Porthole hasábjain is megtalálod.

Íme az mai adás:

LÁRIFÁRI - IDEI KEZDÉS MÁJUS 27-ÉN!

2017. május 19. - Horizont

Május 27-én kezdetét veszi az idei LáriFári jótékonysági regatta sorozat. A Magyar Vitorlás Szövetség karitatív stratégiai partnere, a LáriFári Alapítvány immáron ötödik éve szervezi súlyosan beteg, sérült, hátrányos helyzetű gyermekek balatoni vitorlázással egybekötött élményprogramját.

Magyar Tenger a Porthole-on is – a Balatonra Hangolva!

2017. május 19. - Horizont

Rádióműsor a Balatonról és a vitorlázásról? Naná, hogy nálunk a helye! A Lánchíd Rádió Magyar Tenger műsorának témáit ezentúl a Porthole hasábjain is megtalálod. Lesz itt vitorlázás bőven, de a bor és gasztro, meg az érdekes balatoni programok sem maradnak ki a sorból! Magyar Tenger a Porthole-on – a Balatonra Hangolva!

Ma kezdődik a 2017. 18ft skiff Grand Prix HUNGARY

2017. május 18. - Verseny

Három év kihagyás után ismét Balatonföldváron versenyez az európai szkiffes mezőny. A 2014-es verseny után idén újra lehetőséget kapott a Spartacus Vitorlás Egylet hogy az európai Grand Prix fordulót rendezzen. Május 18-21. között (most csütörtöktől vasárnapig) itt lesz az európai mezőny krémje és elkezdődik a csatározás.

További cikkek

A Kikötőlánc partnere idén a Quantum Sails Hungary!

A hét balatoni prémium kikötő partnerségéből alakult Kikötőlánc stratégiai partnere 2017-ben a Quantum Sails Hungary!

Volvo Körkapcsolás Május 11-17.

Az elmúlt hétvégén végre hivatalosan is megnyílt a balatoni nagyhajós szezon az Évadnyitó T-Systems Nagydíj keretében, a Velencei-tavat pedig az utánpótlás versenyzők foglalták el. Orfűn véget ért a modellvitorlás világbajnokság és külföld felé tekintve drukkolhattunk Berecz Zsombornak a Finn és a Gyapjas testvéreknek a 470 Európa-bajnokságon.

Jön a 36. Pünkösdi Regatta

Harminchatodik alkalommal rendezi meg a pünkösdi hétvégén a Túravitorlás Sportklub a balatoni vitorlázók egyik legkedveltebb versenyét, a Pünkösdi Regattát.

Az újonnan alakult Nautic 330 osztály megkezdte első évadát

Az elmúlt hétvégén megrendezett MVSz Balatoni Nagyhajós Évadnyitó - T-Systems Nagydíj a Nautic 330-as osztály első ranglista versenye volt. A korábbi években a Nautic 311-es típussal együtt versenyző Nautic 330-as egységek az idei szezonban már önálló osztályként vesznek részt a nagyhajós versenyeken. Ebből a típusból több, mint 40 hajó készült, az egységek jelentős része aktívan versenyez.

Majthényi Emlékverseny: Jutalomidőjárás, nagy mezőnyök, tiszta küzdelmek

Bár az időjárási előrejelzések túlzottan bíztatóak éppen nem voltak – csendes eső, zivatarok, időnként széltelenség –, valószínűleg nem vállal nagy kockázatot, aki arra tippel, hogy már a szezon elején sikerült az évad egyik legjobb versenyét megrendezni Agárdon a hétvégén. Verőfény, 22-26 fok, 8-16 csomós délnyugati-északi szél.

Berecz Zsombor a Finn Európa Bajnokság legjobbjai között

A Finn hajóosztály kontinensviadalának döntő versenynapja az utolsó selejtező futammal vette kezdetét, amelyet Zsombi összetett harmadik helyről várt. A gyenge szél miatt parti halasztással indult a nap és már úgy tűnt, nem is kerül lebonyolításra, de a rendezőség az utolsó lehetséges pillanatban 13.00 óra előtt elrajtoltatta.

Rooster D-ONE Gold Cup 2017 beharangozó

Újabb rangos nemzetközi vitorlásverseny Balatonfüreden! Május utolsó hétvégéjén rendezi a Balatonfüredi Yacht Club a D-ONE Vitorlás Sportegyesülettel közösen a D-ONE hajóosztály világbajnokságát!

Izgalmas nap a marseille-i Finn Európa Bajnokságon

A Finn hajóosztály kontinensviadalának ötödik versenynapját összetett harmadik helyen zárta Berecz Zsombor, a Balatoni Yacht Club versenyzője, aki egy futamgyőzelemmel is megkoronázta a mai napot.

A siker útja - meghívó sportpszichológiai előadásra

Sportpszichológiai előadásra hívunk titeket Budapesten!

Akkor hát induljunk!

Végre itt van, megjött, elérkezett! „Április ó április, minden csínyre friss!”, annak is a vége. Útra kelhet a RHEA! Még cudar hideg van, a víz mindössze hat fokos, fú az északi veszettül, de nem bírunk a vérünkkel. Isten velünk, ki ellenünk?! Nyissuk meg ezt a szezont is, méghozzá méltóképpen! Neki a fergetegnek, irány Badacsony - hová is más merre -?

Legutóbbi hozzászólások

Tag/idő Cikk Hozzászólás kivonata
Gab 2017-05-26 06:26 A zánkai kikötő a gyermektáborozóké

Kedves Merlin:)
Én csak egy egyszerű újpesti proligyerek vagyok, nem értem az ilyen bonyolult írást. Viszont elég jól tudok különbséget tenni a segíteni akarás és a lopás között. Kedvenc elnököm, Rona

Gelencsér György 2017-05-22 09:05 A zánkai kikötő a gyermektáborozóké

Kedves Gab!

Ismerős a mondás ugye?!

„Audiatur et altera pars!”
Vagy ahogy Seneca szólott:
„Vocem mittere in alteram partem!”

Jó szelet (tiszta vizet): Merlin!

Gab 2017-05-19 06:11 A zánkai kikötő a gyermektáborozóké

Na jó, ha elkezdtük akkor folytassuk is:

Saját tulajdonosa pályázatán nyert 15 milliárdot gyerektáboroztatásra egy alapítvány

https://444.hu/2017/03/29/s...

Ezen az oldalon szerintem érdemesebb a hozz

Gab 2017-05-18 12:48 A zánkai kikötő a gyermektáborozóké

Ez a válasz cikk, ezen az oldalon szerintem nemhogy megosztó, hanem uszító. Az origon még el tudom képzelni, esetleg a naplóban ( nem, nem tudom nagy betűvel leírni ). Nem nagyon értem mi volt a célja

Gab 2017-05-18 11:36 A zánkai kikötő a gyermektáborozóké

Nekem más volt a problémám a cikkel, és akkor, hogy érthetőbb legyen:
- ellopják. nehezen, de le kell nyelnünk ( hiszen minden törvényes... )

- kitúrnak gyakorlatilag mindenkit aki nem tetszik nekik.

1. / 126 oldal