Télen

Hamarosan nyit a Budapest Boat Show

2017. február 17. - Horizont

Kevesebb, mint egy hét és megnyitja kapuit Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye, vagyis a Budapest Boat Show.

Nem annyira friss

Miami VK - Jól teljesítettek a világelitben a magyarok

2017. február 2. - Verseny

Tisztességes helytállás az idénynyitón. A magyar vitorlázók közül Vadnai Jonatán és Vadnai Benjamin vett részt a Miamiban megrendezett Világkupán.

Ezzel a dologgal vitorláztál idáig? – Atlanti-óceán átkelés Folkboattal

2017. február 1. - Horizont

A Balatonon is egyre több versenyen és kikötőben találkozhatunk Folkboatokkal, ezzel az egyszerre kecses, de azért kényelmes, stabil hajótípussal. Nem mellesleg 1942-ben éppen 75-éve került vízre a típus első képviselője, amit ezután több ezer példány követett. Ebből az alkalomból fordítottam le Leo Goolden történetét, átkelést azt Atlanti-óceánon, egy Folkboattal.

LUKA 30 One Design

2017. január 31. - Horizont

Mint sok kategóriateremtő újdonság, így a Luka30 is egy szenvedélyes ember megszállottságának eredménye. Rodion Luka több mint 30 éve a vitorlázásnak szenteli az életét és eltökélt szándéka, hogy a víz szeretetét és vitorlázást, mint sportot egy szélesebb közönséggel ismertesse meg.

Edzés a javából, avagy a Szparis 29er csapat idei első edzőtábora Barcelonában

2017. január 30. - Horizont

Barcelona 11 fok, de a taft még mindig tart - nincs meleg most arrafelé sem. De még mindig jobb, mint idehaza, ahol legfeljebb remekbe szabott jégvitorlások karcolják a balatoni jégtükröt. A Spartacus Vitorlás Egylet 29er-különítménye Goszleth Marcell edző vezetésével a katalán főváros felé vette az irányt.

Kedvezményes Budapest Boat Show belépők!

2017. január 30. - Horizont

2017. február 23-26. között várja a látogatókat Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője a Budapest Boat Show a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

További cikkek

Jégbezárt BYC zászló

Csütörtük reggel 9 órakor lelkes BYC tagok és barátaik mindenféle fura eszközökkel jelentek meg a BYC telepén…volt itt húskampó, mini lángszóró, jégtörő, csáklya, gereblye, kézi retro fűrész.

Balaton Jégnapok - Henri Lloyd DN Nyílt Regatta

Az a megtiszteltetés ért, hogy több kerek évfordulót is ünnepelhetünk ebben a szezonban. A magyar osztályszövetség 40, maga a DN, mint találmány pedig 80 éves lett. Ennél kevésbé ismert tény, hogy 1937 elején tartották az első magyar one-design jégvitorlás versenyt is, az akkori Balatoni Jégnapok keretein belül. Ezt a hagyományt szeretnénk most feleleveníteni.

2017-ben is változatlan árakkal, felújított mólókkal vár mindenkit a Marina Fűzfő

A kikötő Budapesttől mindössze 92 km-re helyezkedik el, amiből 80km autópálya. De nem csak ez az előnye a Marina Fűzfőnek.

Miami VK - Vadnai Jonatán az 5. helyen áll

Megkezdődött az idei Világkupa-sorozat a vitorlázóknál. A Vadnai testvérek Miamiban szálltak vízre.

Fel kell tölteni a Balaton 20 százalékát!

Nosza rajta, fogjunk is hozzá íziben! Így lehet megmenteni szeretett tavunkat! Kitalálták ám a tudósok.

Vitorlázás télen, jégen

Ha felteszik a kérdést, hogy miért szeretek télen vitorlázni, nagyon egyszerűen tudok válaszolni, próbáld ki! Ez egy olyan narkotikum, amit ha valaki kipróbál, akkor nem nagyon tudja elereszteni.

Bajszos hajók a Föld körül II.

E sorok írásakor a Vendée Globe 2016-17 élmezőnye már a Horn-fokot megkerülve, a távolság több mint háromnegyedét maguk mögött hagyva halad a francia partok felé, miközben a mezőny versenyben maradt része, közel nyolcezer tengeri mérföld távolságon széthúzódva küzd az elemekkel.

Újra dő la lé!

Bé fogok rúgni! Mint állat! Szilveszter éjjelén, ez akár tipikusnak is mondható. Lesz ám habzsi-dőzsi is. De előbb tekintsünk csak át valamit!

2016 eseményei egy csokorban, avagy BÚÉK!

Ez már a 7. alkalom, hogy ilyenkor év végén berúgom a szerkesztőségi rendszer keresőmotorját és végigpörgetem az évet.

Víz-Party 2017 Meghívó

Szegeden a vitorlázást, a vízi sportokat kedvelők az újév első napján évről – évre találkoznak, hogy vitorlásba, kajakba, kenuba, sárkányhajóba kishajóba ülve elsőkként vízre szálljanak.

Legutóbbi hozzászólások

Tag/idő Cikk Hozzászólás kivonata
Attilla Ráksztedi 2017-02-18 00:22 MVSZ Utánpótlás konferencia

Tisztelt Magyar Vitorlás Szövetség, és MVSZ bizottságok!

Indítványozni kívánom, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség hozzon létre nyilvános "korrupciómegelőzési intézkedési tervet", az alábbiak szerint.

ö

Gelencsér György 2017-01-20 12:16 Fel kell tölteni a Balaton 20 százalékát!

Kedves Géza!

Van bőven igazságtartalma a hozzászólásodnak. Nagyon szépen köszönöm!

Ez viszont egy hajós - vizes újság, és nem politikai, vagy társadalom kritikai lap.

Ajánlom ezt a bejegyzésemet:
http

Géza Kovács 2017-01-20 10:11 Fel kell tölteni a Balaton 20 százalékát!

„Nem elfelejtkezve arról, hogy a megépülő beruházás „oldalvizén” kerékpárút, kenus – kajakos valamint gyalogos turisták számára pihenők, étkezési, valamint sátorhelyek, esetleg magasabb kategóriás szá

Gelencsér György 2017-01-20 08:42 Fel kell tölteni a Balaton 20 százalékát!

Kedves Árpád!

Ez esetben, ismételten köszönöm bejegyzéseit, megnyugodván abban, hogy bár tudatában voltam a megjelenés dátumának, továbbá annak is, hogy ez egy nap eltéréssel összevág a 1156/2016 Korm

Haris György 2017-01-19 22:16 Fel kell tölteni a Balaton 20 százalékát!

Szia, gondolom a válaszomból kiérződött a szarkazmus, bár nem tettem szmájlit utána....:)

1. / 115 oldal