Itt a tavasz?

Indul a szezon, indul a Volvo Körkapcsolás!

2017. április 25. - Verseny

Akár kis-, akár nagyhajókról beszélünk, indul a hazai vitorlás szezon, így itt az ideje folytatni Körkapcsolás rovatunkat is. 2017-ben és 2018-ban a Volvo Autó Hungáriával partnerségben foglaljuk össze hétről hétre a vitorlás versenyekkel kapcsolatos híreket, beszámolókat, képeket és videókat.

További friss anyagok

A magyar 29er-esek öt egysége a francia felségvizeken esett át a tűzkeresztségen

2017. április 21. - Verseny

Franciaországban, Cavalaire-Sur-Mer homokos tengerpartján "húsvétoltak" 29er-es egységeink idén. Életükben először vettek részt versenyen a fiúk ebben a hajóosztályban, így ez volt az első, magyar vitorlázók által 29er hajóosztályban "elkövetett" versenyrészvétel is

Hogyan legyünk gyakorlott hajósok?

2017. április 21. - Horizont

A tavakon sikló elegáns vitorláshajókat vagy a Dunán száguldó motorosokat látva a laikus szemlélődőben felmerülhet a kérdés: hogyan válhatna belőlem is hajós? Szerencsére ma már nem csak az elit kiváltsága a vízi közlekedés, ha szeretnénk, mi magunk is csatlakozhatunk a vitorlázók vagy motoros hajózók népes és lelkes táborába!

Izola Spring Cup 420-as szemmel

2017. április 18. - Verseny

A hazai 420-as osztály idei első válogató versenye az adriai Izola Spring Cup volt, amelyen hét egységünk indult egy 59 hajós regionális, tisztán Közép-Európai nemzetközi mezőnyben (31 német, 20 osztrák, 7 magyar és 1 szlovén csapatot felsorakoztatva). Mindeközben az olaszok a „csizma másik oldalán” egy 112 hajós tisztán olasz válogató versenyen vettek részt.

Eredményes Laser Európa Kupa Hyeres-ben

2017. április 18. - Verseny

A hét közepén ért véget a franciaországi Hyères​-ben megrendezett Laser Európa Kupa (COYCH). A Balatoni Yacht Club versenyzői Laser Radiálban álltak rajthoz a francia Riviérán a 236 hajós mezőnyben Arató Richárd edzői vezetésével.

Wossaláék győzelme

2017. április 18. - Verseny

A Wossala-csapat ott folytatta, ahol ősszel abbahagyta. A tavalyi utolsó európai Soling verseny a garda-tavi Dino Schiesaro Trophy októberi megnyerése után Wossala György, Wossala Kristóf és Németh Péter hármasa az első tavaszi Soling versenyen a Castiglione della Pescaiában rendezett Spring Trophyról is győztesen térhetett haza.

Nem annyira friss

Először edzett együtt a három hazai Extreme40 katamarán!

2017. április 15. - Horizont

Exkluzív képes beszámolónkban megmutatjuk a három magyarországi Extreme40 katamarán első közös edzését!

J/24 Pénteki Tréning sorozat

2017. április 14. - Horizont

Harmadik szezonját kezdi április 22-23-án a J/24 Pénteki Tréning sorozat! Balatonfüred, 2017. április 13. - A J/24-es hajókkal zajló, hat fordulós vitorlás tréningnek idén a balatonfüredi Hajógyári Kikötő ad otthont. Az edzések lebonyolítását a Quantum Sails szervezi, a kísérőmotorosokat pedig a Bravo Boats Hajós Iskola bocsátja rendelkezésre. Mellettük - ahogy tavaly is - a Jet Travel a rendezvény fő támogatója.

Felfoghatatlan mennyiségű pénz közelít!

2017. április 12. - Horizont

A hír igaz, erről is szólt a mai sajtótájékoztató, melyet jelenlétével tisztelt meg a kormány a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátására megbízott kormánybiztosa Révész Máriusz is.

2,5 milliárd forint összértékű beruházás a vitorlás turizmus fejlesztésére

2017. április 12. - Horizont

Fontos mérföldkőhöz érkezett a vitorlás turizmus, mint az aktív turizmus egyik válfajának fejlesztése. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően egyre szélesebb körben válik elérhetővé a vitorlázás az aktív turisták számára.

Elektromosan hajózva: Beneteau Antares 7.80 - hajóteszt

2017. április 11. - Műhely

A Balatonon nem lehet belsőégésű motort használni (hivatalosan). Szóval aki nem szeretne kiszolgáltatva lenni a széljárásnak, és/vagy nem akar mindenféle kiskapun keresztül eljutni a hajós élményig, vagy egyszerűen csak fontos neki, hogy környezettudatosan csendben és gazdaságosan hajózzon, annak elektromos hajót kell választania.

További cikkek

FÖLDVÁRON IS KEZDŐDIK A VERSENYSZEZON !

Hagyományosan az első, földvári vizeken rendezett versenyünk a F.W. Raiffeisen ifjúsági évadnyitó kupa, melyre szeretettel várjuk a 29er osztály, a Laser Radiál, a 4.7-es és az Optimist versenyzőket. A verseny nem ranglista, de kitűnő lehetőség lesz a hazai felkészülésre.

Akkor ez meg is volt, akár emelhetjük a tétet!

A XI. Captains Adria Kupa végetért. Már az is komoly fegyvertény, hogy a 17 hajó alkotta mezőny két 20 órás futammal Maslinicaból lejutott a Dubrovnik közeli Slano kikötőjébe, de a neheze még hátra volt.

J/24 – Melges 24 flottabajoki címekért a jubileumi év első regattáján

Az idei évben alapításának 150. évfordulóját ünneplő Balatonfüredi Yacht Club 2017-es versenyszezon nyitánya a J/24- Melges 24 hajóosztályok flottabajnoksága lesz, április utolsó napjaiban.

Túl szép, hogy igaz legyen

Az EvaPolar egy mobil klímaberendezés, ami kis méretének és alacsony fogyasztásának köszönhetően ideális lehet hajókban történő alkalmazásra. Nem utolsó szempont, hogy az ára töredéke az „igazi” klímáknak. Nem túl szép, hogy igaz legyen? De. Vagy is lehet. Vagy talán működik?

Fordulópont

Magunk sem kötöttünk volna fogadást arra, hogy a vasárnap délután Solta-Maslinicáról induló XI. Captains Adria Kupa mezőnye leér Dubrovnikba úgy, hogy közben két cirádás túraversenyt is abszolvál kedd reggeli befutóval.

Futamgyőzelem Nacra 17-ben!

Élre kívánkozik a hír, hogy Virág Flóra és Jankovics Gábor kettőse az olimpiai vegyespáros katamarán osztály Nacra 17-ben futamot nyert Palma de Mallorcán! Összetettben ezzel is 24-ek, de egy ilyen, magyar katamaránosoktól még soha nem látott siker nagy lendületet adhat ahhoz, hogy folytassák fejlődésüket a nemzetközi mezőnyben!

Applikációval és tó közepi viharjelző állomással indul a viharjelzés

Tavaink viharjelző rendszerei április 1 és október 31 között működnek, így szombati naptól újra lesz viharjelzés a Balatonon, a Tisza-tavon, a Velencei-tavon és a Fertő tavon összesen 55 viharjelző állomáson.

Örömvitorlázás játékos versenyekkel

Harmadik éve szervezzük a négynapos VMG flottavitorlázást az Adrián, azok számára, akiknek a versenyzés játék és a vitorlázás öröm, tehát nem az eredmény a lényeg, hanem a VITORLÁZÁS.

Berecz Zsombor futamgyőzelemmel indított tegnap

Mozgalmas volt az elmúlt két versenynap Mallorcán, a Trofeo Princesa Sofián, ahol Berecz Zsombor, háromszoros olimpikonunk és Európa bajnoki ezüstérmesünk négy futamon van jelenleg túl.

MVSZ 2013-2017 – 3. RÉSZ

„Ne mi legyünk a Vitorlás Szövetségért, hanem az MVSz legyen értünk!”

Legutóbbi hozzászólások

Tag/idő Cikk Hozzászólás kivonata
bb aa 2017-04-25 18:40 Tájékoztatás a nemzetközi hajóvezetői bizonyítvány (ICC) elfogadásáról

El tudnád küldeni nekem e-mailben ezeket amiket kinyomtattál? Különösen az NKH-s levelezések érdekelnének.
stevie20000118@gmail.com

Tamás Krisztián 2017-04-25 06:13 Tájékoztatás a nemzetközi hajóvezetői bizonyítvány (ICC) elfogadásáról

Ezek alapján várom én is, hogy a Balatoni Vízirendészek hogy állnak a történethez, bár én mindig magammal viszem a jogsi mellett a kinyomtatott Eu határozatot angolul (mert ugye NKH hivatalosan ezt ne

bb aa 2017-04-24 17:29 Tájékoztatás a nemzetközi hajóvezetői bizonyítvány (ICC) elfogadásáról

Még augusztusban kaptam meg a jogosítványom. Nem sokáig élvezhettem, ugyanis Tokajnál a rend éber őrei igazoltattak. Teljes önbizalommal nyújtottam át a már nagy örömmel megszerzett jogsim. És akkor m

Tamás Krisztián 2017-04-24 12:25 Tájékoztatás a nemzetközi hajóvezetői bizonyítvány (ICC) elfogadásáról

Erről írnál bővebben?
Helyileg hol történt az eset, pontosan miért jelentettek fel, mit kért a rendőr, stb... Szerintem többünket is érdekel a példád!

bb aa 2017-04-21 20:01 Tájékoztatás a nemzetközi hajóvezetői bizonyítvány (ICC) elfogadásáról

2016. szeptember elején jelentettek fel ez ügyben. Most idézett be egy hete a bíróság. Május 9-én lesz a tárgyalás. Nem sok reményt fűzök a dologhoz...

1. / 118 oldal