Nyár van, nyár!

Hétvégén ünneplik az 50 éves orfűi vitorlázást!

2017. augusztus 21. - Horizont

Péntektől vasárnapig ünnepelnek a vitorlázók Orfűn! A IX. Compass Vitorlás napok keretei között vitorlázók, szörfösök és modellvitorlázók népesítik be a Pécsi-tavat.

További friss anyagok

GeneralCom Nagydíj: Minden csepp szél kihasználva

2017. augusztus 19. - Verseny

Az MVSz rendezésű Nagyhajós bajnokság GeneralCom Nagydíj félidejében három érvényes futam alapján számolható a sorrend az országos bajnokság első verenyhetén futó hat hajóosztály 62 csapata között. Köszönhető ez a szélhelyzetből adódó kevés lehetőséget kitűnően kihasználó rendezőségnek és a türelmes versenyzőknek.

A III. Svert Kupa valóban a szelek szárnyán repült Zamárdiban!

2017. augusztus 18. - Verseny

A Balaton idén nem volt túl kegyes a két napos bőséges – ne szépítsünk, viharos - északi széllel a tó vitorlásversenyei számára az augusztus 12-13-i hétvégén. A tucatnyi ekkora tervezett verseny közül végül a Svert Kupa Zamárdi DELL túraverseny és a Svert Kupa NaturZitrone pályaversenyek – időhiányában összevont – mezőnye elrajtolt vasárnap délután 15.00 órakor a közel másfélnapos várakozás után.

Nagyhajós bajnokság I. forduló

2017. augusztus 17. - Verseny

A mai napon rajtolnak a résztvevők az MVSz Nagyhajós Országos Bajnokság I. – GeneralCom Nagydíj első futamán. A versenyen, amely a magyar vitorlás sport nagyhajós kategóriáinak rendezett bajnokságok első fele, négy napon át 6 hajóosztályban összesen 62 csapat versenyez. A verseny névadó támogatója a több balatoni verseny megrendezését is segítő GeneralCom Mérnöki Kft., amely két évtizede meghatározó szereplője a hazai mobil távközlési kivitelezési piacnak.

Különleges tortával köszöntötte a BAHART a 90 éves CSOBÁNC nosztalgiahajót!

2017. augusztus 17. - Horizont

A Balatoni Hajózási Zrt. által üzemeltetett Csobánc nosztalgiahajó 2017-ben ünnepli 90. születésnapját. A BAHART méltóképp emlékezett meg e jeles évfordulóról 2017. augusztus 16-án a balatonalmádi hajóállomáson.

Túra Hejőkeresztúrra

2017. augusztus 17. - Verseny

Felnőttek a gyerekeink, és ilyenkor vagy ellazulunk, vagy stresszhiányunk leküzdésére keresünk valami kellemesen idegesítő elfoglaltságot. A vitorlás versenyzés alapból feszegeti a béketűrést, talán ezért sem sokan vállalják be, hogy a hiányzó legénységet a család személyi állományából pótolják.

Nem annyira friss

Felnőtt vb-re készül Érdi Mária

2017. augusztus 17. - Verseny

Érdi Mária pár napja megszerezte első U21-es világbajnoki címét Belgiumban. A magyar vitorlázó most Hollandiában edzőtáborozik és az augusztus végi felnőtt világbajnokságra készül.

Volvo Körkapcsolás augusztus 9-16.

2017. augusztus 16. - Verseny

A hétvégén viharos erejű széllel kellett megküzdenie a vitorlázóknak: a Balatonon 25 csomó körüli átlagszelet mutatott, néhol 40 csomót is meghaladó pöffökkel. Így a szombati napon tényleg csak a legelszántabb hajósok merészkedtek vízre. Vasárnap sem volt az a kifejezett csónakázó idő, de délután fele már 25 csomó alá csökkent a szél, így több versenyfutamot is sikerült megrendezni.

Reef papucsok

2017. augusztus 16. - Horizont

Várjuk kedvenc lábas hajós fotóitokat a porthole@porthole.hu címen vagy a Porthole Facebook oldalán! A legjobbakat menő papucsokkal díjazzuk: ismerkedjetek meg a nyereményeket felajánló Reef történetével!

RS Feva Laser Pico Flottabajnokság 2017

2017. augusztus 15. - Verseny

A 2017-es RS Feva és Laser Pico Flottabajnokság különleges volt mindannyiunk számára, hiszen idén július végén már biztos volt, hogy a szövetségnél pályázat útján igényelhető RS Feva-k akár oda is érhetnek, és akkor sosem látott mezőny szeli majd a habokat a megszokott Alsóörs előtti vízterületen. Az MVSz és a szervező Vitorlázó Gyermekekért Egyesület meg is tett mindent, hogy a hajók odaérjenek a rajt előtti héten… Sajnos az idő túl rövid volt néhány klub számára a felkészüléshez, ezért a versenyen nem indult minden kedvezményezett, azonban most már biztos, hogy 2018-ban messze a legnagyobb kétszemélyes utánpótlás vitorlás versenyre kerülhet majd sor az RS Feva osztályban.

Szeles Füred Kupa beszámoló

2017. augusztus 15. - Verseny

Izgalmakban nem volt hiány a Balatonfüredi Yacht Club által rendezett XIV. Füred Kupa One Design Trophy Kupa versenyen. Míg legtöbbször a szélhiány teszi próbára a versenyzőket és a rendezőséget, a mostani hétvégén az üvöltő szeleké volt a főszerep. A versenyre 8 hajóosztály 52 egysége nevezett, többen a beígért viharos erejű szél miatt léptek vissza a versenytől, így a rendezőség összevonta a két pályát.

További cikkek

Csillagtúra 2017 a Picurral

Hosszú évek óta rajta volt a „bakancslistán” a Csillagtúra, de különböző okokból valahogy sosem sikerült eljutni rá. Az idei versenynaptár tervezésekor azonban már márciusban fixáltuk, hogy idén menni kell.

Mi a helyzet Bogláron?

Bőséges reggelit követően, időben elhagyjuk Badacsonyt. A RHEA raktere tele van feltöltött hordócskákkal – ahogyan az illik -. Két vizes flakonban is hozunk (a savanykásabból), legyen miből fröccsöt gyártani a hátralévő napokon. Ez ugye létkérdés ebben a hőségben. Stabilan húz a délnyugati, szépen haladunk.

4. hely a Junior 470-es EB-n

A Garda-tavon Rivában véget ért a 2017. évi 420 és 470 junior (U23) korosztályos Európa-bajnokság, amelyen Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor 4. helyen végeztek.

Verseny vagy nyaralás: mindegy, csak hajó legyen alattatok!

Augusztus a hajók és lábak hónapja a Porthole-nál! Egy jó hajóra lépéssel pedig most nyerhettek is!

Berecz Zsombor ezüstérmes Aarhusban

Az Éremfutamokkal véget ért Dániában az Aarhus Sailing Week, a 2018-as olimpiai kvalifikációs világbajnokság tesztversenye. Berecz Zsombor Finn osztályban a 2. helyen végzett a holland Nicholas Heiner mögött.

Tihanyban köszöntötte félmilliomodik személyhajó utasát a BAHART!

Idén Tihanyban köszöntötte a BAHART a félmilliomodik személyhajó utasát! Fokozódott a kereslet a menetrendi, illetve az idei szezonra tovább színesített és kibővített hajós programkínálat iránt.

Négykezes program változás vihar esetén

Tekintettel arra, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint szombatra erős-viharos szél várható, előfordulhat, hogy a szombati rajtot jelentősen halasztanunk kell. Szeretnénk azonban a versenyt és az azzal kapcsolatos társasági programokat abban az esetben is "megmenteni", ha a szombati rajt halasztása okán a kiírt időkorlátozás (lásd: Versenyutasítás 13. pontja) irreális körülményeket eredményezne.

470 JUNIOR EB: ÖTÖDIK HELYEN

Gyapjas Balázs és Zsombor a Garda-tavi Rivában rendezett 420 és 470 Junior (U23) Európa-bajnokság második versenynapjának futamain 2. és 10. helyen célba érve az 5. helyre jöttek fel az összetett versenyben.

Folyamatosan változik az időjárás előrejelzést a Svert Kupa vitorlás hétvégére!

Jó szelet! Biztosan ti is folyamatosan néztétek az elmúlt egy hétben, ahogy mi is természetesen, hiszen e hét szombat vasárnap lesznek a Svert Kupa Zamárdi – DELL túraverseny és a Svert Kupa – NaturZitrone pályaversenyek, azaz a Svert Kupa vitorlás versenyek hétvégéje Zamárdiban!

Volvo Körkapcsolás augusztus 2-9.

A hétköznapi kánikula és szélcsend után a hétvégén kiváló szél és napsütés fogadta a vitorlázókat. Rengeteg lehetőségük adódott ezt kihasználni: a Beszédes József Emlékversenyen vagy a Csillagtúrán, esetleg a kicsit extrémebb Rudi Trans 4kezes versenyen. A kisebbek a Kereked Újonc Kupán, a katamaránosok a Lájer Admirális Emlékversenyen élvezhették a mesés augusztusi hétvégét, de a Fertő-tavon is vízen voltak a Kalózok és Optimistek.

Legutóbbi hozzászólások

Tag/idő Cikk Hozzászólás kivonata
Tóth Zalán 2017-08-14 21:09 A vízirendészet állásfoglalása ICC jogosítvány ügyben

Jelentősen olcsóbb mint a magyar vizsga, nem feltétlenül a könnyebbsége a fő szempont, legalábbis nem mindenkinél.

Benyovszky Gábor 2017-08-14 19:03 A vízirendészet állásfoglalása ICC jogosítvány ügyben

NAGYON JÓ és igazán örülök ennek a döntésnek!
Mert lehet a Plitvicai tavon vitorlázni 1 nap vizsgázás után, de a Balatonon komoly HSZ vizsga és komoly vitorlás elméleti vizsga után, majd minimum 5 nap

Gib Sea 2017-08-09 08:52 A zánkai kikötő a gyermektáborozóké

Naponta 110 ezer forintért bérelt luxusvillából jár dolgozni a hátrányos helyzetű gyerekeket üdültető táborok vezetője

https://444.hu/2017/08/09/n...

lb 2017-08-03 10:14 A vízirendészet állásfoglalása ICC jogosítvány ügyben

Ezekből lesznek aztán azok az egy nap alatt "jól" képzett hajósok akik a bérelt bavariával nem adják meg az útjogot.

Louis Rotter 2017-08-02 20:43 A vízirendészet állásfoglalása ICC jogosítvány ügyben

Hüjék. A Balatonon 15 perc alatt a parton vagy a Tengeren napokig is bajban lehetsz mieött partot érsz.

1. / 131 oldal