Húsvét hétfőn, a verseny első napján a 25-30 csomós szélben csak a 470-es osztály és az ILCA osztályok számára rendeztek versenyt, a többi hét olimpiai osztály a parton várta az időjárás kedvezőbbre fordulását. Keddre meg is jött a napsütéses idő, és ezzel a menetrend szerinti seabreeze, igaz kezdetben még a hétfőről maradt nagyobb hullámokkal.

Kedd estére az ILCA 7 mindhárom csoportjának és az ILCA 6 két csoportjának is megvolt a négy futama, ezért szerdán Érdi Mári (MVM) és Vadnai Jonatán (BYC) is az arany csoportban folytatták a versenyzést.

A szerdai nap Érdinek sikerült jobban: a legjobbak között 11. és 5. lett, ezzel feljött az összetett 5. helyre a 116 hajós mezőnyben. Ezen kívül van egy rossz, kieső futama, továbbá egy 4., 5., 8. helye a kvalifikációs futamokból, ha sikerül ezt az egyenletes teljesítményt hoznia a hátralévő három napon, még előrébb kerülhet.

Vadnai Jonatánnak kedvezőtlenebb a pozíciója: szerdán, az első arany csoportos napon megtapasztalta a poklot és a mennyországot, a délelőtti futamban 49. lett (ez a kiesője), majd ezt követően azonnal harmadikként futott be, igazolva ezzel, hogy megvan a tehetsége és a tempója ahhoz, hogy az élvonalhoz tartozók között is dobogós helyen végezzen. A kvalifikációs futamok során, ahogy Instagram posztjában leírta, még betegen csinálta végig az első, viharos napot, a második nap meg sikerült egy rajtbüntetést összeszednie, amivel szintén elment egy futam. Pillanatnyilag a 32. a listán a 193 hajós mezőnyben, ha a hátralévő négy döntő futamban hozza a hatodikban megvillantott képességeit, sokat javíthat.

Kedden először versenyeztek a 49er szkiffek, fiatal párosunk, a valamelyik távolabbi olimpiát megcélzó Szabó Roni Oszkár és Pais-Hank Olivér tisztességgel helytáll, tanulni mentek Mallorcára és meglepetésre a mezőny közepén vitorláznak. Kedden 15., 18., 6., 23. helyeket mentek, szerda kora délutánra, a futamaik tervezett idejére nagyon legyengült a szél, egy versenyre került sor, amiben egy szép 20. helyet sikerült begyűjteniük. Ha később még sikerül futamot tartani, a cikket frissítjük.

A női olimpia szörf mezőnyben is van magyar induló, Szentiványi Sára is tanulni ment Mallorcára, egyelőre a 76 fős iQFOiL mezőnyben a 72. A szerdai délutáni, sorrendben hetedik futamban elért 35. helye biztató.

Eredmények: https://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-resultsall

Élő: https://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-directcomplet

visyla