Megjött az ősz!

Megérkezett a Bali új katamaránja, a Catsmart – Balatonra is kiváló választás

2023. February 3. - Horizont

A Bali Catsmart a legújabb és legkisebb Bali modell, de a térkínálata – forradalmi újításainak köszönhetően – méretéhez képest meglepően nagy.

További friss anyagok

2023. ÉVI HTAB DYS ÉS ORC ELŐNYSZÁMÍTÁSI KONZULTÁCIÓ

2023. January 31. - Horizont

2023. február 11-12-én elsősorban azokat a YS-ban vitorlázó versenyzőket várjuk, akik ismereteik alapján segíthetik az MVSZ előnyszámítási rendszerének javítását. Az MVSZ szakmai bizottsága a Nagyhajós bizottság és a Hajózástechnikai-albizottság konzultációt hirdet a fent említett témakörökben.

DÍJKIOSZTÓ ÜNNEPSÉGEK A MAGYAR TESTNEVELÉSI ÉS SPORTTUDOMÁNYI EGYETEMEN

2023. January 30. - Horizont

A Magyar Vitorlás Szövetség 2023. március 4-én, szombaton tartja a 2022. évi díjkiosztó ünnepségeit a Testnevelési Egyetemen.

INKÁBB 'CHAIRMAN' SZERETNÉK LENNI, MINT 'PRESIDENT'

2023. January 30. - Horizont

Haranghy Csaba közgazdászt, olimpikon vitorlázót választották meg elnöknek a Magyar Vitorlás Szövetség rendkívüli tisztújító közgyűlésén. A tagság 569 igen szavazattal,11 érvénytelen szavazat mellett választotta meg a szervezet első emberének az egyedüli elnökjelöltet. Az elnöki pozícióra Haris Györgyöt és az olimpiai ezüstérmes Berecz Zsombort is jelölték, de ők még a közgyűlés előtt visszaléptek Haranghy Csaba javára.

Újabb Kéksál rekord!

2023. January 30. - Verseny

2018-ban Török Laciék valamilyen furcsa indíttatásból kifolyólag azzal az ötlettel álltak elő, hogy megkerülik télen a Balatont, követve a Kékszalag útvonalát. Ebből immáron hagyomány lett, és az általuk felállított 17 óra 57 percet döntötte meg tavaly Szenna, és lett belőle 15 óra 21 perc. A célunk ennek az Kéksál néven futó rekordnak a megdöntése volt.

HARANGHY CSABA LETT A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG ÚJ ELNÖKE

2023. January 27. - Horizont

Budaörsön tartotta rendkívüli tisztújító közgyűlését a Magyar Vitorlás Szövetség, az MKOSZ székházában, miután tavaly november elején a szervezet elnöke és elnöksége 2023. január 25-i hatállyal lemondott az elnökségben betöltött tisztségéről. Az elnöki pozícióra Haranghy Csaba volt az egyedüli jelölt, miután ketten visszaléptek a jelöltségtől. A tagság 569 igen szavazattal,11 érvénytelen szavazat mellett választotta meg a szervezet első emberének a jelöltet.

Nem annyira friss

A Magyar Vitorlás Szövetség új elnöksége

2023. January 26. - Horizont

Megvan a rendkívüli tisztújító közgyűlés szavazásának eredménye!

Eredményhirdetés

2023. January 25. - Horizont

Olvasóink kedvére kitalált játékunk a végére ért. 5 teljes nap, 120 óra állt rendelkezésre, hogy a 21 jelölt közül kiválaszthassák kedvenceiket. Bárki szavazhatott, nem szerettük volna felesleges regisztrációs feladatokkal korlátozni a véleménynyilvánítást. Az alkalmazott szoftver nem sértette a GDPR szigorú személyiségi jogokat óvó előírásait, ugyanakkor csak egy adott gépen tiltotta az ismételt szavazást, így – eltérő IP címmel - egy másik, vagy több gépen is tudott szavazni az, akinek ez nagyon fontos volt. A leadott szavazatok meglepően nagy száma, így is alkalmas, - ha nem is messzemenő – következtetések levonására.

Szintet lépett a szabadidős vitorlázás

2023. January 24. - Horizont

Kishajós víziturisztikai megállópontok létesültek Balatonfüreden, valamint Keszthelyen, melyeket tavasszal már birtokba is vehetnek a látogatók – hangzott el a „Balatoni Megállópontok létesítése” projekt záróünnepségén Balatonfüreden.

Egy hónap a 31. Budapest Boat Show-ig!

2023. January 23. - Horizont

Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője a Budapest Boat Show várja a látogatókat HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban

Üzenet az MVSZ Jelölő Bizottságától

2023. January 22. - Horizont

Az MVSZ Jelölő Bizottságának tudomására jutott, hogy 2023.01.20. napján „Akarjátok tudni ki kerülhet be az elnökségbe? Ez a kérdés, válasszatok!” címmel felhívás került közzétételre a porthole.hu honlapon, amely a 2023.01.26. napján tartandó rendkívüli tisztújító MVSZ közgyűlés „Előjátékaként” az elnökségi tagjelöltek tekintetében szimpátiaszavazásra buzdítja a honlap látogatóit.

További cikkek

MOB FAIR PLAY FELHÍVÁS 2022

A MOB Fair Play Bizottsága pályázatot hirdet „Fair Play” díjak elnyerésére.

Előjáték

Akarjátok tudni ki kerülhet be az elnökségbe?

Ez a kérdés, válasszatok!

Szakmai jelölt az elnökségbe: Nagy Rozsda Attila

Ez most nem lesz egy szokványos interjú. Igaz, hogy a közös kávézás nem marad el, de tudom, hogy nagyon óvatosan kell bánnom a kérdéseim megfogalmazásával. Beszélgető partnereimet a tisztújítás széles spektrumából válogattam, bemutatva az ismeretlen jelölteket, a visszatérőket, és most egy olyan sporttársunkat faggatom, aki a közösség sokat tapasztalt, talán legszínesebb egyénisége. Bocs Rozsda!

Miért a para? Attól nem félek, hogy leírva nem vállalná, amit elmond, – ilyen alanyom is volt – inkább attól tartok, hogy esetleg félreértelmezem, vagy meg sem értem allegorikus mondandóját.

Szakmai jelölt az elnökségbe: Dr. Borók György

Eredetileg úgy képzeltem, hogy a jelöltekről készült interjúsorozatot a tisztújító fórum után már nem folytatom. A két elnökjelöltön kívül az összes újonnan jelentkező, a vitorlázásban mindeddig semmilyen közéleti szerepet nem vállaló sporttársunkkal beszéltem, és a visszatérő jelöltek közül is mindkét táborból találtam interjúalanyt. Volt szerencsém végighallgatni a jelöltek 12-i fórumát, ahol szembesültem azzal, hogy van olyan visszatérő is, aki több ciklust kihagyva állt bele a küzdelembe. Rájöttem arra, hogy érdemes lenne a kistavakról kandidáló valamelyik jelöltet kifaggatni, és volt olyan, aki a most leköszönt elnökségben tanácsadó szerepet töltött be, aki átlátta a rendszert, de a működés zavaraiért a felelősség nem terheli. Nem is értem, ezek után miért is vállalna elnökségi tagságot, hiszen ha megválasztják, már számon kérhetővé is válik tevékenysége.

TISZTÚJÍTÁS: SZAKMAI FÓRUMON MUTATKOZTAK BE A JELÖLTEK

Január 12-én csütörtökön egy jó hangulatú szakmai fórum keretében ismertették elképzeléseiket az elnöki pozícióra, az elnökségi tagságra és a felügyelőbizottsági tagságra pályázó jelöltek.

Szakmai jelölt az elnökségbe: Ertl Pál - A hajózásbiztonság képviseletére

A tisztújításhoz kapcsolódó személyes interjúsorozat egyik legélvezetesebb része a találkozók különleges helyszíne. Ertl Pali a QUANTIS Holding igazgatóságának elnöke. Székházuk a Benczúr utca talán legszebb palotája. A Biztosítási szakmában betöltött több évtizedes vezetői szerepe okán kapott felkérést és vállalt jelölést az MVSZ alakuló elnökségébe.

TISZTÚJÍTÁS ELŐTT SZAKMAI FÓRUM

Tisztújítást megelőzően szakmai fórumra invitálja az érdeklődőket a Magyar Vitorlás Szövetség.

Elnöknek jelölve: Haris György

Szeretek elnökjelöltekkel személyesen beszélgetni. Van szép irodájuk, kitűnő kávéjuk és körül lengi őket az az elvárható magabiztosság, ami egy ilyen feladat elvállalásának alapfeltétele. Ismerve Gyuri előéletét, sikeres vállalkozásainak produktumait, a beszélgetést az elegáns Haris Park szivarszobájába, esetleg a Mezzo Music Restaurant különtermébe vízionáltam.

A Sydney-Hobart testközelből

Ujhelyi-Gáspár Miklós beszámolója a Cassiopeia fedélzetéről.

Mi történt a hajóosztályokkal? - Az Összevont Cirkáló osztály évértékelése

Az Összevont Cirkáló osztály 2022-ben parádés szezont tudhat maga mögött.