SzezOFF

Tartják a helyüket a magyar élversenyzők a világ legszűkebb elitjében

2019. március 19. - Horizont

Továbbra is a közvetlen élmezőnyben tartózkodnak a vitorlázók aktuális világranglistáján a magyar versenyzők. A legelőkelőbb, 5. helyen a Laser Radialban versenyző Érdi Mári áll, míg a Gyapjas-testvérek kilenc helyet ugorva a 13. pozíciót foglalják el a 470-esek mezőnyében.

További friss anyagok

BAHART Regatta amatőr vitorlásverseny-sorozat a Balatonon!

2019. március 12. - Verseny

A Balatoni Hajózási Zrt. a Budapest Boat Show-n jelentette be, hogy az idén 16 éves BAHART Regatta versenysorozat számos újdonsággal várja a résztvevőket. Azonban van, ami az évek múlásával sem változik. A szervezők a 2019. évi vitorlás szezonban is öt alkalmas sorozatot hirdetnek a lelkes amatőr vitorlázóknak, hogy összemérjék felkészültségüket és tudásukat a Balatonon. A sorozat idei évada májustól szeptemberig élménydús küzdelmet kínál az érdeklődőknek.

Ölelkezzünk a tavasszal!

2019. március 12. - Horizont

Már februárban langymeleg fuvallatok libbentek felénk déli tájakról. A fellegek mögül egyre sűrűbben dugta ki arcát a nap. A töppedt, az éjszaka folyamán kérgesre fagyott hó alatt, délidőben vékony erecskék szaladtak szanaszét. Rajtam pedig erőt vettek az „elvonási tünetek”: Ki a vízre!

Elismerést kapott Cittel Lajos

2019. március 14. - Horizont

A sporthajós kategóriában Cittel Lajosnak adta "Magyar Hajózásért Érdemérmet" a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz). Ismerjék meg a hajóépítés és vitorlázás egyik legelismertebb szakemberét!

Két magyar győzelem Palma de Mallorcán

2019. március 11. - Verseny

A Trofeo Princesa Sofia előversenyén rajthoz álló Érdi Mári és Berecz Zsombor egyaránt győzelmet aratott.

Tavaszi Regatta

2019. március 11. - Verseny

Március 16-án szombaton kerül megrendezésre a téli versenysorozat utolsó fordulója a III. Tavaszi Regatta, mellyel lezárjuk a téli vitorlásszezont.

Nem annyira friss

Jönnek a nagy európai versenyek

2019. március 10. - Verseny

Pénteken kezdődik a Trofeo Princesa Sofia előversenye az olimpiai osztályok számára Palma de Mallorcán. A magyar menők közül a már a helyszínen edzőtáborozó Érdi Mári és Berecz Zsombor szerepelnek a rajtlistákon.

Így túráztunk mi - A HidegenLégió melegben

2019. március 8. - Horizont

Már szombaton kikötöttünk Füreden, mert az 5 éves Balatoni Kör GasztroPiknik bulija kihagyhatatlan kulináris vonzerővel bírt. Nem is értem miért nem a városközpontban kapott helyet ez az Aura Hotel parkolójába épített esemény, mert ha így is megtelt a rendezvénysátor, akkor a sétány közelében még nagyobbat szólt volna.

Kwindoo Körkapcsolás Február

2019. március 6. - Verseny

Februárban annyi minden történt, mintha legalábbis nyár lett volna egy kis jéggel. Például a Majthényi-Domokos páros megszerezte 13. VB aranyérmét. Érdi Mári és a Gyapjas testvérek 2 nagy külföldi versenyen is elindultak, de itthon is volt Farsangi Regatta azoknak, akiket a félig befagyott Balaton sem riaszt el, a többiek pedig megnézhették Magyarország legnagyobb szárazföldi hajókiállítását, a Budapest Boat Show-t.

Csomó helyen lesz haltelepítés

2019. március 6. - Horizont

Balatonvilágosnál, Tihanynál, Fonyódnál és Balatonfűzfőnél is haltelepítés lesz márciustól július közepéig. Felsoroljuk az érintett zónákat, ahol fokozott figyelemmel kell hajózni.

Gyapjas testvérek: "Minden célunkat elértük 2018-ban"

2019. március 4. - Horizont

A magyar férfi 470-es páros tavaly berobbant a legszűkebb nemzetközi élmezőnybe: szinte minden világversenyen nyertek legalább egy futamot - beleértve a felnőtt kvótaszerző világbajnokságot is -, elérték karrierjük első felnőtt éremfutamát és érmet nyertek a korosztályos vébén és Eb-n is. A tokiói kvalifikációról pedig éppen csak, hogy lecsúsztak - egyelőre.

További cikkek

Összefogás: Több verseny együtt

Három versenyre együtt is lehet nevezni az EGIS SE, a Tramontana YCE és a Vízügyi SC együttműködésének köszönhetően. Íme a klubok közleménye.

10 vitorlázós dokumentumfilm, amit látnod kell!

A hosszú téli estéken sokan hiányolják a vitorlázást és bár a televízió nem oldja meg ezt a problémát, azért néhány órát feltétlenül eltölthetünk ezekkel a kiváló filmekkel.

Túra rengeteg extrával!

Rengeteg extra? Gyanús!

Lássuk csak!

Boat Show - nagy show

Bezárta kapuit. Vége lett, mint a botnak. Az Utazás Kiállítással közösködtünk. Jobb volt, mint a „FeHoVa”? Mondják ezt is, azt is. Érzésre idén több látogató érkezett. Rengeteg nézelődő grasszált fel, s alá. Tetszett nekik a látvány. Nekem is. Volt ám csili - vili rendesen.

Utazás és Budapest Boat Show - együtt sikeresebben

A szervezők és a látogatók egyaránt sikeresnek nevezték azt a döntést, hogy az Utazás kiállítás egyidejű rendezvénye ezúttal a Budapest Boat Show volt.

Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagy rendezvénye 28. alkalommal vonultatta fel a teljes hazai vitorlás, motoros és elektromos hajókínálatot.

Látnivaló - Hétvégén Budapest Boat Show

Csütörtöktől szélesre tárja kapuit a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontja. Két olyan kiállítást tekinthetünk meg, melyek valójában nem is állnak oly távol egymástól.

Tizenharmadik világbajnoki aranyát nyerte a Majthényi-Domokos páros

Az új-zélandi Nelsonban, 10 nemzet 41 hajójának részvételével megrendezett repülőhollandi világbajnokságon már a gratulációkat fogadja Majthényi Szabolcs és Domokos András.

Vadnai testvérek: nem is lehet más cél idén, mint a tokiói kvóta

Tavaly két Világkupa top20-as, illetve a junior vébé 4. helyezését tartják a legjobb eredményüknek a Vadnai testvérek. Idén a tokiói kvóta a cél. Benjamin és Jonatán értékeli 2018-at.

Azok a „Széllel bélelt évek”

Szalóczy Péternek 25 éve jelent meg ez a nagyszerű könyve, ami a – személyes balatoni emlékein túl – a finn dingiseknek és a néhai budapesti Vasas vitorlásszakosztályának állít emléket.

ITT AZ ELSŐ MAGYAR VITORLÁS E-SPORT VERSENY

A Magyar Vitorlás Szövetség és az Antenna Hungária stratégiai megállapodásának köszönhetően a csütörtökön kezdődő Budapest Boat Show-n bemutatkozik az első hazai vitorlás e-sport verseny. A Vitorlázz Itthon - mindiGO Sport Kupa névre keresztelt vetélkedésben a helyszínen bárki kipróbálhatja magát a Nemzetközi Vitorlás Szövetség, a World Sailing hivatalos játékában, a Virtual Regattában.

Legutóbbi hozzászólások

Tag/idő Cikk Hozzászólás kivonata
Gab 2019-03-19 18:33 Fantasztikus négyes: 4 tényező, ami a sebességed befolyásolja

Kimaradt a legfontosabb három. A vízen töltött órák, a vízen töltött órák, és a....
(x)

Gab 2019-03-13 12:59 A zánkai kikötő a gyermektáborozóké

És igen, ahogy vártuk, folytatódik a történet:
https://444.hu/2019/03/13/u...

Kati Svaby 2019-03-10 23:26 A nád ürügyén....

Nincs egy videójuk a Balaton nádírtásról, ami március 11. előtt történt? Balatoni nádasak az életet jelenti a halaknak és vízben élő állatoknak. Az a kevés nádas, ami megmaradt, azt most oligarchák pu

Gelencsér György 2019-03-01 17:34 Boat Show - nagy show

Kedves Barátaim, tisztelt Olvasóim!

Tennék egy pontosítást:

A Boat Show - nagy show című újságcikkben, az elektromos motorcsónak motorját fejlesztette a Enterprise Communications Magyarország Kft, mag

Miért? 2019-02-20 16:06 Tizenharmadik világbajnoki aranyát nyerte a Majthényi-Domonkos páros

Gratulálok!
Domi nevét a címben javítsátok ;)

1. / 20 oldal