SzezON

Volvo Körkapcsolás július 11-18.

2018. július 18. - Verseny

Remek héten vagyunk túl, és egy még jobb áll előttünk: közeleg a Kékszalag-fesztivál, ami egész évben lázban tartja a nagyhajós vitorlázókat. De erről majd a következő Körkapcsolásban, addig is nézzük, mi volt és mi lesz a héten!

Nem annyira friss

Titánok csatája a vízen

2018. július 15. - Verseny

A várakozásoknak megfelelően izgalmas csatáknak lehettek tanúi a 2. Volvo High Tech Regatta nézői. A csúcstechnológiás katamaránok és egytestű hajók számára rendezett verseny, pörgős pályafutamokon és gyorsasági távolsági futamokon biztosított kiváló összemérési lehetőséget a hajóknak a két hét múlva rajtoló 50. Kékszalag Erste Nagydíj előtt. A verseny Vándorkupáját végül a Team Black Jack, a Principessa és a Tantál vitte haza.

AZ OPEL FIFTY-FIFTY ÉS A BLACK JACK VITTE A PÁLMÁT A VOLVO HIGH TECH REGATTA ELSŐ NAPJÁN

2018. július 14. - Verseny

Hosszúra sikerült a 2. Volvo High Tech Regatta első, szombati napja. Miután délelőtt kialakult a szél, sikerült egy pályafutamot megrendezni a katamaránok és a liberák számára, melyet az Opel Fifty-Fifty nyert. Ezt követően elrajtoltak a túrafutamok Alsóörstől Balatonfenyves felé. A foltos, hol megélénkülő, hol leálló szélben a csúcshajók csapatainak különösen sok türelemre és kitartásra volt szükségük, a 8m Open osztály futamát pedig Révfülöpnél pályarövidítéssel be is futtatták. Végül a tizenháromszoros Kékszalag győztes Litkey Farkas által kormányzott PreVital Sailing Team haladt át először a túrafutam célvonalán, ám technikai probléma miatt azonnal báziskikötőjük felé vették az irányt. A szabályok értelmében végül a másodikként célba érő, ám a díjkiosztón megjelent Team Black Jack állt a dobogó legfelső fokára.

Magyar Tenger - minden ami nekünk a Balaton

2018. július 13. - Horizont

Hétvégén csúcsforgalom lesz a Balatonon: egyszerre szervezik meg a Volvo High Tech Regattát, a Balaton-átúszást és a Balaton-átevezést. Ezek közül az átúszásról beszélgettünk Máth István főszervezővel és a Volvo High Tech Regattáról Fekets Adriennenel. Valamint itt volt velünk Villányi Éva a Györöki Jazz Fiestától és Kondor Géza, Révfülöp polgármestere, akivel a Villa Filip Napok programjairól beszélgettünk.

Nagyon fontos - enélkül nincs Kékszalag!

2018. július 12. - Kékszalag

A sportorvosi igazolás kötelező ahhoz, hogy valaki indulhasson az 50. Kékszalag Erste Nagydíjon.

Gyapjasak ezüstérmesek a 470-es junior EB-n

2018. július 12. - Verseny

Az éremfutamban megerősítették addigi második helyüket, és így ezüstérmet nyert Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a 470-es junior Európa-bajnokságon.

További cikkek

Száguldó katamaránok, Balaton-átúszás és Balaton-átevezés - csúcsforgalom várható hétvégén a Balatonon

Érdemes lesz követni hétvégén a balatoni programokat, ugyanis azon túl, hogy látványos eseményeknek lehetünk tanúi a tavon, nem kis feladat volt július 14-re három nagy rendezvény, a 36. Lidl Balaton-átúszás, a Balaton-átevezés és az ezek útvonalát keresztező Volvo High Tech Regatta vitorlás verseny biztonsági szempontból történő összehangolása. Azonban a szervezők nem ismertek lehetetlent! Bár az, hogy megrendezik-e hétvégén, és ha igen, melyik napon a Balaton-átúszást, csak csütörtökön derül ki a várható időjárás függvényében, idejében fel kellett készülni minden forgatókönyvre. Az események szervezői minden eshetőségre készen várják a csütörtöki döntést az átúszás kapcsán.

Volvo Körkapcsolás július 4-11.

A pénteken érkező hidegfrontnak hála a legutóbbi hétvégén ismét remek szél fújt, így igazi élményvitorlázásban lehetett része annak, aki valamilyen versenyen indult. Összefoglaljuk, mi történt az elmúlt héten, és mi vár ránk a következőn!

Klasszikus Kupa 2018, Eredmények, VIDEÓ

Immár hagyomány, hogy Csopakon a Kereked Vitorlás Klubban évente megrendezik a Klasszikus Kupát.

Azt a hétszázát!

Expert-fps Kupa 2018. - Múltheti kalózos beszámolónkat ennyien lájkoltátok, ez azt is jelentheti, hogy minimum 700 olvasónkat tekinthetjük potenciális kalózosnak. Ez jó! De mi a nemlájkoló, rejtőzködő kalózosokat is elő szeretnénk csalogatni, mert rengeteg parton árválkodó hajóról tudunk, amibe életet lehetne lehelni.

Élénk szélben is felkészülten vitorlázó mezőny!

Alsóörsön rendezték az idei szezon harmadik Bahart Regatta fordulóját. Élénk északi szél fújt a szombati tízórás rajt időpontjában. 43 hajó sorakozott fel a rajtvonalon.

Nyami a Teraszon

Emlékeztek még a Kocsis Bálintra? Had segítsek! Ő volt a BFYC legendás konyhájának séfje 8 éven át. Sokan elsősorban ő miatta választották úticélnak a kenesei kikötőt. Azóta feltűnt a fövenyesi Kalózban is, a gasztróbolondok tudják miről beszélek.

Vitorlázó legendák és high tech hajók a Balaton leglátványosabb vitorlásversenyén

Idén második alkalommal rendezik meg a Volvo High Tech Regattát, a hazai és nemzetközi szinten is csúcstechnológiát képviselő egy- és többtestű hajók versenyét. Július 14-15-én az Alsóörs Marina és a Fenyves Yacht Club ad otthont ennek a nem mindennapi megmérettetésnek, aminek egyik fő célja, hogy a laikus közönség számára is látványos és érthető élményt nyújtson.

Magyar Tenger - pálinka, hal, vitorlázás

Klasszikus Kupa a Kereked Vitorlás Klub szervezésében, Pannon Pálinka Napok és számos program Csopakon, Kézműves Sörfesztivál Tihanyban, a Legendás Ház különlegességével Tihanyi Levendulás Sörrel, programkavalkád a Bujtor István Szabadtéri Színpadon, Gyenesdiási Keszegfesztivál immáron tizedik alkalommal a Első Balatoni Hal- és Termelői Piac Gyenesdiáson! Mindenről szó van!

Kik lettek a Laseres Flottabajnokok?

Változékony szélben került sor a laseresek harmadik ranglistaversenyére, amelyen kiosztották a flottabajnoki címeket.

RS Feva: Ez is megvolt

Megvolt a második RS Feva ranglistaverseny és megjött a bajnokság versenykiírása.

Legutóbbi hozzászólások

Tag/idő Cikk Hozzászólás kivonata
Gab 2018-07-20 10:07 Egy hét múlva lesz a Balaton ünnepe

Nem mintha érdekelne még a buzizsúr, de a szövi kommunikációja miatt megérte végig olvasni:

https://index.hu/tech/2018/...

https://444.hu/2018/07/19/a...

https://444.hu/2018/07/19/v...

Mondjuk én úgy

Gelencsér György 2018-07-05 18:32 All inclusive, és tényleg! Ezüstszalag 2018.

Példa értékű amit véghezvittetek. Fogadjátok gratulációmat. Akkor hajrá, álljunk bele újra a témába. Hogyan is kezdtem sok évvel ezelőtt: https://porthole.hu/cikk/10...
Jó szelet (tiszta vizet): Merli

István Árvai 2018-07-05 12:23 Csillagtúra ’18 az RC44 fedélzetén

Gratulálok, nagyon szép teljesítmény. Remélem mások is kedvet kapnak a csillagtúrához és nagyobb mezőny is érdeklődni fog e remek kis verseny iránt. A pontszám egészen elképesztő. Ha megengedtek egy p

Gelencsér György 2018-07-05 09:40 Túrázóknak ajánlott – a lista, amire vártál, megérkezett!

Kedves Barátaim, túrázó és egyéb csavargó hajós és nem hajós
társaim!

Felhívnám figyelmeteket arra, hogy a tavaly ősszel megjelent
!TÚRÁZÓKNAK AJÁNLOTT! újságcikkemben https://porthole.hu/cikk/11...
,

Gelencsér György 2018-07-05 08:49 !TÚRÁZÓKNAK AJÁNLOTT!

A most (2018.07.05) aktuális lista az alábbi linken érhető el.

https://docs.google.com/doc...

Jó szelet (tiszta vizet): Merlin!

1. / 20 oldal