SzezON

Magyar Tenger - Sportversenyek és borünnepek a Balatonnál

2018. május 25. - Horizont

Jönnek a legfrissebbek: balatonfüredi Dragon Európa-bajnokság, az Oxigén bringatúra és fantasztikus frissítőállomásai, Pöff Trophy a legkisebbeknek a PÖFF Sportegyesület szervezésében, Tihanyi Félmaraton, Kettes Fogathajtó Bajnokság Balatonföldváron, A Balaton Napja sok Balatoni KÖR taggal a tó körül, Orbán-napi borünnep Vonyarcvashegyen... Minden egy helyen nálunk!

További friss anyagok

Június 8-tól Csoki Kupa Balatonföldváron

2018. május 25. - Verseny

A Spartacus Vitorlás Egylet idén is sok szeretettel és csokival várja az utánpótlás versenyzőket a IX. Csoki Kupára.

MET Kupa, június másodikától, mindenkinek!

2018. május 25. - Verseny

A június 2-3-i hétvégére hagyományosan az összes nagyhajós hajóosztály számára kiírta a MET Kupa nagyhajós pályaversenyt a Spartacus Vitorlás Egylet. Szombaton 10 órától meglehetősen mozgalmas lesz a Balatonföldvártól nyugatra kitűzött pálya: 27 hajóosztály vitorlázói kezdhetik meg a küzdelmeket a díjakért. A négy futamosra tervezett viadal a 15-ös jolle osztálynak ranglista verseny is.

Gyapjasék a 14. helyen zárták a 470-es EB-t

2018. május 24. - Verseny

A saját előzetes célkitűzésüket teljesítve a 14. helyen végzett Gyapjas Balázs és Zsombor a felnőtt 470-es osztály burgaszi Európa-bajnokságán. A Litkey Botond-Rácz Levente kettős a várakozásaiktól némiképp elmaradva a 36. helyen zárt.

A világ legjobbjai is eljönnek a balatonfüredi Dragon Európa-bajnokságra

2018. május 24. - Verseny

Balatonfüred ad helyet május 26-tól a Dragon hajóosztály Európa-bajnokságának, amelyen olimpiai és világbajnok vitorlázók is elindulnak. A versenyen összesen 18 magyar egység indul.

Volvo Körkapcsolás május 16-23.

2018. május 23. - Verseny

Pörög a versenyszezon, egymást érik a nagyhajós, kishajós, ifjúsági versenyek. Egyesek már Országos Bajnokságot rendeznek, és egy újabb világverseny közeleg a Balatonon!

Nem annyira friss

Ez történt a Pünkösdi Regattán

2018. május 23. - Verseny

Az Opel Fifty-Fifty lett az első, az MKB Extreme Sailing a második, a Thunderbird pedig a harmadik helyen zárta a hosszú hétvégén megrendezett Pünkösdi Regattát, amelyre közel 230 hajó nevezett. Mindenféle időjárásra volt példa: szélcsendre, gyenge szélre, ahogy erős, 25 csomós szélre is. Utóbbi miatt egy árbóc eltört, az egyik hajó pedig felborult. Összességében remek verseny volt, méltó a hagyományokhoz és jó felkészülési lehetőséget nyújtott a Kékszalaghoz.

Fertő tavi Évadnyitó, Bettelheim Vilmos Emlékverseny

2018. május 22. - Verseny

Május 26-27-én kerül sor a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség tradicionális évadnyitó versenyére a Fertő tavi vízitelepen. A nevezés lezárulása után szombaton 9 órakor kerül sor a tó ünnepélyes megkoszorúzására illetve a szezon megnyitására.

Akkor hát Badacsonyba

2018. május 22. - Horizont

Korán reggel felkerekedünk. Több okunk is van rá. Szél ugyan van annyi, hogy sohse fogy el, de milliméterre pontosan szemben. Az előrejelzés már déltől komoly zivatarokat jósol, amiből nem kérünk a nyílt vízen. Teljes grósz, normál fock. Az öbölben még csak-csak hasítjuk a vizet, viszont, amint kibukkanunk a Györök fok védelméből, a Balaton összes hulláma csap a pofánkba. A szél is durva löketekkel támad. Fekszünk, paskolunk, nyeljük a spricceket.

Elrajtolt a 470-es Európa bajnokság

2018. május 20. - Verseny

Két magyar egység is rajthoz áll a 470-es Európa-bajnokságon a bulgáriai Burgaszban. Gyapjasék az első 15-öt, Litkeyék a mezőny első felét célozták meg.

Pünkösdi Regatta első napi eredmények

2018. május 20. - Verseny

Itt vannak az idei Pünkösdi Regatta első napjának eredményei osztályonként és abszolút befutás szerint is.

További cikkek

Idén is jön a Svert Kupa

A 2018-as év a IV. Svert Kupa Zamárdi - DELL túraverseny lesz augusztus 11.-én szombaton. Augusztus 12. -én vasárnap pedig szintén hagyomány teremtő szándékkal a Svert Kupa – NaturZitrone pályaversenyek lesznek!

Magyar Tenger - ha Pünkösd, akkor Balaton!

Pünkösdi Regatta a Keszthelyi Yacht Kikötőnél, Balaton Camino, McDonald's BringaMánia Tour de Balaton, Keszthelyi Kilométerek félmaraton, maraton, váltók, Red Dragon SUP a SUP Center Balatonnál, Tihanyi Pünkösdi Pálinka Festival, Pünkösdi Tavaszünnep Balatongyörökön, nyitóbuli a Matrózban, nyitóhétvége a Siófok50 jegyében a Plázs Siófokon, Rizlingtavasz a Rizling Generációval! Tartsatok velünk mert #abalatonszexi

Akkor hát tovább nyugatnak

Ha már arrafelé készültünk! Fúj az északi veszettül, az elsőfokú viharjelzés villog, a gomolyfelhők is tornyosulnak. Első reffsor, normál fokk. Kicsit szűkebben a fél szélnél dőlünk és repesztünk Szigligetet célozva. Bízunk benne, hogy még a begorombulást megelőzően odaérünk. Megyünk-megyünk, fogy a távolság, az idő pedig egyre szelídül. A napocska mind gyakrabban mutogatja orcáját, viharfelhők távolabb csúsznak, szél mérséklődik, a viharjelzés megszűnt.

Jön a Pünkösdi - Immár a harminchetedik

Most szombattól rendezi meg a Túravitorlás Sportklub (TVSK) a Balaton második legnépesebb mezőnyével felvonuló nagyhajós versenyt, a Pünkösdi Regattát. Sorban a harminchetediket.

Workumban is szárnyaltak a magyar Ópésok

Remek eredményeket hoztak a fiatalok Hollandiából: Szabó Roni 5. lett az ifik versenyében és 4 magyar ópés végzett a top 10 százalékban az év egyik legerősebb versenyén. Kis- Szölgyémi Soma pedig magabiztosan nyert a serdülők között. Brencsán Dávid beszámolója.

Érdi Mári 5. lett a felnőtt Laser EB-n

Minden magyar hajó a terveknek megfelelően zárta a Laser Európa-bajnokságot. Érdi Mári befért az első ötbe, a Vadnai testvérek pedig az első húsz környékén végeztek - ahogy várták.

Hamarosan rajtol a 37. Pünkösdi Regatta

A Túravitorlás Sportklub idén 37. alkalommal, május 19-21. között rendezi meg a három napos Pünkösdi Regattát, Magyarország egyik legnépszerűbb nagyhajós vitorlásversenyét, amelynek gyorsasági futamát ebben az évben is a Helly Hansen támogatja.

Gyereksereg az idei Évadnyitón

Rekordszámú OP-s és 420-as indulószám mellett az Évadnyitóval vette kezdetét 2018. évi Nádas Kupa gyerekverseny sorozat a T-Systems támogatásával, Csopakon.

Kulturális és kulináris kavalkád a siófoki Nemzeti Regattán június 9-10-én

Nemzeti Regatta - a nyár első balatoni fesztiválja, ahol egyszerre fedezhetők fel Magyarország településeinek kincsei, ízei és kultúrája! Az esemény főtámogatója, az idén 50 éves évfordulót ünneplő házigazda Siófok városában június 9-10-én országos seregszemlén mutatja meg további 50 település Zalaegerszegtől, Debrecenig helyi értékeit, és enged bepillantást kulturális, kulináris világába! A kétnapos fesztiválon színes családi és gyermekprogramok, egészségsziget, Rádiós kívánságműsor, az ország hírességei és kóstoltatás is várja a kilátogatókat!

A Team Black Jack nyerte a Balatoni Évadnyitó T-Systems Nagydíjat

Szombaton tartották a Balatoni Évadnyitó T-Systems Nagydíj, nagyhajós vitorlás versenyt, amely a Team Black Jack győzelmével zárult. A gyengeszeles versenyen közel kétszáz hajó indult. A Magyar Vitorlás Szövetség szerint a nagyhajósok számára az Évadnyitó jó lehetőséget nyújtott a július 26-án rajtoló 50. Kékszalag Erste Nagydíjra történő felkészülés megkezdéséhez.

Legutóbbi hozzászólások

Tag/idő Cikk Hozzászólás kivonata
Gab 2018-05-04 17:17 Nem búcsúzom!

MKB volt az az MNB.

Gelencsér György 2018-05-03 08:44 Csábító lüktetés

Útiterv javaslat,
tavaszi túra délnyugati medence 05.07-14

A
meteorológia előrejelzése alapján, a várható szél és időjárási viszonyok
figyelembevételével, a már nyitva tartó helyek felderítése után, a

Péter Csurgai 2018-04-10 10:20 Minden válasz újabb kérdést indukál!

Jól szórakoztam a cikket olvasva ! Sok ismerős szituáció köszönt vissza s nagyon hasznosnak tartom a génua szoros becsavarására szóló figyelmeztetést,mert ennek hiánya minden évben sok kárt okoz a mi

Lelkes László 2018-04-05 19:31 Mi a teendő a sportorvosival?

Először is: a kormányosnak van vitorlás jogosítványa, aminek feltétele az érvényes orvosi engedély. Minek ezt megismételni sportorvosival? Másodszor: ha a versenyzés "elkerülhetetlen feltétele a sport

Gab 2018-04-05 18:59 Mi a teendő a sportorvosival?

A szövitől vették át, ők meg ugye...
A sportorvosi ugyanolyan lehúzás mint a súlyadó, meg annyi más hasonló sarc mAgyarországon. Nincs mögötte semmi, felesleges basztatása a versenyezni szándékozó hül

1. / 20 oldal