SzezOFF

Ilyen még nem volt: vitorlás hét a Balatonon - télen!

2019. január 21. - Horizont

Egy évvel ezelőtt a közösségi kezdeményezésre indult vitorlázáson végül öt nap alatt, összesen 6 hajó és közel 40 ember vett részt, 5 kikötőt és 10 télen is nyitva tartó vendéglátó helyet látogattak meg a résztvevők. A túra olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy nem volt kérdés a folytatás. Idén eddig 8 hajó jelezte részvételét. Nap közben rövid – de annál élvezetesebb hajózás, este vitorlázásról és a balatoni borászatról - gasztronómiáról szóló tematikus programok és játékok várják a résztvevőket.

További friss anyagok

Továbbképzés lesz bíróknak és rendezőknek - kétszer is

2019. január 18. - Horizont

Február 23-án Balatonfüreden, március 9-én pedig Budapesten tart továbbképzést a versenybíróknak és versenyrendezőknek az MVSz.

Mindent a versenyvitorlázásról - Szakmai előadássorozatot indít az MVSZ

2019. január 18. - Horizont

Öt előadásból álló szakmai sorozatot indít a szövetség január végén. A március közepéig tartó sorozat keretein belül versenyzői, bírói, technikai és széltaktikai szempontok szerint elemzik szakemberek a versenyvitorlázást, valamint Balaton meteorológiáját is meg lehet ismerni közelebbről.

A túrahajós versenyzés 8 szabálya

2019. január 17. - Verseny

Ha a világ tökéletes volna, mindenkinek lenne két hajója, egy túrázáshoz, egy meg versenyzéshez. De a világ messze nem tökéletes, így egy hajóval kell mindent megoldani! Ebben segít David Flynn, a Quantum Sails szakembere.

ÚJ HELYSZÍNEN A FINN EB: ATHÉNBAN LESZ A MÁSODIK EURÓPAI KVÓTASZERZŐ

2019. január 15. - Verseny

A tavaly decemberi szélsőséges időjárás okozta infrastrukturális károk lehetetlenné tették az eredetileg a szicíliai Marsalába tervezett idén májusi finn dinghy Európa-bajnokság lebonyolítását. A dél-olasz város helyébe Athént jelölte a Nemzetközi Finn Szövetség (IFA). A verseny időpontja nem változott.

SZÁNTÓDNÁL CSAK ÓVATOSAN! - KOTRÁS MIATT

2019. január 15. - Horizont

Mederkotrás lesz Szántód közelében februártól május végéig, aki arra jár, fokozott figyelemmel vitorlázzon.

Nem annyira friss

Szürke fellegek

2019. január 14. - Horizont

Bizony, itt a tél. A hajók többsége téli álmát alussza, gazdáik a szárazföldre kényszerítve pihenik nyári kalandjaikat. Persze, tisztelet a kivételeknek, akik különféle téli regattákon fagynak karikára. Irigyelem őket. Tényleg! Isten bizony! De rajtam még nem hatalmasodtak el az „elvonási tünetek” olyannyira, hogy a vízre szállási kényszer kitessékeljen a Balatonra. Egy kis sétára a part közelében – jól felöltözve – viszont könnyen kapható vagyok.

Visszaszámlálás

2019. január 14. - Horizont

Fantasztikus volt a hétvége. A nap beragyogta a Balatont. A partot, a hegyeket hó borítja, a tó felszíne továbbra is folyékony halmazállapotú. Most kéne vitorláznunk, de arra még várnunk kell majdnem 3 hetet.

50-ES CIRKÁLÓK: JÓ SZELET, JÓ EGÉSZSÉGET

2019. január 14. - Horizont

Több hajóosztály után most az 50 cirkálók osztálykapitánya, Farkas János összegzi a 2018-as szezont.

EURÓPA 30-AS CIRKÁLÓ: BARÁTI HANGULATBAN SPORTSZERŰ VERSENYEK

2019. január 11. - Horizont

A Magyar Vitorlás Szövetség annak érdekében, hogy szorosabbá tegye a hajóosztályokkal kialakított kapcsolatot és aktívabbá váljon a párbeszéd, most kíváncsi volt arra, hogyan látták a hajósok a szezont. Ezúttal az Európa 30-as cirkálókhajók osztálykapitánya, Mészáros Gábor számol be a szezonról.

Téli menetrend szerint közlekednek a balatoni kompok

2019. január 11. - Horizont

Mától, november 19-től téli menetrend szerint közlekednek a balatoni kompok

További cikkek

Kell-e vizsga hajóvezetéshez?

Véleményem szerint alaposan és körültekintően, de legfőképpen őszintén kellene egyeztetnünk a hajós képesítésekről, illetve véleményeinket ütköztetni annak érdekében, hogy eljussunk egy megfelelő szabályozáshoz. Amennyiben sikerül, akkor ezt a megfelelő formában el kell juttatnunk a döntéshozókhoz.

Nyaralóhajózás Magyarországon

Ízlelgessük, barátkozzunk a kifejezéssel, mert hamarosan akár mi is cselekvő részesei lehetünk a nagyvilágban népszerű, nálunk méltatlanul mellőzött hajózási formának a nyaralóhajózásnak.

Az Év Sportolója 2018: megvannak a tízes listák, megkezdődött a szavazás

Miután Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője az M4 Sport élő adásában ismertette a 10-es listákat, megkezdődött az internetes szavazás 2018 legjobb sportolóira. Az MSÚSZ tagjai 61. alkalommal voksolhatnak.

A TISZA SZERELMESEI AZ ÚJÉV ELSŐ NAPJÁN ISMÉT VÍZRE SZÁLLTAK

Tizennegyedik éve, hogy a vitorlázás, a vízi sportok és a Tisza szerelmesei már az újév első napján hódolnak szenvedélyüknek, és vitorlásba, kajakba, kenuba, sárkányhajóba ültek, vízisieltek.

Szilveszteri Regatta videó

Elkészült a Szilveszteri Regatta filmje, az év utolsó napján is élettel telt meg a BL YachtClub, szerintünk erről szól az egész éves Balaton!

Téli vitorlás túra a Balaton körül

Szokásaink rabjaként azt hisszük, hogy a vitorlázás nyári sport, télen csak a hófödte hegyek nyújthatnak érdemi kikapcsolódást. Megfelelő síterepet főleg külföldön találunk. A felszerelés, a ruházat a síbérlet, a szállás és az étkezés költsége jelentős terhet jelent és akkor még nem beszéltünk a pályán ránk leselkedő veszélyekről. Ha a szél és a hideg ellenére is képesek vagyunk 5-6 órát a szabadban tölteni, akkor mi tart vissza minket attól, hogy vízre szálljunk?

Rolex Sydney Hobart: első a Wild Oats XI. de a verseny még mindig tart!

A 74. Rolex Sydney Hobart abszolút első befutója a Wild Oats XI, aki 2014 után megint nyerni tudott, az ellene beadott óvást elutasították.

Különleges programok várnak a Balatonon az év végén és a jövő év elején is!

Jön a Szilveszteri Regatta, az újév első gasztro eseménye, és a Nagy Balatoni Vitorlás Hét

20-30 csomós szél vár a magyar csapatra a Sydney Hobarton!

Itthoni idő szerint szerda hajnal 3 órakor immár 74. alkalommal rajtolt az ikonikus ausztrál verseny a Rolex Sydney Hobart. 85 ütőképes csapat, köztük a verseny történetében először egy magyar hajó is rajthoz állt.

Hajókiállítást karácsonyra!

Ahogy a korábbi években már megszokhattuk, már az ünnepek közeledtével elindult az online jegyvásárlás a 2019. február 21-24 között megrendezésre kerülő Budapest Boat Show kiállításra, hogy meglephessük egy-egy belépőjeggyel családtagjainkat vagy barátainkat a hajózás tél végi eseményére, mely megtöri az egyhangú várakozást a szezon kezdésig.

Legutóbbi hozzászólások

Tag/idő Cikk Hozzászólás kivonata
Gab 2019-01-11 09:23 Kell-e vizsga hajóvezetéshez?

mAgyarországon nincsenek "döntéshozók", egy ember dönt. Éppen ezért nem is lehet érdemi vita, értelmetlen az előzetes vizsgálat, feleslegesek a hatástanulmányok. Ha szerencsénk van akkor még akár érte

Gelencsér György 2019-01-10 16:49 Kell-e vizsga hajóvezetéshez?

Kedves Sanyi!

Remek, részlet gazdag hozzászólást publikáltál. Nagyon szépen köszönjük! Sok állításoddal egyet is kell, hogy értsek, ugyanis tényleg ez a helyzet. Viszont akad olyan is, amihez hozzá te

Péter Csurgai 2019-01-10 16:17 Kell-e vizsga hajóvezetéshez?

Teljes mértékben egyetértek a cikk írójával,Bagyó Úrral ! Ugyan zsigerből utálom a túlszabályozást,a túlzott adminisztrációt,ennek ellenére úgy gondolom,hogy az elméleti és a gyakorlati vizsga nélkülö

Balogh István Fefi 2018-12-14 16:39 Ez a hét is jól kezdődött!

Még meg is könnyeztem… ❤️
(én, vén szentimentális marha…😕🤫)
Szívmelengető „hétköznapi” történet. 💖
Nem mellesleg, igen remek írás. 👍👌💥

Gab 2018-12-11 19:36 Rekviem a kalózokért

Ne add fel. A probléma sokkal bonyolultabb, főleg 60 év távlatából. Rengeteget változott a világ, de főleg mAgyarország.
Ráadásul mostani szövetségesünk az akkori szövetségesünktől igen eltérő ideológ

1. / 20 oldal