A végtelenbe és tovább!

Kicsi a bors, de erős: a daysailer életmód előnyei

2018. március 23. - Horizont

Mindannyian a bakancslistás, egzotikus vitorlás kalandokat keressük, miközben elfeledkezünk arról, hogy sokszor az egyszerűbb, hétköznapibb élmények szólnak egy életre. Bethany Whitley meséli el, hogy talált rá a daysailer életmódra, és miért nem fogja soha többé lecserélni azt másra.

További friss anyagok

Újra a Déli-óceánon - Volvo Ocean Race új-zélandi megálló és a 7. szakasz kezdete

2018. március 19. - Verseny

Miközben a versenyzők megérdemelt pihenésüket töltötték a Volvo Ocean Race új-zélandi megállóján Auckland-ben, a verseny központi szereplőjévé 2 hétre a Boatyard személyzete vált: a hongkongi befutó előtti ütközés után kijavított Vestas visszatérésével 7 hajót kellett felkészíteni a következő, egyik legnehezebb szakaszra, melyet nagyrészt a Déli-óceánon kell teljesíteni a csapatoknak. A 2 hetes pihenő közepén a különböző szórakoztató és társadalmi célú program között a nemzetközi nőnap alkalmából helyet kapott a verseny 45 éves történetének női versenyzőit ünneplő rendezvény is, melynek témái között a történelem mellett a jövő kérdéseiről is esett szó.

Havas Nádas Kupa: sí- és vitorlásverseny idehaza

2018. március 18. - Verseny

Az idén márciusban is kitartó hideg időjárás nyomán felvetődött egy kombinált sí- és vitorlásverseny rendezés lehetősége gyerekeknek Eplényben, majd egy hétre rá Csopakon.

Zord időjárás búcsúztatta a Téli Vitorlás Versenysorozatot

2018. március 18. - Verseny

A Tavaszi Regattával ért véget a II. Téli Vitorlás Versenysorozat a Balatonon, ahol a profikat amatőrök szorították le a trónról.

Kérdésünk lőn, s válasz adaték!

2018. március 18. - Kikötő

Megérkeztek végre a pontos, kimerítő válaszok azokra a keservekre, melyeket a vásárról szóló újságcikkemben https://porthole.hu/cikk/11730-vasar-vasar-zsibvasar rögzítettek szerint zúdítottam a szeretett szolgáltatónk nyakába.

Megkezdődött a Pálmai felkészülés!

2018. március 16. - Verseny

Április 3-án utaztunk ki az év első Pálmai edzőtáborunkba ahol egy 6 napos edzést és a Trofeo Princessa Sofia elő versenyét csináltuk végig.

Nem annyira friss

Balaton díjat kapott a BYC, a tó és a vitorlázás "veteránja"

2018. március 16. - Kikötő

A Magyar Vitorlás Szövetség javaslatára a tavaly 150 éves jubileumát ünneplő, olimpikonokat, sikeres vitorlázókat felvonultató Balatonfüredi Yacht Club (BYC) kapta a Balaton Díjat, melyet március 14-én adtak át a Balatoni Szövetség Közgyűlésén!

Tervezzük a túrát

2018. március 15. - Horizont

Induljunk ki abból, hogy idáig minden a legnagyobb rendben történt, mondhatni „ideálisan sikerült”. Az éves, nyaralásra szánt szabadságunkat az általunk kiválasztott időpontra kaptuk meg, hajónk is lett ugyanakkorra, méghozzá olyan, amilyet szerettünk volna. Hurrá! Akkor hát hogyan tovább?

PMS Zena Regatta a Penge csapatával

2018. március 15. - Verseny

2018. nőnapjának estéjén a nagyjából 1500 lakosú Vis szigetét az év demográfiai változása érte el: a Splitből közeledő esti komp szállítmányának érkezésével kezdetét vette a 2 napos PMS Zena regatta - 7 női csapattal 5 különböző országból.

Szalay Balázs a Magyar Szörf Szövetség új elnöke

2018. március 14. - Horizont

A Magyar Szörf Szövetség tagjai egyhangúan Szalay Balázst választották meg a 2018.03.12-ei Rendkívüli Tisztújító Közgyűlésén.

Mire jó egy nő a hajón?

2018. március 14. - Horizont

Régi tengerész babona: nő a fedélzeten csak balszerencsét hoz. Habár manapság, a #metoo korában épelméjű férfi nem merné ezt hangosan kimondani (bár van olyan, aki mégis megteszi), tény, hogy a régi szokások nehezen halnak ki.

További cikkek

Már a március 15-i hosszúhétvégétől sűrűbben és tovább járnak a balatoni kompok

A Balatoni Hajózási Zrt. 2018-ban újabb optimalizálást hajtott végre a kompmenetrendben, már január 1-től az utasigényekhez jobban igazodó északi parti indulást vezetett be.

Magyar Tenger - lassan indul a vitorlásszezon

Elindult a mozgolódás a magyar vitorlázás világában: Hrehuss György, a Kishamis kormányosa érdemérmet kapott, az első fecskék (hajók) pedig lassan vízre kerülnek Pécsváradi Ákos, a Quantum Sails Hungary munkatársa szerint. Kiderül, mi lesz a badacsonyi Kishableány sorsa, a Fenegyerek tulajdonosának hála pedig a bor mellett a pálinka is fontos szerephez jut idén. Díjat kapott a zánkai Neked főztem, és egy új halas étterem is nyílik idén a Balatonnál.

Vitorlás versennyel és pezsgő teszttel köszöntik a tavaszt Balatonlellén

Alig olvadt ki a Balaton a későn jött tél okozta két hetes jég alól, újra vitorláshajók lepik el a Balatonlelle előtti vízterületet.

Eresz alatt sír a jégcsap…

…sárban dagaszt a veréb… cseng valahogy így – kicsit megcsavarva - Varsás Frici barátom költeménye. Még ugyan tartják magukat a roggyant hófoltok, de óhatatlanul, rohamléptekben közelít a tavasz. Röpke napok múltán elérkezik a pillanat: „Jobb betenni, mint kivenni!” (mármint a hajót a vízbe, mielőtt még bárki másra gondolna.)

Túravitorlázás – a vitorla és a hajókarbantartás rutinja

A biztonságos és élvezetes túravitorlázáshoz számtalan dolog tartozik a hajó karbantartásától az útvonaltervezésen át az időjárás megfigyeléséig. A szezonkezdésre való tekintettel kikérdeztük a Quantum Sails szakembereit, hogyan tudjuk hobbink alapját, a vitorlákat és a hajót megfelelően szervizelni és karbantartani.

A szakemberek már készen állnak a szezonra

Óriási érdeklődés övezte az elmúlt két hét versenybírói és versenyrendezői továbbképzéseit: két alkalommal összesen 135 szakember számára tartottunk oktatást.

Ébresztő és társai - rendhagyó történet Ciprusról

Ha érdekli, hogyan készülnek a Laserrel versenyző Vadnai testvérek a versenyekre - akkor jó helyen jár. Rendhagyó beszámoló következik videóval.

Osztatlan siker – itthon is bemutatkoztak a Hanse legújabb modelljei

A Hanse négy új 2018-as modellje közül hármat mutatott be a hazai forgalmazó Hanse Hungária Kft. a Budapest Boat Show-n. A kiállítás előtt bemutatott 548-as modell, három társa a Hanse 348, 388 és 418 nagy érdeklődés mellett mutatkoztak be, ami nem is csoda, hisz egytől egyig tökéletesek akár a Balatonra is, pláne a rendelhető rövid tőkesúlynak köszönhetően.

KVÍZ - Hajókiállítások

Kvíz sorozatunk legújabb részében a tél vége előtt tisztelgünk és lezárjuk a hajókiállítások sorát.

Érdemérmet kapott Hrehuss György, a Kishamis kormányosa

Hrehuss György, a Balaton legöregebb vitorlás hajójának kormányosa kapta a "A Magyar Hajózásért Érdemérmet" a Magyar Hajózási Országos Szövetségétől (Mahosz). Az elismerés apropóján bemutatjuk Hrehuss Györgyöt. Ruják István írása.

Legutóbbi hozzászólások

Tag/idő Cikk Hozzászólás kivonata
Gab 2018-03-17 11:00 Balaton díjat kapott a BYC, a tó és a vitorlázás "veteránja"

Hidd el, Te már nem is akarsz ott kikötni. Paja krimójából olyan steril hely lett ahol a HH-ba öltöztetett nyálgépek talpánál fogott pohárból hörpintgetik a rozéfröccsöt, miközben a bitcoin shortolásá

Merlin 2018-03-16 16:05 Balaton díjat kapott a BYC, a tó és a vitorlázás "veteránja"

Gratulálok az elnyert címhez! Kár, hogy e nagy hírű jeles kikötő Túrázókat, vendég hajókat nem fogad. Végtelenül sajnálatosnak tartom.

Gab 2018-03-15 11:00 PMS Zena Regatta a Penge csapatával

Azért árnyaljuk annyival a problémát, hogy az utóbbi 20 évben igen erősen felhígult a balatoni vitorlázó társadalom. Ahogy valaki megfogalmazta, "Ez egy úri sport volt, de már nem úriemberek vitorlázn

Péter Csurgai 2018-02-14 04:58 Kötelező olvasmány vitorlás versenyzőknek

Úgy szeretném,ha a Magyar Vitorlás Szövetség nemcsak a versenyzők érdekeit képviselné - jó pénzért - ,hanem a túrázókét is.....!

Tamás Tóth 2018-02-02 18:28 Téli vitorlás túrára indulnak a balatoni hajósok – van, aki ezért még hajót is vett!

Jó utat és finom forralt borokat (: el fog kelleni :) Hűs gyenge szellők ígérkeznek, finom esővel-hóval. Sajnos nekem nem sikerült csapatot találni a túrára, pedig szívesen csatlakoztam volna. Majd kö

1. / 20 oldal