Mindjárt tavasz!

Nagy Bendegúz és Demjén Olivér az RS Feva idei bajnokai

2020. July 13. - Verseny

Nagyszerű három futammal búcsúztatta vasárnap a Balaton az RS Feva osztály Európa Kupáját, amely egyben az idei év magyar bajnoksága is volt. A szombati hidegfront átvonulása után viszonylag erős „hátoldali” szélre lehetett számítani, ezért a Sipos Péter vezette versenyrendezőség újra egyeztette a mentési tervet a motorosvezetőkkel, mielőtt elindult a 10 órára tervezett rajtra.

További friss anyagok

A Varjas-Kutassy kettős nyerte a Kalóz Bajnokságot

2020. July 12. - Verseny

Az időjárás nem volt kegyes, így nem sikerült újabb futamokat rendezni, ami azt jelenti, hogy öt futam alapján hirdettek bajnokot a Kalóz Országos Bajnokságon.

Keszthely szombati sorozat - fekete szalaggal

2020. July 9. - Verseny

Nehéz szívvel írom most a beszámolót mert a múlt héten tragikus balesetben elment Gábor vitorlás barátunk és a felesége Szabina. Szerdán még telefonon egyeztettünk kinek ki lesz a mancsaftja. Nagyon készült a szombati keszthelyi versenyre mert a múlt heti fonyódi regattát kihagytuk a túl nagy szél miatt. Aztán csütörtökön jött a telefon, hogy Gáborék balesetet szenvedtek. Másnap pedig a hír, hogy elhagyták a földi síkot.

XI. Csoki Kupa 2020 nemzetközi Optimist ranglistaverseny, Balatonföldvár

2020. July 9. - Verseny

135 hajó részvételével zajlott le Optimist hajóosztályban a legfiatalabb vitorlázók számára rendezett első júliusi ranglista verseny. A Spartacus Vitorlás Egylet rendezőgárdájának szerencséje volt a széllel, bár az első nap még nem tudtak futamot tartani, de a következő két napban ideálisak voltak a körülmények.

Holnap kezdődik a Kalóz OB

2020. July 7. - Verseny

A Tihanyi Hajós Egylet lesz a házigazdája a Kalóz osztály országos bajnokságának, amely 2020.07.08-án kezdődik és 2020.07.12-ig tart majd. A bajnoki cím sorsa 12 futam alapján dől el, így a rendezők abban reménykednek, hogy ideális szélviszonyok fogadják majd a népes mezőnyt, és le tudják bonyolítani az összes futamot.

Jó szelet odafenn Béla bácsi!

2020. July 7. - Horizont

A búcsú mindig nagyon nehéz. Akkor pedig különösen, ha egy sporttárstól kell búcsúznunk. Sajnos már az égi vizeken vitorlázik Elekes Béla, aki 1941-ben született és a vitorlázással úgy ismerkedett meg, hogy a felnőttek megengedték neki, hogy a hajójukból kimerje az esővizet. Azután 1956-ban ifi bajnok lett Kalóz hajóosztályban.

Nem annyira friss

BMW-LEIER HORVÁTH BOLDIZSÁR EMLÉKVERSENY: IGAZI VITORLÁS IDŐ, REMEK VERSENY!

2020. July 5. - Verseny

Mindössze 42 percre és 41 másodpercre volt szüksége az abszolút győztes MKB-Prospex katamaránnak ahhoz, hogy abszolút győztesként teljesítse a Balatonfüred – Paloznak – Tihany – Hajógyáriöböl – Balatonfüred távot a BMW-Leier Horváth Boldizsár Emlékversenyen.

„A KÉKSZALAGOT KESZTHELYTŐL VISSZAFELÉ KELL TUDNI MEGNYERNI”

2020. July 4. - Kékszalag

Már a karantén alatt is edzett fiával Petrányi Zoltán a tavalyi Kékszalag győztes Racing Django kormányosa. Most az idei verseny előtt három héttel egy külföldi taktikussal folytatják az edzéseket, annak érdekében, hogy még optimálisabb beállításokat tanuljanak a katamaránon. Azt is elárulta: szinte megjósolhatatlan, hogy ki nyeri meg az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat, ugyanis az élmezőny hajói egytől-egyig nagyesélyesek. Petrányi Zoltánnal beszélgettünk.

ODT III. a show folytatódik

2020. July 3. - Verseny

A One Design Trophy III. állomása 2020-ban Balatonkenesén lesz. Július 4-én és 5-én rendezik meg a járvány miatt elmaradt május eleji versenyt, Balatonkenesén a Kenese Marina-Port kikötőben.

Érdi Mária megnyerte a flottabajnokságot a Balatonon!

2020. July 2. - Verseny

Érdi Mária megnyerte idei második versenyét. A tokiói olimpiára készülő magyar klasszis az MVM Flottabajnokságon végzett az első helyen a Laser Hajóosztályban.

Összefoglaló videó a Fehér Szalagról

2020. July 1. - Verseny

Változatos időjárás, izgalmas csaták, remek felkészülési lehetőség a közelgő Kékszalagra. Nézzétek meg hosszabb összefoglalónkat a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj – 23. Izsák Szabolcs Emlékverseny – Classic Round múlt szombati versenyéről. Az operatőr Ladányi János volt.

További cikkek

Július 4-én indul a 174. hajózási szezon főidényi időszaka a Balatonon!

Július 4-én kezdődik a 174. hajózási szezon főidénye, melyet a BAHART idén nyáron is 58 napra hirdet meg az előző évhez hasonlóan. A településeket összekötő hajózási útvonalakon intenzívebb menetrenddel, valamint sétahajózással és hajós programlehetőségekkel várják a hajózni vágyókat.

BMW-Leier Horváth Boldizsár Emlékverseny

A Balatonfüredi Yacht Club szervezésében, szombaton (2020.07.04.) kerül megrendezésre a BMW-Leier Horváth Boldizsár Emlékverseny, amely hagyományos túraversenyként idén is kiváló felkészülési lehetőség a vitorlázóknak a közelgő Kékszalag (2020.07.30.) előtt. A versenyen nem csak az egyesületekhez tartozó, igazolt versenyzők, hanem azok is indulhatnak, akik egyszerűen csak szeretnék kipróbálni magukat és hajójukat egy túraversenyen.

Júniusi hírek a Garda-tóról

A Circolo Vela Gargnano elnöke, Lorenzo Tonini küldött friss híreket a járvány utáni olasz vitorlázás helyzetéről - többek közt a 70. Centomiglia megrendezésének lehetőségeiről.

Nyakunkon már a nyár

Bizony, az első része el is illant. És még valójában nem is túráztunk a Balatonon. Igazán nincs mentségem rá. Most viszont, annyi nehézség és balszerencse után, azért is nekiindulunk virtuális körutazásunknak. Lássuk tehát, hogyan élte túl szeretett tavunk az elmúlt hónapok tilalmait.

Nanushka nyerte a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjat

Bár az időjárási előrejelzések 6-8 csomós erősségű szelet jósoltak, végül nem volt könnyű dolga a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj – 23. Izsák Szabolcs Emlékverseny – Classic Round résztvevőinek. A rajtnál és a verseny első szakaszán, a Balatonfüred-Balatonkenese távon nagy különbségeket tapasztalhattak a mezőny tagjai az északi, valamint a vízközépi, vagy déli taktikákkal kapcsolatban, így alaposan „szétrázódott” a több mint kétszáz versenyben részt vevő hajó.

FONTOS VÁLTOZÁS: EGYSZERŰSÖDIK A VERSENYENGEDÉLY KÁRTYA REGISZTRÁLÁSA

2020. június 22. hétfőtől változik a kártyaalapú versenyengedélyek regisztrációja a Vitorlázz Itthon kedvezményrendszerben. Ettől a naptól nem kell külön aktiválást végezni, hanem a VIHAR-ban tárolt adatokkal lehet belépni a Vitorlázz Itthon applikációba, és élni a szolgáltatói kedvezményekkel!

Bódy-Koleszár csillogás volt a hétvégén

Beszámoló Májó tollából egyszeri leírás után átolvasás nélkül, hogy tudjátok mi történt az év első versenyén.

Ranglistaversennyel indult a versenyszezon a nyugati medencében

Balatonmáriafürdőn a hétvégén rendezett O’pen Skiff ranglistaversennyel indult be a nyugati medencében a versenyszezon. Tatai győzelemmel kezdte a szezont az utánpótlás osztály.

Rooster-Monautix BYC Kupa: Második nap, egy futam

A viharos széllökések miatt és a fiatal versenyzők biztonsága érdekében, a tervezett három futam helyett csak egyet bonyolítottak le a verseny rendezői a szombati versenynapon. A nemzetközi versenyen a legkisebbeknél, az Optimist hajóosztályban az élen nem történt változás.

TRAMONTANA-SENNEBOGEN KUPA 2020 VÉGEREDMÉNY

Idén a járványhelyzet miatt késve indult vitorlásszezon egyik első túraversenye a Tramontana-Sennebogen Kupa volt. A nevezés az MVSZ ajánlásainak megfelelően VIHAR-on keresztüli nevezéssel kezdődött, a helyszínen csak egy-két hajó esetében kellett pontosítani a hiányzó, utolsó pillanatban megérkező sportorvosi engedélyeket. A nevezésnél a szokásos vendéglátás idén elmaradt, de a versenypólókat és a csopaki Szent Donát Borkúria borait idén sem kellett nélkülözni a résztvevőknek.

Legutóbbi hozzászólások

Tag/idő Cikk Hozzászólás kivonata
Gab 2020-06-26 12:12 Bódy-Koleszár csillogás volt a hétvégén

Gratulálunk:)
KoleP egy másik kormányosával:
https://uploads.disquscdn.c...

Péter Csurgai 2020-06-01 09:22 Ránk kacsint a hajnal

Szíven ütött a füredi vendéghelyek értékesítéséről szóló pár mondat ! Néhány évvel ezelőtt azért nem tudtam kikötni Füreden,mert a vizes VB miatt volt lezárva a móló.....Azóta csodálatos éjszakákat si

Gab 2020-05-22 05:52 Háborog a tenger

Badacsonyban árulnak már Molotov koktélt? Mindig érnek meglepetések...

Gelencsér György 2020-05-20 16:53 Háborog a tenger

Köszönöm a felvilágosítást! A gyógyszer beszerzése nemsokára megtörténik (Badacsonyban). Jó szelet (tiszta vizet): Merlin!

Gab 2020-05-12 13:33 Háborog a tenger

Merlin, sajnos nekem kell tudatnom Veled, hogy az Ürge-Vorsatz szindrómád elérte a kifejlett állapotot:

https://uploads.disquscdn.c...

1. / 20 oldal