Lassan kezdődik a szezon!

Rácz Mihály 6. lett az ILCA 6 EK versenyen

2024. May 17. - Verseny

Az olaszországi Punta Alában rendezték az ILCA 6 Eb és ifjúsági vitorlás világbajnokság válogató Európa-kupa versenyt.

További friss anyagok

Magyar ezüst az F18 Catamarán Croatian Trophy Challange 2024 navigációs túraversenyen

2024. May 15. - Verseny

Május 8-11. között rendezték a 9. Croatian Trophy Challange F18 katamarán túra versenyt (a 8. versenyről ITT a Mendele-Skomal páros beszámolója). Idén 7 nemzet versenyzői (horvát, osztrák, olasz, svájci, német, lengyel, magyar) köztük 2 magyar egység küzdött az első helyért, a festői horvát szigetek között. Ugyanis a horvátok hagyományos katamarán versenyének a fő nehézsége a szigetek közötti tájékozódás és navigáció.

Erős szeles Balaton-kerülés szólóban rekordidővel

2024. May 9. - Verseny

Május 3-án rajtolt immár negyedik alkalommal a Flexfleet Klasszikus szóló Balaton kerülő verseny a Tihanyi Hajós Egylet szervezésében.

Közös megemlékezés Soponyai Gézára

2024. May 8. - Horizont

Bizonyára értesültetek a szomorú hírről, hogy hétfőn hajnalban, elhunyt Soponyai Géza hajóépítő, vitorlásversenyző.

Rekordszámú nevezővel rajtolt a 2024-es versenyszezon a BYC-ben

2024. May 8. - Verseny

Május 4-én 10:00 órakor, ideális vitorlázó időben rajtolt a valaha volt legnagyobb mezőny (55 hajó) a Tolnay Kálmán László emlékversenyen.

Az örökifjú Sopi

2024. May 6. - Horizont

El tudjátok képzelni milyen volt a Sopi a 70-es években? Segítek. Pont olyan, mint amilyennek láttátok. Ő volt a klasszikus, bevállalós szörfös srác lobogó hajjal és hatalmas vigyorral a képén.

További cikkek

Berobbantak a J/70-esek a Balatonra!

Április 19-21. között rendezték a Magyar J/70 Hajóosztály első versenyét. A Tavaszi Flottabajnokság helyszíne Révfülöpön, a Cholnoky Jenő Gyermek-és Ifjúsági kikötő volt. Az első flottabajnoki címet a BYC színeiben versenyző Tóth Virág által kormányzott MaffiJa csapata nyerte. A világ egyik legnépszerűbb one design sporthajó osztályának flottája itthon is nagy lendülettel fejlődik, sok fiatal versenyzőt vonzott be már most. Nyáron már akár 10 hajóval is találkozhatunk a One Design Balaton Tour versenyeken.

Hyéres: Viharos szél miatt elmaradtak az éremfutamok

Érdi Mári (MVM SE) hetedik, Vadnai Jonatán (BYC) tizedik lett az év második Világ kupa versenyén, a hyéres-i Francia Olimpiai Héten.

Két hét múlva hivatalosan is megnyílik a balatoni vitorlás évad

Május második hétvégéjén rendezi a Magyar Vitorlás Szövetség a Balatoni Évadnyitó versenyt, ami a Balatonon a vitorlás szezon kezdetét jelzi. Az egyik legnépszerűbb nagyhajós versenyen a rajthoz állók több újítással is találkozhatnak.

Vadnai Benjamin és Ilias Mylonis segítette a válogatott edzőtábort

Április 19. és 21. között zajlott a Kékszalag Portban a Szövetségi Kapitányok szervezésében az első hajóspecifikus edzőtábor az ILCA 6 és 420 hajóosztálynak.

Jól indult a magyaroknak a Melges 24 európai versenysorozat

Címvédőként érkezett, ezüstéremmel távozott a Melges 24 European Sailing Series sorozat első fordulójáról a magyar Chinook csapat. Az olaszországi Triesztben futott versenyen változatos szelekben futamgyőzelmet is szerezve érték el az összetett második helyét Csoltó Ákosék.

Évindító 29er clinic

Az Alsóörsi Marina Vitorlás Klub a 9er osztályszövetséggel együttműködve 2024.04.12-14 között szervezte az idei év első edzőtáborát 29er osztályban.

Beviharzott...

Január, február, itt a nyár! Márciusban már tombolt a tavasz. Hajóink jó része viszont, sok kikötőnkben, rácsok közé zárva aludta téli álmát. Pedig temérdek feladat szakad ilyenkor a vitorlázók nyakába. Munkákat végezni persze még lehetetlen. Víz, villany nuku. Sebaj, nézzünk körül kicsit a parkban meg az erdőben.

Komoly változások jönnek a nagyhajós versenyeken

A szövetség Nagyhajós Bizottsága egy sor változtatást vezet be az idei évtől a nagyhajós versenyeken. Ezek egy része a nevezési díjakhoz, más része a szabályismerethez kapcsolódik. Írásunkban összefoglaljuk a változtatások lényegét.

ILCA 4 Ifjúsági Európa-Bajnokság: Lackó Sára ötödik lett!

A szlovéniai, izolai Burja YC által rendezett kontinensbajnokság a szélsőségek versenye volt.

Agárdon elkezdődött az idei kishajós versenyszezon

Az Alba Regia Évadnyitó I. versenyével indult el az itthoni kishajós versenyszezon. A kétnapos regattán 4 futamot teljesítettek a mezőnyök a trükkös agárdi szelekben.