Megjött az ősz!

Először teljesítette magyar vitorlázó a legnépszerűbb szóló Atlanti-óceán átkelő versenyt

2022. November 24. - Verseny

Magyar vitorlázó először teljesítette a világ egyik legnépszerűbb óceáni egyszemélyes vitorlásversenyét, az Atlanti-óceán átkelő, négyévente megrendezett Route du Rhum-ot. Weöres Szabolcs (Szabi Ocean Racing) 14 nap 22 óra 19 perc alatt ért végig a légvonalban 3543 tengeri mérföldes távon a franciaországi Saint Malo és a karib-térségi Guadeloupe legnagyobb kikötője, Pointe-à-Pitre között. Ezzel nagy lépést tett célja, a 2024-es Vendée Globe egyszemélyes földkerülő versenyre való kvalifikáció felé.

További cikkek

A nemzetközi helyzet fokozódik

Amíg az MVSZ vezetése béna kacsaként araszol a januári tisztújító közgyűlés felé, addig a vitorlás sport globális csúcsszerve a World Sailing önnön tevékenységének korszerűsítéséről döntött.

MVSZ-tisztújítás: Jelölőbizottság alakult és kijelölték a dátumot

A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége 157/2022 (11.08) határozatával Tisztújító Közgyűlést hívott össze 2023. január 26-ára.

Magyar vitorlázó először áll rajthoz a világ egyik legmenőbb versenyén, a Route du Rhum-on

Folytatja a felkészülést a 2024-es Vendée Globe-ra Weöres Szabolcs, újabb kvalifikációs versenyen vesz részt, a november 6-án rajtoló Route du Rhum-on, amelyen magyar vitorlázó még nem állt rajthoz.

A Magyar Vitorlás Szövetség nyilvánossága

„Nem lehet élőzni! Az ügyvéd úr azt mondta, hogy a tagság nem járult hozzá az élő közvetítéshez, légyszíves töröld is le, amit élőben felvettél…”

Vadnai Jonatán 4. lett az ILCA 7 francia bajnokságon

Hyeresben a teljes élmezőny jelen volt a november 14-én kezdődő EB előtt.

Beszámoló a múlt heti XVII. Rudi Trans 4kezes EAST versenyről

A beígért esős időjárás ellenére komoly létszámú mezőny nevezett az idei XVII. Rudi Trans 4kezes EAST versenyre. 67 hajó és két fős legénysége vállalta, hogy mielőbb megpróbálják teljesíteni a nem rövid versenytávot. Az indulók az alap YS-I.-II.-III. hajóosztályokon kívül még YS Open, 8M Open és BAV32 osztályokba tudtak nevezni. Az utóbbi kettő ranglista versenyként is kezelte a 4kezest.

Hamarosan elindul a Vihar 2.0

Felhasználóbarát, egyszerűen kezelhető. Elsősorban ez a célja az új VIHAR 2.0 rendszernek, amelynek egyebek közt a felhasználóbarát, könnyen használható új hajóregisztrációs adatbázisa előzheti meg az előnyszámításos mezőnyökben időről-időre fellángoló vitákat.

Válsághelyzet

Csak kapkodjuk a fejünket! Az országos médiumokból megtudtuk, hogy az érdekeinket képviselő, általunk – ha közvetetten is - választott kiemelten közhasznú szervezet elnökségének többsége nem hajlandó együtt dolgozni választott vezetőjükkel.

Taroltak a magyar 29er párosok az Európa Kupában

Három arany és egy bronzérem, négy hajónk az abszolút első tízben a 327 egységet megmozgató versenysorozatban!

32. Trafik kupa november 13-án, vasárnap az Omszk park taván!

Idén harminckettedik alkalommal népesül be a budakalászi Omszk-park tavi wakeboard centrum előtti partszakasz, a „kalászi riviéra” a Spartacus csillaghajósa, Forintos Robi által kitalált vidám szezonzáró eseményre. A helyszínen biztosítják az Optmisteket – sorsolással – az indulók számára, akik között évről-évre előfordul sokszoros bajnok, világbajnok vagy éppen olimpikon vitorlázó.