Nyár van nyár!

IRÁNY PÁRIZS! AZ OLIMPIKONOK BÚCSÚÜNNEPSÉGE

2024. July 16. - Horizont

Július 14-én a Kékszalag Portban közösen bocsátottuk útjára a Magyar Olimpiai Csapatot.

További friss anyagok

Befutottak a fiatal versenyzők a 17. Kékpántlikán

2024. July 14. - Verseny

Fél órás halasztással, 10:30-kor rajtolt el a 17. Kékpántlika EGIS Nagydíj a Magyar Vitorlás Szövetség rendezésében. A verseny enyhe, 4-6 csomós szélben telt, a fiatal vitorlázók a tűző napsugarak ellenére sikeresen teljesítették a 2-4 körös Balatonfüred előtti "macskanyelv" alakú pályát.

EGIS Kupa - Idén Up&Down pályaversenyként

2024. July 13. - Verseny

Ha július és pályaverseny, akkor mindenkinek az Egis Kupa - Lám Dezső emlékverseny jut eszébe. Az évek óta töretlen népszerűségnek örvendő pályaversenyt – meghallva a versenyosztályok igényeit - idén cirkáló-hátszél rendszerben rendezi meg az Egis Sportegyesület!

Ismét megmutatták magukat a Balaton klasszikusai

2024. July 13. - Verseny

Ebben az évben is komoly klasszikus mezőny gyűlt össze Csopakon, az immár 14. alkalommal megrendezett Klasszikus Kupa keretében. A mezőnyből csak a 15-ös túrajollék hiányoztak, eljött viszont mindhárom 75-ös cirkáló és a kisebb kreutzerek is osztályonként legalább 5 egységgel versenyeztek.

Dr. Majoross Péter elment

2024. July 13. - Horizont

Dr. Majoross Péter gyászmiséjét augusztus 21-én (szerdán) 18 órakor tartják az alsóörsi Boldog Gizella Királyné templomban. Búcsúztatása aznap, szűk családi körben a Balatonon lesz.

Karópara - Oszloperdő Földvár előtt

2024. July 10. - Horizont

Hajóztatok mostanában az épülő földvári kikötő előtt? Remélem nem, és ha lehet messziről kerüljétek el ezt a helyet! A partvonaltól bő egy kilométerre felfoghatatlan mennyiségű, a vízfelület fölé több méter magasan kiálló vasoszlopok erdeje fogadja azokat a hajósokat, akik az északi oldalon elhelyezett 3 db vékony karón pislogó sárga fényt nem észlelik, mert a városi fények elfedik azokat.

Nem annyira friss

A Csekovszky-Zarándy páros az arany csoportban végzett a 29er Európa-bajnokságon

2024. July 10. - Verseny

Július 1-8 között rendezték meg Lengyelországban, Gdyniában az utánpótlás szkiff osztály, a 29er nyílt kontinensbajnokságát. Három napon át, július 5-ig, péntekig sikerült megrendezni a kilenc kvalifikációs futamot, ezután az arany, ezüst és a bronz csoportban már a döntő futamokkal dőltek el a csoporton belüli helyezések. Három nap maradt tehát hétfőig, a díjkiosztó napjáig.

Július 14-én rajtol a 40. Horváth Boldizsár emlékverseny

2024. July 10. - Verseny

Július 14-én rajtol a 40. Horváth Boldizsár Emlékverseny – az utolsó versenyzési lehetőség a Kékszalag előtt

Kovács Bendegúz-Kovács Boldizsár U15 Európa-bajnokok

2024. July 10. - Verseny

Véget ért Portorozban a 420-as Open EB, ami szinte világbajnokságnak is tekinthető. Sok Európán kívül eső országból is indultak versenyzők,(AUS, NZL, USA, BRA, ARG, JPN, ISR) Erős és nagyon kiegyensúlyozott küzdelemben, amit hatalmas keresztbe-verések jellemeztek, népes mezőny mérte össze a tudását, változatos szélviszonyok között.

Megdőlt a Keszthely-Balatonkenese rekord

2024. July 9. - Verseny

Deák Tomi 1 óra 21 perc alatt teljesítette az ikonikus távot kite foillal. Ezzel 15 perccel megdöntve az abszolút rekordot, amit IQ Foil-lal Bors Máté állított fel.

Július 3-4-én rendezték meg az Optimist Csapatversenyt a Kékszalag PORT-ban

2024. July 8. - Verseny

Az idei versenyre 9 csapat adta le nevezését. A verseny tervezett formátuma egyszeres teljes körmérkőzés, azaz minden csapat megy minden csapat ellen egyszer. A csapatok 4-4 hajóból állnak, futamonként 2 csapat megy. Helyszíni döntőbíráskodás van, így a futamokat 1-1 zsűrimotoros követi. Első nap a megnyitó, kormányosértekezlet, valamint a zsűri szabályértelmező tájékoztatása után vízre szállt a mezőny, majd 20 futamot teljesített a speciális csapatversenyre kialakított S alakú pályán. A futamok hossza 10-12 percesek voltak.

További cikkek

A Fehér Szalaggal indul a Kékszalag fesztivál

2024-ben július 13-án lesz a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj – 27. Izsák Szabolcs Emlékverseny - Classic Round futam. Az előbbin a legkorszerűbb vitorláshajókkal is indulnak, a Classic Round futam pedig a klasszikus hajók versenye.

Y Yacht Club az irigylésre méltó kikötő - Ünnepélyesen is nyitva

Hosszú hajós pályafutásom során – ha jól számolom - nyolc kikötőben is sikerült éveket eltöltenem. Kellő tapasztalattal elmondhatom, hogy pontosan meg tudom fogalmazni mit várok el egy kikötőtől.

Az ifjüsági vitorlázás lesz a főszereplő Balatonfüreden a Kékszalag Port-ban

A fiatalok nyitják meg az idei, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjhoz kapcsolódó Kékszalag Fesztivált Balatonfüreden. A Jövő bajnokai lesznek ugyanis főszereplők Közép-Európa legnagyobb és legnépszerűbb tókerülőjének rajtját megelőző vasárnap, 2024. 07. 14-én a 17. Kékpántlika EGIS Nagydíjon. Miközben az ifjú sportolók a Balatonfüred előtti vízterületen, hét hajóosztályban mérik össze tudásukat, az eseménynek otthon adó Kékszalag PORT-ban ezúttal is minden a vitorlázásról szól majd.

A Vadnai-story: Joni és Benji a Balatonról az Olimpiára

Vadnai testvérekkel készített a Team Hungary, a Magyar Olimpiai Csapat stábja egy videót, amiben betekintést engedtek a felkészülésükbe.

Héder, Lackó: Magyar sikerek az ILCA 4 ifi VB-n!

Héder Benedek (Spartacus) 4., Lackó Sára (BYC) 8. lett a világ legnagyobb ifjúsági versenyén, a portugáliai ILCA 4 ifi világbajnokságon. 277 fiú és 150 lány nevezett a Viana do Casteloban megrendezett regattára. Június 24-től a június 30-i, vasárnapi zárónapig öt kvalifikációs és négy döntő futamot sikerült megrendezni mindkét kategóriának változatos szélviszonyok között.

29er EK Kiel: Két magyar hajó zárt az arany csoportban

A Kis-Szölgyémi - Juhász páros a 7., a Csekovszky - Zarándy páros a 13. az összetettben, 11 futam után. 20 nemzet 133 párosa vett részt a Kieler Woche keretén belül megrendezett 29er Európa kupa versenyen.

Az RSM katamarán nyerte az Ezüst szalag éjszakai túraversenyt

Második a Team Kaáli, abszolút harmadik és első egytestű a Quantum Sails Trentasette.

One Design Balaton Tour 2024 második állomása

A Kereked Vitorlás Klub rendezte a One Design Balaton Tour 2024 második állomását - a Kereked One Design Kupát, június 15-16 között, Csopakon.

A szezon legnépesebb ifjúsági vitorlásversenyével indul a nyári szünet

Idén pont a nyári szünet kezdetén, 2024. június 22–24. között rendezi a Balatonfüredi Yacht Club a lenépesebb hazai ifjúsági vitorlásversenyt, a Rooster-Monautix BYC Kupa – Olimpiai Reménységek Versenyét.

Bepillantás a tókerülő versenyzés kulisszái mögé - interjú Király Zsolttal

A tókerülő műfaj kiemelkedő alakja összesen hétszer nyert a Raffica csapattal a Bol d’Or Mirabaud-on az egytestű hajók között.