Itt az ősz!

Fókuszban az Olimpia! Keményen készülnek versenyzőink

2020. November 27. - Verseny

Újabb helyzetjelentések érkeztek az olimpiára készülő sportolóinktól. Nem mindenkinél történtek nagy változások az elmúlt időszakhoz képest. Ami biztos, hogy Érdi Mária, Berecz Zsombor, a Vadnai-testvérek és a Gyapjas-testvérek is kőkeményen készülnek a jövő évi ötkarikás játékokra, vagy az olimpia kvalifikációs versenyére.

További friss anyagok

Arcok az elnökségből 5. rész: Siklósi Máté

2020. November 24. - Horizont

„Nagyapai örökség a családunkban a vitorlázás szeretete” – kezdi Siklósi Máté - „annakidején nagyanyámmal a Balatonon, még a harmincas években, egy Kalózon töltötték a nászútjukat.” A nagyapa, Lehoczky Csaba később 25-ös jolléra váltott. A legendás C6 Dögök tulajdonosaként 1986 után, az újraalakuláskor a 25-ös flotta első kapitányának választották.

Álláslehetőség: Kezdő Optimistes csapatához keres edzőt az MVM SE

2020. November 24. - Horizont

A Magyar Villamos Művek Sportegyesület vitorlás edzőt keres Optimist kezdő csapata mellé évi kb. 100 nap edzés- és versenyprogram lebonyolítására.

Ismét olimpiai és VB helyszíneket jártak be a szombati virtual regattán

2020. November 23. - Verseny

Szombaton tartotta a Virtual Regatta széria második fordulóját a Balatonfüredi Yacht Club. A járványügyi intézkedések miatt a verseny teljes egészében az online térben zajlott, a versenyzők, a rendezők és a kommentátorok is otthonukból követték valamint szervezték az eseményt. A hét futamból álló regatta abszolút győztese Beliczay Márton lett.

Komoly tervek a Nagyhajós Bizottságban

2020. November 21. - Verseny

Új taggal és új feladatkörökkel bővült a Magyar Vitorlás Szövetség Nagyhajós Bizottsága. A továbbra is Kurucz Sándor által vezetett terület túl van alakuló ülésén és komoly tervekkel vág neki a következő ciklusnak.

COVID protokoll: A Sportkórház ajánlása a visszatéréshez Covid pozitivitás után

2020. November 21. - Horizont

Fontos ajánlást készített a Sportkórház a tájékoztatással és a visszatéréssel kapcsolatban azok számára, akik átestek a mindennapjainkat jelenleg megkeserítő koronavírus fertőzésen.

Nem annyira friss

BYC Virtuál Széria 2020 - 2. Forduló

2020. November 21. - Horizont

Szombaton tartják a Virtual Regatta széria második fordulóját a Balatonfüredi Yacht Club szervezésében. A verseny teljesen virtuális térben zajlik megfelelve a járványügyi előírásoknak. A Balatonfüredi Tourinform Iroda felajánlásával az első három helyezettnek 1-1 Balaton feliratú póló, illetve fejenként három kiskönyv a díjazása, Avar Judit – Füred Fénye című versgyűjteménye, Válogatás Balatonfüred képes levelezőlapjaiból és végül Balatonfüred – Mindig Élmény kiskönyv, Balatonfüred kulturális és gasztronómiai lehetőségeiről.

Fair Play Díj: December 10-ig várja az MVSZ a jelöléseket

2020. November 21. - Verseny

Az idei év minden szempontból speciális, de szerencsére a kis késéssel induló hazai vitorlás szezon tulajdonképpen zökkenőmentesen zajlott le. Az utánpótlás és felnőtt versenyeken, vagy a szabadidős vitorlázások alkalmával biztos, hogy történt olyan esemény, tett, segítség, amely érdemes arra, hogy elismerésben részesüljön.

Vendée Globe, az automata kormányok harca!

2020. November 18. - Horizont

A vitorlázás technikai sport. Ez semmire sem igaz jobban, mint a Vendée Globe hajóira. Ezek az új IMOCA60-asok gyakorlatilag olyan számítógépek, amikre árbocot és vitorlát szereltek. Persze ezzel nincs semmi baj, ez így van jól. Akinek ez a sport nem tetszik, annak ott a Golden Globe Race.

Arcok az Elnökségből 4. rész: Kurucz Sándor

2020. November 17. - Horizont

Mindig is a Balaton mellett élt. Veszprémi lakosként bármikor elérte, megélte a víz közelségét, a Balaton különböző csodáit. Nagyszüleinek Csopakon volt szőlője és amikor ezt eladta a család, mániákusan kezdett egy nyaraló keresésébe Csopakon. 2000-ben meg is találta és azóta májustól-szeptemberig itt lakik családjával. Ahogy ő mondani szokta: a veszprémi házunk kulcsát „eldobjuk” és balatoni életet élünk. Itt vásárlunk, itt nőttek fel a gyermekeim, itt horgásztam, vitorlázom, itt élünk, és virulunk. Naponta találkozunk a Balcsival.” Kurucz Sándor tehát igazi „Balatoni ember”, aki nem hagyományos módon került kapcsolatba a vitorlázással. Ennek ellenére - ahogy ez általában lenni szokott - a hatás nála is elsöprő volt. Megismerte, megszerette és az élete részévé vált. Akárcsak egy nagy ás elsöprő szerelem…

MVSZ EGYEZTETÉS ÉS ÚJ INFORMÁCIÓK A KORMÁNYRENDELETRŐ

2020. November 13. - Horizont

Fontos és eredményes egyeztetések után, sikerült megnyugtató válaszokat kapnia a Magyar Vitorlás Szövetségnek azokra a kérdésekre, felvetésekre, amelyek az MVSZ Titkárságára érkeztek a tegnapi kormányrendelet megjelenítése után.

További cikkek

KORONAVÍRUS - TÁJÉKOZTATÁS A 484/2020.(XI.10.) KORMÁNYRENDELETRŐL

Magyar Vitorlás Szövetség tagszervezeti és sportolói részre

Tájékoztatás a 484/2020.(XI.10.) kormányrendeletről

Kishajóépítő és karbantartó szakmai program

Balatonfűzfőn, a VSZC Öveges József Technikum és Kollégiumban a 2021/2022. tanévtől.

Olimpiai felkészülés: Nincs megállás

Bár a szombaton lezajlott Dér Kupával gyakorlatilag befejeződött a versenyszezon idehaza, de az biztos, hogy sokan lesznek még, akik amíg csak lehet vízre szállnak és kihasználják az ősz, vagy a tél csodálatos és vitorlázásra alkalmas pillanatait.

Fagyosan indult az idei Dér Kupa

Kurucz Sándor kormányzásával a Magnum Nau 370 Run lett az abszolút győztese az idei, XIV. Dér Kupának. Az igen gyengeszeles versenyben a mezőny nagy része nem tudta teljesíteni a távot. A Balatonkenesén tartott regatta reggelén volt, akinek nem csupán a dérrel, hanem vékony jégréteggel is meg kellett küzdeni a fedélzeten.

Berecz Zsombor és Érdi Mária lett az Év Vitorlázója 2020-ban is

2020. november 5-én éjfélig lehetett szavazni az Év Vitorlázója díj jelöltjeire, és szerencsére nagyon sokan adták le voksaikat. A tagszervezetek ajánlásai alapján, az idei esztendőben a nőknél Érdi Mária, valamint Fehér Boróka volt a két jelölt, míg a férfiaknál Berecz Zsombornak, Németh Domonkosnak, Siklósi Mórnak és Vadnai Jonatánnak volt esélye elnyerni a kitüntető címet.

Van még hely a Balatonon?

A Magyar Vitorlás Szövetség elmúlt éveiről, balatonfüredi kötődéséről, nemzetközi eredményekről, nem utolsó sorban a balatoni kikötők kihasználtságáról és a vitorlástársadalom összetételéről is beszélt a napokban tartott online előadáson a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára. Holczhauser András elmondta: a Balatont használnunk kell, de nem szabad kihasználni!

Hírek a hídról

Újraindul a Hírek a hídról, a Magyar Vitorlás Szövetség havi tájékoztató összefoglalója, amely minden hónap első hétfői napján kerül majd fel a www.hunsail.hu weboldalra, a Magyar Vitorlás Szövetség Facebook oldalára, valamint email formájában is eljut az MVSZ teljes tagságához. A cél egyértelmű: megfelelő tájékoztatás nyújtása a tagoknak a szövetség működéséről, a célokról, a struktúrák kialakításáról, a döntésekről, a tervekről, az előkészítésre váró feladatokról.

Arcok az Elnökségből 2. rész: Domonkos Szilárd

„Beszélgessünk most!” mondta, mikor telefonon kerestem, hogy időpontot egyeztessünk ehhez az interjúhoz. A kérdésekre adott gyors, pontos válaszok is azt sejtették: Domonkos Szilárd, a Fertő-tavi Vitorlás Szövetség elnöke nyitott, tettrekész ember. Hasonlóképpen az új elnökhöz, ő is az üzleti világból érkezett a vitorlás sport vezetésébe.

Izgalmas őszi estek

Megtartották Balatonfüreden az őszi Virtual Regatta sorozat első állomását. A Balatonfüredi Yacht Clubban rendezett versenyen tizenkilenc induló mérkőzött meg egymással, voltak akik a helyszínen, mások otthonról húzták fel a virtuális vitorlát.

Még nyílnak a völgyben…

…a kerti virágok, Még zöldel a nyárfa az ablak előtt. De látod amottan a téli világot? Már hó takará el a bérci tetőt. Petőfi csodálatos gondolatai játszottak elmémben, amint terveztük a szokásos, szezont lezáró túránkat. Természetesen Badacsonyt kívántuk megcélozni. Az időjárás viszont másképpen döntött. Hideg szél, sűrű eső. Még a partra is keserves lemenni, nemhogy vízre szállni.

Legutóbbi hozzászólások

Tag/idő Cikk Hozzászólás kivonata
Regőczi Gábor 2020-11-23 22:22 Jól megkaptam a magamét!

Hölgyem/Uram! Igaza van, de ismer Ön olyan elektromotort, itt nálunk, amit a Balatonon, de akár csak a Velencei tónál is "mentő motorként", kisegítő motorként beszerezni/használni lehetne! Gyakorlatil

Gab 2020-10-05 18:30 Viharos Unitef Kupa Földváron

Miközben Agárdon szombaton 4, vasárnap 2 futamot toltak le a szakadt jollésok.
És senki nem reffelt, mondjuk az OP-sok nem is húztak spit.

Hilcz 2020-09-28 18:40 Jól megkaptam a magamét!

Elektromos motorral lehet menni. Belsőégésűvel nem.
Aki jogszabálytisztelő, az nem tervez olyan programot, amit nem tud megvalósítani a jogszabályok kereti között. Sajna, csak egyéni érdek és nem társ

Péter Csurgai 2020-09-28 13:30 Rekviem a félszigetért

Kedves Merlin ! Optimizmusodat sajnos nem tudom osztani - szerény véleményem szerint a kikötőlánc értékesítése áremelkedéssel fog együtt járni.....Más: a requiem miért csak a Tihanyi-félszigetért szól

Regőczi Gábor 2020-09-27 20:37 Jól megkaptam a magamét!

Így jár minden "villamos" ha benzinesre próbál váltani! (Szia)!

1. / 20 oldal