Lassan kezdődik a szezon!

Vadnai Jonatán és Benjamin a kezdetektől a közös pódiumon állásig

2024. February 27. - Verseny

A két vitorlázó esetében serdülő koruk óta meghatározó a család szerepe. Édesapjuk Péter maga is válogatott vitorlázó volt, aki tapasztalatai alapján látta, hogy miben és hogyan segítheti két fiát. Mindent megtett annak érdekében, hogy a srácok világszínvonalú versenyzőkké válhassanak. Egy ideig a – Balatonfüredi Yacht Club edzői mellett – minden feladatot ellátott a gyerekei érdekében: szervezett, ha kellett utazott, versenyeken támogatta őket, ha úgy adódott edzőként működött. Az édesanyjuk pedig minden elképzelhető segítséget megadott, hogy a nyugodt hátteret biztosítsa, de az is előfordult, hogy amikor különböző versenyeken szerepeltek a srácok, ő kísérte versenyre valamelyik gyerekét.

További friss anyagok

Érdi Mári vezet az ILCA Európa-bajnokságon

2024. February 22. - Verseny

A csütörtöki, február 22-i 10 csomó körüli szél megmentette a versenyt, előző nap, szerdán, az Európa-bajnokság negyedik napján ugyanis megint nem sikerült egyetlen érvényes futamot sem tartani a gyenge, teljesen bizonytalan időjárás miatt. Mivel az Európa-bajnokság érvényességéhez legalább négy futam szükséges, jókor jött meg a versenyzésre alkalmas, továbbra is gyenge szél. A férfi és a női olimpiai ILCA osztálynak egyaránt három-három futamot sikerült megrendezni az Athénhoz közeli Kalamaki beachen.

Vadnai Benjamin a 2., Érdi Mári a 3. helyen áll az ILCA Európa-bajnokságon

2024. February 21. - Verseny

Athénban kedden két gyenge szeles futammal folytatódott a verseny.

Szövetségi kapitányok előadássorozata - 4. előadás

2024. February 21. - Horizont

A negyedik epizódban Berecz Zsombor és Ian Ainslie mellett egy vendégelőadót is hallhatunk, dr. Goschi Gabriellát, aki vezető sportpszichológus hazánkban.

A Kis-Szölgyémi - Juhász kettős megvédte bajnoki címét El Balis-ban

2024. February 20. - Verseny

A tavalyi világbajnokot is megelőzve védte meg a múlt évben szerzett bajnoki címét Kis-Szölgyémi Soma és Juhász Samu a 29er Eurocup sorozat 2. állomásán, a MedSailing versenyen.

Gereben Barbabás korosztályában győzött a Palamos Trophy-n

2024. February 20. - Verseny

A több, mint 500 egységet számláló optimistes mamutversenyen Palamos-on Gereben Barnabás (Spartacus VE) kategóriájában 139 vetélytársát megelőzve győzött, az abszolút sorrendben pedig legjobb magyarként a 40. helyen végzett.

Nem annyira friss

Megkezdődött az olimpiai ILCA hajóosztályok Európa-bajnoksága Athénban

2024. February 18. - Verseny

Érdi Mári (MVM) csoportjában 3. lett!

Hogy volt?

2024. February 14. - Horizont

Megvolt az idei HidegenLégió-s túra. Ez volt a hetedik. Amikor elkezdtük, még sejtelmünk nem volt arról, hogy ezt akár élvezni is lehet. Egyszerű bakancslistás kényszer alapján szerveződtünk. Megcsináljuk, kipipáljuk, oszt annyi. Jó dolog extrémen hülyét csinálni magunkból, de ha már más is megtette, akkor nem érdekes.

Tamás

2024. February 13. - Horizont

A Kalóz mezőny egyik meghatározó személyisége, többszörös bajnoka Tusnai Tamás már nem vitorlázik velünk.

Érdi Mária felkészülten utazik ki az Európa-bajnokságra

2024. February 13. - Verseny

Érdi Mária bízik a jó szereplésben a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon. Az Év Sportolójának megválasztott világbajnok vitorlás versenyző az ILCA6 hajóosztályban rendezendő kontinensbajnokságon kiélezett küzdelemre számít.

Versenyrendelkezések 2024 és más versenyrendszert irányító szabályzatok változásai

2024. February 11. - Verseny

Az idei évben 50 javaslatot kaptunk a versenyrendszert szabályozó dokumentumok módosítására, melyből néhány a határidő után, egyesek nem az előírt formátumban, mások pedig nem a vonatkozó szabályok módosítására vonatkozóan érkeztek. A munkacsoport résztvevői (NB-VSB-VTB-TB-Titkárság) egyetértettek abban, hogy minden beküldött javaslatot megvizsgálnak és egyesével döntik el, hogy azokat tárgyalják-e vagy sem.

További cikkek

Újraindul a jegyértékesítés a 2024-es párizsi játékokra

Újabb belépőjegyek várnak gazdára a párizsi olimpiai és paralimpiai játékokra! Az értékesítés február 8-án, közép-európai idő szerint 10 órakor indul a Párizs2024 jegyértékesítési honlapján, a https://tickets.paris2024.org/en/ oldalon.

A stabilitás jellemezte a 11mOD osztály tavalyi évét

A stabilitás jellemezte a 11m OD osztály tavalyi évét, a flotta nem változott, továbbra is aktív az évek óta jól működő skandináv kapcsolat és a bajnokságot is ugyanaz az egység nyerte, mint egy évvel korábban. Tavaly év elején viszont új osztálykapitányt választottak.

Keleti nyitás - A HidegenLégió Kelet felé fordul

Helló! Ha a te kikötődben is vízen telel a hajód, és senki nem tiltja a ki-be hajózást, akkor miért nem vitorlázol? Tudtad, hogy a HidegenLégió téli kirándulásai igazán bakancslistára kívánkozó kalandok? Neked sem kéne kimaradnod.

Véget ért az ILCA 7 világbajnokság Adelaide-ben

Január utolsó napján, szerdán – a hivatalos eredménylista szerint - már csak az éremfutamot rendezték meg az egyszemélyes férfi olimpiai hajóosztály világbajnokságán az első tíz helyen álló versenyző számára. A versenyben eddig is vezető olimpiai és világbajnok ausztrál Matt Wearn az éremfutamot is megnyerte, így szép előnnyel vihette haza az újabb világbajnoki aranyat. A norvég Hermann Tomasgaard, a tokiói olimpia bronzérmese lett az ezüstérmes, a bronzot a brit Michael Beckett, a világranglista pillanatnyilag harmadik helyezettje nyerte.

Már kevesebb, mint egy hónap a 32. Budapest Boat Show-ig!

Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a Budapest Boat Show 2024. február 22-25. között a megújult Utazás kiállítással, a Karaván Szalonnal és a 2. E-bike Test&Show-al egy időben várja a látogatókat a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Weöres Szabolcs: több mint egy hónap az óceánon

Négy kvalifikációs viadalt is sikerrel teljesített és több ezer kilométert vitorlázott az elmúlt évben Weöres Szabolcs, aki a világ legnehezebbnek tartott versenyére, a Vendée Globe-ra készül, amelyen egyedül, kikötés nélkül kell körbehajózni a Földet.

JÖN A BUDAPEST BOAT SHOW 2024

A Budapest Boat Show 2024. február 22-25. között az Utazás+ Nemzetközi Turisztikai Kiállítás és Élményfeszttel, a Karaván Szalonnal és az E-bike Test&Show-al egy időben vonultatja fel a hazai hajó piac teljes kínálatát, valamint a hajózáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat, kiegészítőket és felszereléseket a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban!

Dinamikusan bővül a 420-as osztály, jöttek a nemzetközi sikerek is

Látványosan gyarapodott a múlt évben a magyar 420-as flotta, a szeptemberi bajnokságon az utóbbi évek rekordmezőnye állt rajthoz. Nem maradtak el a nemzetközi sikerek sem, az alicantei nyílt világbajnokságon az Érdi fivérek a 130-as felnőtt mezőnyben a 30. helyet szerezték meg. Az osztályszövetség elnöke idén a mezőny további bővülésére a bajnokságon külföldi indulókra is számít.

FAIR PLAY FELHÍVÁS 2023

A MOB Fair Play Bizottsága pályázatot hirdet „Fair Play” díjak elnyerésére. 2024. február 15-ig várják a javaslatokat arra, hogy kik kapják meg a 2023-as évre vonatkozó Fair Play díjakat. Pályázni a következő kategóriákban lehet:

TÉLI ONLINE VITORLÁS ELŐADÁSSOROZAT

A programtervben olvashatjátok az MVSZ 2024 évi Téli előadássorozatának programját.

Amennyiben valamelyik téma felkeltette az érdeklődéseteket és egy-egy vasárnap délelőttön szívesen meghallgatnátok akkor ezen a linken tudtok regisztrálni.

Webinarunk Microsoft Teams-en keresztül érhető el (az esemény a Microsoft Teams összes felületén elérhető - számítógépes alkalmazás, webes felület, letölthető mobil és tablet alkalmazások)