Itt az ősz!

Portugál Grand Prix: Továbbra is jól vitorláznak Gyapjasék

2021. March 2. - Verseny

Ma újabb két futamot rendeztek a 470-eseknek Vilamourában, gyenge szélben. Több órás várakozás után kerülhetett csak sor az első rajtra, ezután pedig csak sokadik próbálkozásra, fekete zászlós eljárással indulhatott el a verseny.

További friss anyagok

Portugál Grand Prix: Gyapjas testvérek vezető helyen

2021. March 1. - Verseny

A portugáliai Vilamourában ma két futamot rendeztek a március 8-án kezdődő 470-es világbajnokság előversenyének tekintett viadalon. Az első futamban ötödik lett Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor, a második futamot pedig remek vitorlázással megnyerték.

Gyapjas testvérek: Most kell drukkolni!

2021. February 28. - Verseny

Márciusban vitorlás pályafutása talán legkeményebb néhány hete előtt áll a Gyapjas Balázs-Gyapjas Zsombor 470-es páros. A tét az olimpiai részvétel. Elsején kezdődik a Portugál Grand Prix, amely a március 8-án kezdődő világbajnokság előversenye. A VB pedig esély az utolsó kiadó kvóta megszerzésére.

Versenynaptár 2021: Elfogadva!

2021. February 26. - Verseny

Bár egyelőre a koronavírus világjárvány állítja össze a mindennapok programját, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége - ahogy eddig, úgy most is - előre tekint és egy fontos döntés meghozatalával erősítette meg azt, hogy igenis reménykedhetünk abban, hogy a – terveknek megfelelően – a tavasz beköszöntével a vitorlás szezon is elindulhat.

Osztálybeszámolók 2020: Összevont Cirkáló

2021. February 18. - Horizont

Az Összevont Cirkáló osztály 2020-as szezonja – hasonlóan a többi osztályhoz – később indult a szokásosnál. Ráadásul az osztályban jelentős számban képviseltetik magukat a Covid szempontjából kiemelten veszélyeztett korcsoportba tartozó versenyzők. Első versenye az Osztálynak 2020-ban a Tramontana-Sennebogen Kupa volt, majd másnap követte volna a Hamisszalag, de azon a versenyen a szél volt az úr, így a csapat – féltve a gyönyörű fa hajókat - nem indult.

Osztálybeszámolók 2020: 33-as osztály

2021. February 17. - Horizont

Osztályunk nagy lelkesedéssel és reményekkel készült a 2020. évi szezonra. Hosszú időszak vegetálása és passzív státusza után, aktív osztályként kezdhettük az évet. Az osztályban regisztrált és a versenyeken is aktív hajóegységek száma 2019-ben és 2020-ban is növekedett. Jelenleg 21 hajóból áll.

Nem annyira friss

Osztálybeszámolók 2020: Asso99

2021. February 16. - Horizont

Vajon, ha hat ember elég sokat assózik együtt, az már közös háztartásnak számít? – tettük fel a kérdést egyre többször úgy április táján. Azután ezekkel a gondolatokkal éltünk együtt egészen június elejéig, amikor végre-valahára zöld lámpát kapott az évad, és a nevében második, valójában elsőként megrendezett csopaki OD Trophy fordulóval megkezdtük a 2020-as szezont.

Nincs sportolásra alkalmas jég, de...

2021. February 15. - Horizont

Néhány szó egy youtube videóról Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata elnökével.

Egy hetes edzőtábort hirdet Érdi Mári

2021. February 11. - Horizont

Javában készül a 2021-re halasztott tokiói olimpiára Érdi Mári, ugyanakkor a vitorlázó már az ötkarikás játékok utáni időszakra is koncentrál. Régóta gondolkodik azon, hogy miként tudna még többet visszaadni a sportágának, valamint hajóosztályának. Éppen ezért augusztus végére különleges edzőtábort hirdetett, amelynek keretében a versenyzés kulisszatitkaiba avatja be a résztvevőket. Az olimpikon nem titkolt célja a Laser Radial osztályban versenyző fiatalok segítése, az ifi versenyzők és olimpikonok közötti űr betöltése. Érdi Máriát a lanzarote-i edzőtáborból kérdeztük a felkészülésről és persze a tervezett edzőtáborról.

Didergős napok

2021. February 9. - Horizont

Az újév elején délelőttönként keményre fagyott talajon járunk. Az ólomszürke fellegekből bármikor szállingózni kezdhetnek a fehér hópihék. Viszont, ha a nap erősködik, hogy áttörje a borút, kápráztató fényjátékot varázsol elénk, a visszamaradozó köd segedelmével.

Osztálybeszámolók 2020: NACRA 17

2021. February 8. - Horizont

A 2020-as év nem volt könnyű a pandémia miatt, talán a legnehezebb helyzete a Nacra 17-nek volt a hazai olimpiai hajóosztályok közül. Itthon továbbra is egyedül a Virág Flóra, Molnár Dávid páros versenyzik ebben a hajóosztályban. Téli felkészülésük remekül sikerült.

További cikkek

Az Egykezes’21 – más lesz, mint a többi

5 évvel ezelőtt találtuk ki a Folkboat osztályban, hogy jó lenne egy olyan szóló tókerülő verseny, ahol a hozzánk hasonló elhivatott emberek mérhetik össze képességeiket, kitartásukat. Most a 6. eseményre készülünk, ami tényleg más lesz.

Osztálybeszámolók 2020: Elliott 770

Nehéz éven van túl a hazai vitorlássport, bár valójában még így is hálásak lehetünk a sorsnak.. Májusban ki fogadott volna arra, hogy 2020-ban megrendezésre kerül a Kékszalag, vagy a Nagyhajós Bajnokságok? Koronavírus ide vagy oda, bőven volt lehetőségünk megmutatni, hogy mit tudunk. Persze érthető módon voltak akik inkább otthon maradtak, de a megrendezett versenyeken nem volt érezhető látványos létszám csökkenés.

Hírek a hídról: Hosszabbodnak a nappalok, egyre közelebb a szezonkezdés

Podcast beszélgetés Holczhauser Andrással, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkárával.

Ma kire haragudjunk?

Tele vagyok bűntudattal. Ha megpróbálok rávilágítani egy adott helyzet tarthatatlanságára, azt tuti, hogy félreértik, vagy ami ennél is rosszabb, tudatosan félremagyarázzák. Nemrég írtam a kikötőkből kiszoruló kisebb hajók nyomoráról, erre mi történt? Elkezdték savazni a gazdag „mégnagyobb” hajók tulajdonosait.

Osztálybeszámolók 2020: NAU330

Minden bizonnyal sokáig fogjuk emlegetni a 2020-as évet, de a COVID-19 járvány ellenére a NAU330 osztály kiváló szezont zárt. A később induló versenyszezonban még így is bőven maradt ranglistaversenye osztályunknak, hiszen 2019 végén 12 verseny mellé tettünk R betűt. Az ambiciózus tervnek és az átszervezett, új időpontra került versenyeknek köszönhetően kilenc ranglistaversenyen mérkőzhettek meg egymással osztályunk egységei.

Yannick Bestaven - Maître CoQ IV győzött a 9. non-stop szóló Földkerülőn

„Két győztese van ennek a versenynek” – mondta Yannick Bestaven hajnalban, még a kikötőmólón Charlie Dalinnak. Bár Bestaven az elsőnek célbaérkező Dalin után, harmadiknak futott be, a hajótörést szenvedett versenyzőtárs, Kevin Escoffier felkutatása és mentése miatt kapott 10 óra 15 perces időkompenzáció miatt ő végzett az első helyen. A rend kedvéért a pontos számok: Bestaven január 28-án hajnali 3 óra 19 perc 46 másodperckor futott be, a kompenzáció miatt virtuálisan 2 óra 31 perc 01 másodperccel Dalin (Apivia) előtt és 6 óra 40 perc 26 másodperccel Louis Burton (Bureau Vallée 2) előtt, utóbbiak lettek tehát az idei szóló földkerülő második és harmadik helyezettjei.

Hajó a láthatáron!

Vettem a Lidl-ben egy 60x-os nagyítású távcsövet. Nem egy Leica, de arra jó, hogy ha látok az ablakból valami furcsa pöttyöt a vízen, azt jól meg tudom nézni mielőtt riasztom a VMSZ-t.

A Raiffeisen Bank a névadója az 53. Kékszalagnak is!

Megnyugtató és a tervezés szempontjából is kiemelkedően fontos, hogy 2021-ben is a Raiffeisen Bank lesz a névadó támogatója a Kékszalagnak. A tavalyi esztendő a koronavírus világjárvány árnyékában telt és a gazdasági bizonytalanság miatt is van óriási jelentősége annak, hogy már hivatalosan is bejelenthető, hogy megszületett az együttműködés a Raiffeisen Bank és a Magyar Vitorlás Szövetség között.

Lanzarote Olympic Winter Series: Berecz Zsombor második

Remekül szerepelt Berecz Zsombor a Lanzarote Olympic Winter Regattán, ahol a finn dingik küzdelme január 24-én ért véget.

Lanzarote Olympic Winter Series: Érdi Mári dobogós helyen

Hat futam után a Laser Radial hajóosztályban olimpiára készülő Érdi Mári jó vitorlázással előrelépett, a harmadik helyen várja a folytatást.

Legutóbbi hozzászólások

Tag/idő Cikk Hozzászólás kivonata
Öveges Bálint 2021-03-01 12:53 Hátszélben spi-bum nélkül, avagy túrahajók pimpelése

Gondolom jelen esetben egy cikk megírása volt az ára...

Haris György 2021-02-25 09:17 Hátszélben spi-bum nélkül, avagy túrahajók pimpelése

ez egy tök jó PR cikk, csak még a cég honlapján sem derül ki, hogy egy 30 lábas hajóhoz mennyibe kerül egy ilyen jószág. Villamos! Ne tartsd magadban, ha tudod. :)

A Tengerész 2021-01-29 22:31 Csatát nyertünk?

Nekem már az se volt gömbölyű amikor a Mahart Siófoki Üzemigazgatóság A Bahart jogelődje megkapta a kikötőket. Milyen alapon? Mert korábban a vízügyé volt, ahogy minden vízterület, meder és annak part

Pirat HUN23 2021-01-28 17:01 Hajó a láthatáron!

Nem próbálok túljárni semmilyen hatóság eszén,betartom az érvényes szabályokat, még akkor is, ha azok értelmetlenek, és magukra a vitorlázókra is veszélyesek.
Nem a rendőrök nem engednek vitorlázni, h

Gab 2021-01-11 14:11 Megint elesett egy kikötő

Zánka már korábban újrahasznosult, ezen az oldalon is volt némi aggódás, de már elmúlt:
https://porthole.hu/cikk/11...
Ez alá még beraktam pár linket, és a véleményemet az egészről sem szeretném ismét

1. / 20 oldal