Címke: körkapcsolás

Volvo Körkapcsolás május 16-23.

Pörög a versenyszezon, egymást érik a nagyhajós, kishajós, ifjúsági versenyek. Egyesek már Országos Bajnokságot rendeznek, és egy újabb világverseny közeleg a Balatonon!

Volvo Körkapcsolás 05. 09-16.

Hivatalosan is elkezdődött a hétvégén a balatoni versenyszezon. Kicsiknek és nagyoknak is kijutott az Évadnyitóból, míg Optimisteseink legjobbjai és a Laseresek külföldi vizeken küzdöttek egymással és a széllel.

Volvo Körkapcsolás május 2-9.

Bár a hivatalos Évadnyitót és a Balaton koszorúzását a következő hétvégén rendezik, azért a versenyszezon már elindult kis- és nagyhajóknak is a hazai vizeken.

Volvo Körkapcsolás – Április

Hivatalosan elindult a balatoni vitorlásszezon, zajlik a tavaszi készülődés a kikötőkben, egyre több hajó kerül vízre. Sokan edzenek, túráznak már itthon, azonban a versenyszezon még várat magára. Addig is a magyar vitorlázók külföldi vizeken kerestek új kihívásokat!

Volvo Körkapcsolás – március

Mozgalmas volt a március, szinte hihetetlen, hogy ilyen gyorsan el is telt! Bár itthon is rendeztek már másfél versenyt, versenyvitorlázóink még inkább külföldön csillogtathatták meg tudásukat: Érdi Mári Ausztráliában, Sabján Annamária női csapatával és a Vadnai testvérek Horvátországban, az FGF Sailing Team és a Gyapjas testvérek Olaszországban, az Optimistesek pedig Koperban értek el remek eredményeket.

Volvo Körkapcsolás – Február

A február kétségtelenül az utánpótlásról szólt: a szparis 29er flotta El Balís-ban mérettetett meg, az Optimistesek Palamósban versenyeztek. Emellett kifaggattunk több klubot is arról, hogyan fejlesztik a fiatalokat a téli időszakban, valamint az MVSz-től is megérkeztek a legújabb hírek utánpótlás-támogatás témában. Emellett örömmel írunk a legfrissebb hazai vitorlás eseményekről is, hiszen ez azt jelenti, hogy elindult a téli vitorlázás!

Volvo Körkapcsolás – január

Véget ért az új év első hónapja és bár a klasszikus hazai szezon még várat magára, versenyzőink ez idő alatt sem pihennek: az Optimistesek Nápolyban versenyeztek, olimpiai kvótára törekvő vitorlázóink a Miami World Cup-on mérettettek meg. Nemzetközi téren pótoljuk lemaradásunkat és idecsempészünk egy szeletet a forró ausztrál nyárból.

Volvo Körkapcsolás – december

Örömteli december végén azzal szembesülni, hogy hiába ért véget a hazai szezon, mégis rengeteg magyar vitorlázóra lehetünk büszkék: Mikulás kupák és Christmas Race váltotta egymást, a kettő közt egy kínai ifi világbajnoksággal. Nemzetközi téren sem telt eseménytelenül az év utolsó hónapja: új szóló Földkerülő rekord született, megvan az Extreme Sailing Series bajnoka és karácsony második napján elrajtolt a Rolex Sydney Hobart is!

Volvo Körkapcsolás Augusztus 16-23.

Dübörög a bajnokság szezon: véget ért a nagyhajós országos bajnokságok első fordulója, jelenleg is zajlik az Optimist OB, jön a J/24 és Melges24 bajnokság, valamint a Laserek és a 420-asok is megmutathatják tudásukat. Emellett a kisebb versenyekre kevesebb figyelem irányul, pedig volt belőlük: például a Balatonon Tihany-kör, a Mályi-tavon a Justitia Kupa.

Volvo Körkapcsolás - 2017. november

Bár a hazai aktív vitorlás szezon most kicsit szünetel, az élet nem áll meg! Olvasóink megszokhatták már, hogy Körkapcsolás rovatunk hétről hétre szállítja versenyszezonban a legfontosabb történések összefoglalóit. A Volvo Körkapcsolás azonban télen sem áll meg! A Volvo Ocean Race eseményei mellett, melyekről a Volvo Körkapcsolás-Ocean Race Extra sorozatunk folyamatosan beszámol, a világban számos vitorlás esemény zajlik, amikre érdemes odafigyelni. A télen is rendszeresen jelentkező rovatunkban összefoglaljuk a fontosabb külföldi versenyek híreit, de nem maradnak ki a magyar sportolók külföldi sikerei, vagy épp a hazai téli versenyek, vitorlás események összefoglalói sem! Hátha így gyorsabban eljön a tavasz…

Volvo Körkapcsolás október 18-25.

Az utolsó versendömping zajlott a hétvégén: évadzáró versenyeket rendeztek Siófokon, Balatonkenesén és a Velencei-tavon is. Eközben elindult az új Világkupa sorozat Japánban, valamint elrajtolt a Volvo Ocean Race is!

Volvo Körkapcsolás október 11-18.

Bár sok szelet nem ígértek a hétvégére a csodás napsütés mellé, mégis érkezett: friss 8-10 csomós szélben vitorlázhatott, aki vízre szállt október közepén a Balatonon. Versenyek közül itt csak a Rudi Trans 4kezes használta ki a vénasszonyok nyarának talán utolsó ajándékhétvégéjét, de az Adrián és Lago Di Maggiorén is rajthoz álltak magyar vitorlázók.

Volvo Körkapcsolás október 4-11.

A hétvégére kijutott minden klasszikus őszi időjárásból: hűvös, esős, széltelen délelőttünk is, de kiváló szeles, napsütéses órák is – főleg ez utóbbiakban sikerült nagyszerű versenyeket rendezni az országban. A Balatonon az Optimistesek idei utolsó ranglista versenye, a Specialized Kupa zajlott, Keszthelyen lezárták az idei Szombati Sorozatot, a szólóvitorlázók pedig az idei MOL TBS Nagydíj keretében kerülték meg a Balatont!

Volvo Körkapcsolás szeptember 27. – október 4.

Magyar vitorlázókkal volt tele a dobogó a J/24 EB-n, Balatonfüreden, de a legmagasabb fokon Olaszországban is magyarok álltak: Olcsi és Domi megszerezte 12. repülőhollandi világbajnoki címét! Bár a héten több helyen már évadzáró versenyt, befejező futamokat tartanak, télen sem maradunk vitorlázás nélkül, hiszen október 22-én indul a Volvo Ocean Race!

Volvo Körkapcsolás szeptember 20-27.

Bár ezen a héten még rengeteg eseményről tudósíthatunk – J/24 Európa Bajnokság zajlik Füreden, Finn, 29er, 49er, 470 OB volt a hétvégén és megrendezték a Szüreti Regattát is -, már vészesen futunk ki a szezonból: a következő hétvégére már csupán két verseny jut. Azonban hamarosan, október 22-én kezdődik a Volvo Ocean Race 17/18, amiről szintén be fogunk számolni!

Volvo Körkapcsolás szeptember 13-20.

Megjött az ősz, vele szél, eső és a hűvös idő is, de az idénynek még nincs vége. A múlt hétvégén volt több magyar siker külföldön, Félszigetkerülő és Star, FD és F18 bajnokságok is, most pedig jön a J24 Európa Bajnokság és a Finn, 29er, 49er, 470-es OB.

Volvo Körkapcsolás szeptember 6-13.

A héten véget ért a két nagy nemzetközi verseny, ami a Balatonon zajlott: a Finn Gold Cup és a Raceboard EB – a magyarok mindkét eseményen szépen teljesítettek! Emellett a BYC-ben Rooster Europe Cup és BYC kupa zajlott, az ASE-ban pedig Dolfin bajnokság volt, előbbi kevesebb, utóbbi több sikerrel.

Volvo Körkapcsolás augusztus 30. – szeptember 6.

Kétségtelenül a hét legnagyobb eseménye, hogy Balatonföldváron elindult a Finn Gold Cup, azaz az olimpiai Finn dinghy hajóosztály világbajnoksága! Ezen kívül több bajnokság is lezajlott múlt héten, többek közt a Laser, 420 és a nagyhajós bajnokságok második fordulója. A közelgő hétvégén pedig, kihasználva az indián nyár lehetőségeit, rengeteg versenyen vehetünk még részt – összegyűjtöttük, mik a lehetőségeink!

Volvo Körkapcsolás - augusztus 23-30.

Múlt héten dübörögtek a bajnokságok, azaz inkább dübörögtek volna, ugyanis a Balaton nem ajándékozta meg a vitorlázókat túl sok széllel. Az Optimist és cirkáló bajnokságokat ugyan sikerrel zárták, de sajnos a J/24 és Melges 24 OB nem lett érvényes. Szerencsére a Finn Silver Cupon is sikerült megfelelő mennyiségű futamot rendezni, pénteken pedig indul a VB Földváron!

Volvo Körkapcsolás augusztus 9-16.

A hétvégén viharos erejű széllel kellett megküzdenie a vitorlázóknak: a Balatonon 25 csomó körüli átlagszelet mutatott, néhol 40 csomót is meghaladó pöffökkel. Így a szombati napon tényleg csak a legelszántabb hajósok merészkedtek vízre. Vasárnap sem volt az a kifejezett csónakázó idő, de délután fele már 25 csomó alá csökkent a szél, így több versenyfutamot is sikerült megrendezni.

1 2 3