Kieler Woche



Majthényi Szabolcsék nem hagytak levegőt a hűvös Északi-tengeren. Európa legrégebbi vitorlásversenyén minden futamot megnyert a Flying Dutchman European Championship 2019-re készülő magyar páros. Reméljük ez nem veszi el a kedvét a mezőnynek és revansot vesznek szeptemberben a Balatonföldváron megrendezésre kerülő kontinens viadalon!

Soling EB

A Varjas Sándor, Kovácsi László és Meretei Gábor alkotta magyar egység az előkelő második helyet szerezte meg a Soling Európa-Bajnokságon.


Optimist EB


Az optimist osztály az észak-nyugat franciaországi Crozon-Morgat-ban rendezett Európa-bajnokságán pompás magyar meneteket lehetett követni és a magyar versenyzők mind a lány, mind fiú mezőnyben a legszűkebb élmezőnyben végeztek.

Részletek:

https://porthole.hu/cikk/12353-kituno-magyar-eredmenyek-az-optimist-eb-n



Rund Um


Újabb magyar siker született a Németország Kékszalagjaként emlegetett Rund Um vitorlásversenyen, a Raffica legénysége ugyanis félelmet nem ismerve küzdött az első helyért. A Bodeni-tó rangos éjszakai megmérettetésén idén több mint 300 hajó versengett egymással. „A több mint 100 km-es távot ezúttal vihar nem akadályozta, de egy korábbi felhőszakadás maradványait, a tövestől kicsavart fákat és uszadékot taktikus manőverezéssel kellett kerülgetnünk” – mondta Király Zsolt, a magyar csapat kormányosa. A Raffica hajnali 5 órakor sikeresen célba ért, és ezzel az egytestűek között megnyerték a versenyt.

Verseny visszanézhető itt:

https://www.kwindoo.com/tracking/8285-69-rund-um-2019?race_id=11623&timestamp=1561138200
Közben képeket is lehet nézegetni!


Velencei Tavi Vitorlás Hét

Gyenge széllel, felejthető nappal indult a Velencei-tavi Nemzetközi Vitorláshét Agárdon. Csütörtökön kora délutánig billegtek a hajók a tisztáson, de értékelhető légmozgás híján futam nélkül zárult a nap. Péntekre viszont remek üzemanyag érkezett nyugatról, így a rendezőség négy futammal súlyosbította a versenyzőket, ami jól is jött, hiszen szombaton a szélcsíkokkal tűzdelt tavon mindössze kettőt sikerül összehozni.

Részletek:

https://porthole.hu/cikk/12341-nemzetkozi-fel-het



BYC Kupa

A Rooster BYC Kupa Optimist Ranglistaverseny 96 nevezővel rajtolt a Balatonfüreden a BYC-ben. Az időjárás próbára tette a rendezőséget, de három nap alatt három korrekt futamot sikerült teljesíteni.

Részletek:

https://porthole.hu/cikk/12342-kuzdelmes-de-eredmenyes-versenynapok-a-rooster-byc-kupan

Eredmények:

https://byc.hu/wp-content/uploads/2019/03/BYC-kupa-2019.-eredm%C3%A9ny.pdf




Subaru-Egis Kupa

Az idei Subaru-Egis kupán sajnos csak 1 futamot sikerült megrendezni a trapéz alakú pályán, pedig a rendezők igen komoly parti mulatságokkal várták a résztvevőket.

Eredmények a cikk alján letölthetők!



Bahart Regatta II


Biztató számú (rekord!) on-line előnevezéssel, de egy labilis, a rajt előtti napon 2-3 óránként változó meteo prognózissal vártuk a verseny kezdetét. Pénteken, az egyébként is népszerű és mindig zsúfolt Siófokon, a kikötőmesterek, Tomi irányításával, Endre rutinjával remekül uralták a helyzetet, megoldották a feladatot, minden vendéghajónak jutott hely.

Részletek:

https://porthole.hu/cikk/12339-bahart-regatta-2019-ii-fordulo-siofok

Eredmények:
www.bahartregatta.hu


Junior Balaton Kupa


A harmadik éve szervezett versenysorozat idén is útjára indult, az első versenyt Balatonmáriafürdőn rendezték. Idén a házigazda Balatonmáriafürdői Vízisport Egyesület több újdonsággal is szolgált. O’pen Skiff osztályban itt mutatkozott be a felfújható kapu, ami alatt csak megdöntve tudtak a versenyzők áthaladni. Továbbá Náray Vilmos nemzetközi versenybíró vezetésével a Q függelék szerinti vízi bíráskodás szerint zajlott a verseny. Ennek előnye, hogy a parton már nincs óvási tárgyalás, hanem amikor az első hajó kiér a vízről a kész eredmény fogadja őket a hirdetőtáblán.

Részletek: 
https://porthole.hu/cikk/12340-balatonmariafurdon-indult-a-junior-balaton-kupa


Laurel Kupa +50
Az idősebb Finnes nemzedéknek rendezett versenyt Agárdon az Alba Regia. 5 futam után a győztes Sipos Péter lett, második Csányi Zoltán, a harmadik pedig Bíró Béla.

Eredmények a cikk alján letölthetők!




FW Raiffeisen Private Banking OD Throphy


Gyenge, változó irányú, forgolódó, leálló szélben a két pályán két-két futamot sikerült kierőltetni a rendezőségnek szombaton. Többször 180 fokos fordulatok is voltak, amely miatt félbe is kellett szakítani a harmadik futamot. De a szombati nap limányos futamait feledtette a vasárnapi harsogó déli szél, melyben 4 futamot sikerült megtartani, így már a 6 megrendezett futam után volt kieső.

Eredmények a cikk alján letölthetők!

Ripka László Emlékverseny



Tihanyi Yacht Club SE a 6 futamosra kiírt pályaversenyből 3 futamot tudott megrendezni a a 11mOD, Dragon, Folkboat és Európa 30-as osztályok számára. 

Eredmények a cikk alján letölthetők!





Tramontana-Sennebogen Kupa
82 hajó indult el idén a Tramontana-Sennebogen Kupán sajnos nem sok szélben. 8 osztályban hírdettek eredményt, de sok hajónak nem sikerült teljesítenie a távot.



A verseny újranézhető itt:

https://www.kwindoo.com/tracking/10034-tramontana-sennebogen-kupa?race_id=13598&timestamp=1561795200

Eredmények a cikk alján letölthetők!




Expert-FPS Vitorlás Kupa

A vérbeli dingis nem egy magányos harcos. Szeret versenyezni, összemérni erejét a hasonszőrűekkel. A one-design flottákban érzi jól magát, ahol nem a felszerelés, hanem a tudás, a felkészültség, a szabályok és a természet erőinek ismerete dominál. Egy jó verseny kedvéért bárhol megjelenik. Így jelentek meg a Kalózosok és a Finnesek Hejőkeresztúron, Kelet-Magyarország egyetlen ranglista versenyén.

Részletek:

https://porthole.hu/cikk/12352-dingis-vandorok-versenye

Eredmények a cikk alján letölthetők!




Kormorán Kupa

A Fonyódi Kormoránok VE évek óta rendszeresen szervez jelentős hajólétszámmal túraversenyeket. Az idei Kormorán Kupa rekord nevezéssel indult, 37 hajó nevezett. A változó irányú gyengülő szél megnehezítette a hajósok dolgát. A kedvezőtlen időjárás ellenére 26 hajó futott célba.Minden évben bővül az osztálylétszám. Az idei évben 6 osztályban hirdettünk eredményt. Debütált a KWINDOO alkalmazás is. Egyszerűen kezelhető, nagy lehetőség a futam értékelésére.
Következő versenyünk a Fonyód Kupa szeptember 28.-án amely a 3 fonyódi vitorlás egyesület (FKVE,TVSK,FVE) közös szervezése, melyre szeretettel várunk mindenkit.
A verseny visszanézhető itt:

 Eredmények a cikk alján letölthetők.

Fotó: Sascha Klahn Kieler Woche, Elena Giolai, Matias Capizzano, spartacus.hu, Török Brigi, Farkas Ildikó

Forrás: spartacus.hu, porthole.hu, hunsail.hu, helly hansen,