A Tatai Vitorlás Iskola mellett a nyugati medencében található klubok segítségével és részvételével valósult meg a verseny. Vagyis az ábrahámhegyi TVSK, a fonyódi Vagabund VSE, és a keszthelyi KYK VSE dolgozott egy eredményes versenyért a helyi BMF VSE mellett.

Szombaton az első futamot még érvényteleníteni kellett a leálló szél miatt, azonban Igali Csilla vezette rendező csapat jó döntést hozott és az északi parton maradó esők árnyékában négy tökéletes futamot tudott rendezni. Az utolsó futamot követően, amint minden hajó a partra ért felkerült a másodfokú viharjelzés. Szerencsére még egy hajóelpakolás belefért, majd komoly lökésekkel megérkezett az ígért vihar. Vasárnap sajnos szakadó eső fogadta a csapatokat, majd több óra várakozás után az a döntés született, hogy következzen az eredményhirdetés. O'pen Skiff és RS Feva osztályban is BMF VSE dominancia volt, egyedül a TVI versenyzőjét P.Szolomayer Balázst - aki pár hete a lengyel Európa Kupán harmadik helyezést ért el - engedték egy ezüstéremhez a helyi versenyzők.

Jövőre nagy eséllyel már májusban sor kerül az első utánpótlásversenyre Balatonmáriafürdőn, amennyiben az O’pen Skiff hajóosztály Európa-bajnokságának rendezését a BMF VSE nyeri el.