Az időjárás nem fukarkodott a széllel a három nap alatt. Pénteken a próbafutam idejében Igali Csilla versenyrendező az edzőkkel egyetértésben a gyerekeket a parton tartotta. Ezt követően szombaton egy kisebb várakozás után előbb az RS Fevák merészkedtek a pályára majd az O’pen Bic-ek is kimentek. A gyerekek szuperül helyt álltak és a nagy szél ellenére igyekeztek teljesíteni a pályát.  A futamokat követően egy vacsorával látták vendégül a helyiek az ábrahámhegyi és fonyódi csapatokat.

Vasárnapra a szél egy kicsit alábbhagyott és reggel az előzetesen kihirdetett időpontban kezdetét vette a verseny. Az első futamot követően a szél szinte teljesen leállt és szünet következett. A várakozásban kimerült O’pen Bic számára úgy döntött a rendezőség, hogy nem bonyolít több futamot, de a Fevások még két megmérettetést teljesítettek.

A futamok és a verseny végeztével a Balatonmáriafürdői Vitorlás Iskola új vízitelepén következett a díjátadó, ahol mindenki megkapta a jól megérdemelt ”össztapsát”. Az I. RS Feva & O’pen Bic Kupa a következő héten folytatódik Keszthelyen, majd augusztusban Fonyódon és szeptemberben zárul Ábrahámhegyen.

Köszönet a szponzorainknak, akik nélkül a verseny nem valósult volna meg: Aegon Biztosító, Garai Szikvíz, Port Burger, Balatonmáriafürdő Önkormányzata, 3B Turisztikai Egyesület, Magyar Vitorlás Szövetség, Hullám Villa, Erzsébet Sörház.